PROGRAM

Milano je prijestolnica Lombardije i najveći industrijski grad Italije. Kao modni centar privlačan je za kupovinu - tu su Armani, Versace, Prada, Gucci, Dolce & Gabbana i brojni drugi svjetski poznati dizajneri. Grad je isto tako i svjetska prijestolnica namještaja i kućnih potrepština. Posjetite Milano - najveći modni centar Evrope! Uživajte u prelijepim trgovima, živopisnim restoranima i prelijepim radnjama visoke mode!

 

1. DAN  SARAJEVO- MILANO 28.02.2020. Petak

Sastanak grupe u zakazano vrijeme polazak sa dogovorenog mjesta. Vožnja autobusom kroz BiH, Hrvatsku, Sloveniju sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Noćna vožnja.

2. DAN  MILANO 29.02.2020. Subota

Po dolasku, fakultativno razgledanje Milana - grad koji se smatra modnom prijestolnicom i centrom glamura i fudbala: milanska  Katedrala – (katedrala koju okružuje preko 3.400 statua fascinantnog izgleda, jedan je od najboljih primjera gotičke arhitekture), Galerija Vitoria Emanuela II i  Milanska skala... Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za individulane aktivnosti . Noćenje.

3. DAN MILANO – GENOVA – SERREVALLE 01.03.2020. Nedjelja

Doručak. fakultativni izlet, Genova je šesti po veličini grad Italije i glavni grad oblasti Ligurija. Takođe je najveća luka Italije, čiji je stari grad pod zaštitom UNESCO-a. Po dolasku obilazak grada: Trg Ferari, Opera, Duždeva palata, Katedrala Sv. Lorenca, stari svjetionik La Lanterna (najstariji svjetionik na svijetu, koji još uvijek radi), kuća Kristofera Kolumba... Nakon obilaska slobodno vrijeme. U posljepodnevnim satima polazak iz Genove i odlazak do jednog od najboljih italijanskih tržnih centara - outlet Serravalle. Slobodno vrijeme za kupovinu... Povratak u Milano u večernjim satima. Noćenje. Noćenje.

4. DAN MILANO – COMO - LUGANOBiH 02.03.2020. Ponedjeljak

Doručak. Fakultativno Komo je treće jezero po veličini u Italiji. Jedno je od najpoznatijih mondenskih mjesta u Italiji ...Po dolasku na jezero slobodno vrijeme za šetnju i relaksaciju ili mogućnost fakultativne vožnje brodom po ovom prelijepom italijanskom jezeru. Nastavak putovanja  za Švicarsku. Obilazak bajkovitog grada Lugano, koji se nalazi na istoimenom jezeru. Obilazak glavnog gradskog trga Della Riforma, crkve San Roco i Santa Maria Degli Angioli i parka vile Ciani. Slobodno vrijeme za šetnju gradom ili uz jezero Lugano. Polazak za BiH u večernjim satima. Noćna vožnja preko Italije i Slovenije...

5. DAN MILANO – BiH 03.03.2020. Utorak

Nastavak vožnje preko Hrvatske i BiH. Očekivani dolazak u BiH prijepodnevnim satima.

CIJENA

CIJENA ZA PRVIH 20 REZERVACIJA - 229,00 KM

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA - 269,00 KM

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • Prijevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, WC, TV – VIDEO...)
 • 2 noćenja sa doručkom u hotelu 4**** u široj gradskoj zoni MILANA
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Italiji kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • Putničko zdravstveno osigruranje (PZO) 10 KM
 • Gradska taxa, plaća se na recepciji prilikom check in-a (od 3 do 5 EUR-a po osobi po danu)
 • Doplata za sjedište po izboru 50,00 KM (sjedišta iza suvozača, sjedišta za stolom, sjediša iza 2. vrata) – u zavisnosti od raspoloživosti.

Fakultativne izlete,

 • Milan panoramica – 15 EUR
 • Genova + Serrevalle shoping centar – 30 EUR
 • Como + Lugano – 25 EUR
 • ulaznice za diskoteke i muzeje.

 

NAPOMENE:

 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.
 • Smještaj  u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni  ležaj (ili sofa) „na razvlačenje“. Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira dali se radi o sobama 1/1, 1/2 ili 1/3.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja SOL AZURA i BUENA VISTE od 01.04.2008. a koji su usklađeni sa UTABIH standardima.

           

SOL BUDGET 99 do 279 KM

VENECIJA 2 - RASPRODANO

od 99 KM

VENECIJA 2 - RASPRODANO

VERONA I PADOVA

28.02.-02.03.2020.

RIM

od 179 KM

RIM

27.02-03.03.2020.
..sa obilascima Tivolija i Vatikana

VENECIJA 1

od 169 KM

VENECIJA 1

VERONA I PADOVA

28.02.-03.03.2020.