PROGRAM

Termini polazaka: 

18.09.2020. – 25.09.2020.

25.09.2020. – 03.10.2020.

03.10.2020. – 10.10.2020.


1. DAN 

Polazak iz Sarajeva u jutarnjim satima. Putovanje kroz BiH. Ulazak u Srbiju i vožnja kroz slikovite predjele Srbije (prolazak kroz Beograd, Niš, Pirot). U večernjim satima ulazak u Bugarsku i putovanje kroz Bugarsku (Sofija, Plovdiv..)

2. DAN  

U jutarnjim satima ulazak u Tursku – dolazak u turističko mjesto Kumburgaz, smještaj grupe u hotel 3*. Odmor. Noćenje

3. DAN 

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za kupanje i boravak na plaži. Noćenje.

4. DAN 

Doručak. Cjelodnevni fakultativni izleti uz oficijenog vodiča Istanbul posjeta Kapali čaršiji, Plavoj džamiji, Hipodromu, Aja Sofiji slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Krstarenje Bosforom (fakultativno se plaća brod). Povratak u Kumburgaz u večernjim satima.

5. DAN 

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za kupanje i boravak na plaži. Noćenje.

6. DAN  

Doručak u hotelu. Cjelodnevni izlet u Bursu. ...(nekad zvana Brusa) je grad u sjevernozapadnoj Turskoj, administrativni centar Provincije Bursa, u regiji Marmara. Bursa je bila prijestolnica Osmanskog carstva između 1326. - 1365. U to vrijeme zvali su je Hüdavendigar (Božji dar), danas je zovu Yeşil Bursa (Zelena Bursa) zbog brojnih parkova i gustih šuma koje okružuju grad. Bursa je neraskidivo povezana sa planinom Uludağ koja je danas pozato tursko skijalište. Prilika da posjetite turbeta Osmana i Orhana Gazi, sat kulu, pijacu svile Koza Han i još mnogo toga... Povratak u hotel... Noćenje...

7. DAN  

Doručak u hotelu. Check out iz hotela, pripreme za polazak prema Edirnama. Edirne - drugi glavni grad Osmanlijskog carstva sa čuvenom Selimiye džamijom, Arasta bazarom (shopping), spomenikom mimaru Sinanu, Eski džamijom i  karavansarajima – prilika za završni shopping (posebno slatkiša). Nastavak putovanja od Edirna prema BiH uz  kraća zadržavanja grupe radi odmora. 

8. DAN  

Planirani dolazak na odredište u jutarnjim – prijepodnevnim satima, zavisno od zadržavanja na granicama i uslovima na putevima. Kraj programa.

CIJENA

Cijena aranžmana 299 KM

Aranžman obuhvata:

▪ Prijevoz modernim turističkim autobusom (TV-video, audio, WC, caffe-bar, klima-uređaj),

▪ Smještaj u turističkom mjestu Kumburgaz na bazi noćenja sa doručkom u HOTEL KUMBURGAZ MARIN PRINCESS 5***** | više informacija o hotelu možete dobiti na linku:

http://www.kumburgazmarinprincess.com/      

▪ Pratilac grupe i kompletna organizacija putovanja,

▪ Obilazak Edirne

 

Aranžman ne obuhvata:

Fakultativne izlete:

·       Krstarenje Bosforom 20 €

·       Obilazak Istanbula 20 €

·       Bursa 40 €

·       Paket svih izleta 70 €

 

Individualni troškovi

-        PZO 16,00 KM  (24,00 KM za osobe u dobi 60-75 godina)

-        boravišna taksa u hotelu 1,5 €/po danu po osobi

-        Doplata za jednokrevetnu sobu 20,00 KM  po noći

*Doplata za posebno odabrano sjedište u autobusu (sjedišta iza vozača, sjedišta za stolom, sjedišta iza 2. vrata) -50,00 KM, doplata za ostala sjedišta po izboru – 20,00 KM (Smještaj putnika u autobusu po redoslijedu prijava. Nije obavezna doplata sjedišta!)

POTREBNA DOKUMENTACIJA:

• Biometrijski pasoš sa rokom važenja 150 dana od dana povratka sa putovanja

Za ovaj aranžman vrijede Opći uslovi putovanja a koji su usklađeni sa UTA BIH standardima.