OPIS DESTINACIJE

ULUDAG - idilično i zabavno skijalište! Turska, kao jedna od vodećih zemalja za ljetnji odmor pruža odlične mogućnosti i za sve vrste sportova na snijegu. Brojne visoke planine, moderni ski-centri i ulaganja u zimski turizam, sve više doprinose izgradnji reputacije ove zemlje i kao idilične i zabavne destinacije za skijanje i zimski odmor. Uludag je jedan od najpopularnijih ski-centara u Turskoj. U antička vremena, ova planina poznata kao Olimpos misios bila je mjesto odakle su antička božanstva posmatrali Trojanski rat. Uludag na turskom znači „velika planina", ali kolokvijalno se koristi i ime “Kesis dagi” što u prevodu znači „planina monaha". Tokom srednjeg vijeka, ovdje je bio manastirski centar, a monasi su bili prava opozicija zvaničnoj religiji Konstantinopolja. Planinski vijenac Uludag nalazi se u Zapadnoj Anadoliji (udaljen 176 kilometara od Istanbula) sa najvišim vrhom Kara Tepe visokim 2.543 metra. Nacionalni park Uludag udaljen je 36 kilometara od Burse. Za one koji više vole zimski provod u gradu, minibusevi iz Burse saobraćaju do planinskog vrha svakih sat vremena a pored toga iz centra grada vozi GONDOLA u dužini od 9 kilometara do samog skijališta ULUDAG. Sezona skijanja traje od decembra do aprila, a u ponudi je 13 ski-staza različite težine koje su povezane sa 24 različite žičare. Ljubiteljima zimskih sportova u ovom ski-centru na raspolaganju je 27 hotela, a ovo živopisno mjesto za zimski odmor obiluje i brojnim barovima, restoranima i prodavnicama.

BURSA je danas četvrti grad po broju stanovnika u Turskoj. Bursu mnogi sa pravom nazivaju biserom Bliskog istoka. Leđa joj čuva planina Uludag, a vrata ka svijetu drže otvorena obale Mramornog mora, udaljene svega 20-tak kilometara. Obiluje istorijskim znamenitostima (neki od najljepših primjera osmanske arhitekture, među kojima su Velika džamija sa 20 kupola, u svijetu poznata kao Zelena džamija, u okviru koje se nalaze medresa i biblioteka, zatim Mauzolej sa turbetom sultana Mehmeda Prvog), parkovima, uskim uličicama i bulevarima kao i najdužom žičarom na svijetu. U parku je smještena Muratova džamija, koju je podigao poslednji otomanski vladar sultan Murat Drugi početkom 15.vijeka, a tu se nalaze i turbeta sultana kao i članova njegove porodice, među kojima i sultan Osmangazi i Orhangazi - oca i sina, prvih sultana koji su došli u Bursu.

PROGRAM

1.DAN / 09.Januar 2021. (SARAJEVO ISTANBULBURSA

Okupljanje na MEDJUNARODNOM aerodromu u Sarajevu 2 sata prije leta. Check in i prijava na let Turkish Airlines. Planirano polijetanje u 11:20h sa slijetanjem u Istanbul u 15:05h po lokalnom vremenu (+2h u odnosu na nasu vremensku zonu). Slijedi transfer do Burse (cca 2h vožnje). Smještaj u hotel CROWNE PLAZA BURSA 5*. Slobodno vrijeme za odmor. Noćenje.

2. do 7.DAN / 10-15.Januar 2021. (BURSAULUDAGBURSA)

Doručak. Svakodnevni transfer shutlle bus-om do gondole u Bursi, kojom stižemo do skijaškog centra ULUDAG. Slobodno vreme za skijanje, šetanje, zabavu, fakultativne izlete ili druge aktivnosti. Noćenje.

8.DAN / 16.Januar 2021. (BURSA ISTANBUL)

Doručak. Napuštanje hotela i polazak prema Istanbulu. Fakultativni obilazak istorijskog dijela Istanbula. Obilazak i posjeta Plavoj džamiji (Sultan Ahmet), Aja Sofiji, Hipodromu, Topkapi, Kapali carsija. Slijedi transfer na aerodrom.  Prijava za let Turkish Airlinesa za Sarajevo u 20:00h (po lokalnom vremenu), sa očekivanim slijetanjem u Sarajevo u 19:50h po lokalnom vremenu. 

