PROGRAM

VAL D'ALLOS

Slikovit ski centar, koji sa Pra loupom čini najveće skijalište u južnim francuskim Alpima. Zbog svog položaja i klimatskih uslova nudi izuzetno dobre snježne uslove. Sa svojom arhitekturom (kućama od drveta), savremenim ski liftovima i mnogim dodatnim ponudama u mjestu, pružiće vam jedinstveno iskustvo. Val d´Allos je dio nacionalnog parka Famille Plus i takođe spada u skijališta pogodna za porodice.

SKIPAS ESPACE LUMIERE: 180 km ski staza

Skipas vam omogućava skijanje na području Espace Lumiere, koje uključuje skijališta Pra Loup i Val d'Allos-La Foux. Zajedno imaju 180km staza (kada je otvorena veza između područja, putem žičare Agneliers), besplatni skijaški bus vozi između predjela Val d'Allos-La Foux i Le Seignus.

1. DAN (BIH) - SARAJEVO – HRVATSKA – SLOVENIJA – ITALIJA – FRANCUSKA

Polazak iz Sarajeva ispred Zemaljskog muzeja. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi pauza za odmor, osveženje i regulisanje carinskih i graničnih formalnosti.

2. DAN - DOLAZAK U VAL D'ALLOS

U jutarnjim satima pauza u Italiji za doručak i kafu. Nastavak puta. Pauza u hipermarketu, za nabavku namirnica. Dolazak u Val d`allos u poslije podnevnim satima. Smještaj u studije / apartmane poslije 17h. Noćenje.

3. DAN - 8.DAN - VAL D'ALLOS

Preuzimanje ski pass-a, slobodno vreme za skijanje ili druge fakultativne izlete. Noćenje.

9. DAN - FRANCUSKA – ITALIJA – SLOVENIJA – HRVATSKA – BiH

Napuštanje studija – apartmana u jutarnjim satima. Polazak za Sarajevo nakon razduživanja ključeva. Dnevna i noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima.

10. DAN - DOLAZAK U SARAJEVO

Dolazak u Sarajevo na mjesto polaska, u jutarnjim satima.

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA DO 11.11.2019.  – 599,00 KM

REGULARNA CIJENA ARNAŽMANA – 659,00 KM

 CIJENA UKLJUČUJE:                                             

 • Prevoz modernim turističkim autobusima KLIMA, TV, VIDEO, na navedenim relacijama  (minimalno 30 prijavljenih putnika za realizaciju polaska iz BiH)
 • Smještaj u Les Cimes du Val d'Allos apartmanima – 6 krevetni apartmani za 8 dana - 7 noći na bazi najma (boravak 04.01. – 11.01.2020.)
 • Besplatna upotreba unutrašnjeg bazena i saune
 • Ski pass - 6 dana skijanja za skijašku oblast Espace Lumiere sa 180km staza.   

CIJENA NE UKLJUČUJE:

OBAVEZNE DOPLATE

 • Putničko-zdravstveno osiguranje 22,00KM 
 • Lokalna taksa – 1€ po osobi dnevno – plaća se na licu mjesta
 • Obavezan depozit za najam studija 400€ po apartmanu - plaćanje na licu mjesta kreditnom karticom (VISA, Master Card, Euro Card)

NEOBAVEZNE DOPLATE

 • Najam posteljine i peškira (moguće je ponijeti od kuće ili iznajmiti po cijeni od 9€  za posteljinu i 7€ za peškir za nedelju dana;
 • Finalno čišćenje apartmana 45€ (Moguće je i sami da očistite apartman)
 • Wireless 5€/sedmica
 • Individualne troškove putnika

NAPOMENA:

 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije)
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja  agencije BUENA VISTA d.o.o. od 01.04.2008. a koji su usklađeni sa UTABIH standardima.
 • Uslove putovanja možete pronaći na sljedećem linku u online formi : http://solazur.ba/bs/ostalo/uslovi-putovanja

SMJEŠTAJ

OPIS SMJEŠTAJA:

Apartmani Les Cimes du Val d'Allos

Apartmanska kuća Les Cimes du Val d'Allos ima jedinstvenu lokaciju u srcu mjesta, u blizini skijališta, sa pogledom na masiv Aiguille i izvor rijeke Verdon. Udaljena je samo 50m od najbliže žičare i nalazi se u blizini prodavnica.

Prostrani i dobro uređeni apartmani mogu da prime od dvije do osam osoba i imaju kompletno opremljenu kuhinju, dnevni boravak s kaučem i TV-om, spavaću sobu sa udobnim krevetima, kupatilo, toalet i balkon. Nakon aktivnog dana na skijanju možete se opustiti u zatvorenom grijanom bazenu, turskom kupatilu i sauni.

Gostima je na raspolaganju besplatna upotreba skijašnice.
 

Garaža se može koristiti uz doplatu i obaveznu najavu prilikom rezervacije zbog ograničenog broja mjesta.U objektu postoji i perionica veša koja se može koristiti uz doplatu.

Apartman 1/6

40 m- Apartman ima dnevni boravak s kaučem na razvlačenje i TV-om, kompletno opremljenu kuhinjsku nišu, spavaću sobu, spavaću nišu, kupatilo, toalet i balkon.

 

SKIJANJE

LES 2 ALPES

LES 2 ALPES

13.-23.03.2019.