CIJENA

PROMO CIJENA do 15.12. / 1269 KM (SVE UKLJUČENO)


REGULARNA CIJENA od 16.12. /  1669 KM

 CIJENA UKLJUČUJE:

·       Povratna avio karta Sarajevo – Istanbul – Sarajevo (TURKISH AIRLINES)

·       7 noćenja sa buffet doručkom u hotelu CROWN PLAZA 5* u dvokrevetnim sobama (1/2)

·       Prtljag do 30kg + ručni prtljag do 8 kg

·       Transport ski opreme (1 komplet po osobi)

·       Transferi aerodrom Istanbul – hotel u Bursi – aerodrome Istanbul

·       Transferi hotel – gondola – hotel

·       Karta za gondolu Bursa – Uludag – Bursa (6 dana) (u slučaju da gondola ne radi neki od dana, obezbjeđen transfer od hotela do skijališta Uludag)

·       Ski pass za ski centar Uludag (6 dana)

·       Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja

·       Putničko-zdravstveno osiguranje za skijase sa ukljucenim COVID osiguranjem - 30KM

 

 NAPOMENE:

 • Putnik moze uplatiti osiguranje od otkaza (45KM) kojim pokriva otkaz usljed bolesti ili COVID-19
 • Za ovo putovanje nisu potrebni PCR ili seroloski testovi na COVID 19
 • Svi turisti za vrijeme boravka u Turskoj su izuzeti od ogranicenja kretanja u slucaju uvodjenja policijskog sata cime imaju punu slobodu kretanja uz pasos i karticu od hotela
 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (uplaćeno putem agencije ili individualno)
 • Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
 • Buena Vista d.o.o. nije u mogućnosti da određuje satnicu po kojoj će letovi biti realizovani.
 • Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost sarajevskog i odredišnog aerodroma) koji mogu biti otežani.
 • Buena Vista d.o.o. ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja SOL AZURA i BUENA VISTE od 01.04.2008. a koji su usklađeni sa UTABIH standardima.

VAŽNO – OBAVEZNO PROČITATI

IZVOD IZ OPŠTIH USLOVA PUTOVANJA (CHARTER LETOVI):

CLAN 4.

“…Datum početka i završetka aranžmana utvrđen programom putovanja ne podrazumjeva cjelodnevni boravak putnika u smještajnom objektu, odnosno, destinaciji. Vrijeme–sat polaska ili dolaska putnika i ulaska putnika u smještajni objekat, uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom, koje mogu da utiču na vrijeme polijetanja aviona i dr., na koje organizator ne može uticati, te zbog toga navedeni razlozi ne mogu biti osnov prigovora-reklamacije putnika. Prvi i poslednji dan iz programa putovanja su predviđeni za putovanje (a kada je u pitanju drugi vid prevoza, putovanje može trajati i više dana) i ne podrazumjevaju boravak   u  hotelu   ili  mjestu   opredjeljenja -  već  samo   označavaju kalendarski  dan   početka   i  završetka putovanja, radi čega putnik nema pravo na prigovor-reklamaciju, zbog  večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta,  ulaska   u sobu  u  kasnim   večernjim  časovima,  napuštanja  hotela  u ranim jutarnjim časovima, i slično.

Za avio aranžmane ugovoreno vrijeme početka putovanja je sastanak putnika na aerodromu, koji je najmanje 2 sata ranije, u odnosu na prvo objavljeno vreme polijetanja od strane avio-kompanije. U slučaju pomjeranja navedenog vremena polijetanja aviona, organizator ne snosi nikakvu odgovornost, već se primjenjuju nacionalni i međunarodni propisi iz oblasti avio-saobraćaja. Po pravilu odlazak – dolazak, polijetanje-slijetanje aviona, kod čarter letova je u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satim, i ako je npr. obezbjeđen ugovoreni početni ili završni obrok u vidu tzv. “hladnog obroka”, van ili u smještajnom objektu, smatra se da je program putovanja u cijelosti izvršen.
Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča i turističkog animatora ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način. Instrukcije i uputstva turističkog vodiča, turističkog pratioca ili predstavnika organizatora (posebno u vezi sa vremenom polazaka, prevozom,  smještajem, zakonskim i drugim propisima, i dr.) obavezuju putnika, a nepridržavanje pomenutih instrukcija predstavlja povredu ovih opštih uslova,  i sve eventualne posljedice i štetu u takvom slučaju, snosi putnik u cjelosti.
Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije putnika…”

HOTEL

CROWN PLAZA BURSA 5* - www.ihg.com/crowneplaza/hotels/us/en/bursa/bssbt/hoteldetail

 • CROWN PLAZA BURSA
 • CROWN PLAZA BURSA
 • CROWN PLAZA BURSA
 • CROWN PLAZA BURSA
 • CROWN PLAZA BURSA