PROGRAM

1. DAN, 23.09.2019. (PONEDJELJAK), SARAJEVO – ZAGREB – LJUBLJANA – TORINO 

Polazak sa autobuske stanice Sarajevo u 19.00h. Vožnja luksuznim Centrotransovim autobusom na relaciji Sarajevo – Zagreb  – Ljubljana – Torino. Noćna vožnja prema Italiji sa usputnim pauzama po potrebi grupe.

2. DAN, 24.09.2019. (UTORAK), TORINO

Vožnja preko provincija Friuli-Venezia-Giulija, Veneto i Lombardije, sa dolaskom u glavni grad regije Pijemont – Torino. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. U poslijepodnevnim časovima očekuje vas fakultativni obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: piazza Castello – srednjovekovno srce grada, „kraljevski salon Savoje", palazzo Madama izgrađena na mjestu nekadašnje rimske kapije Pretoria, Duomo - veličanstvena katedrala u kojoj se čuva Isusov pokrov „Sacra Sindone", Kraljevska palata – nekadašnja rezidencija dinastije Savoja, Mole Antoneliana – fantastična kupola visoka 165m sa panoramskom terasom na 85m visine, sa koje se pruža nestvaran pogled na grad, piazza San Carlo – po mnogima najljepši gradski trg sa crkvama „bliznakinjama’’. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN, 25.09.2019. (SRIJEDA), TORINO 

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti u Torinu ili fakultativna posjeta Nacionalnom muzeju automobila u Torinu. Automobilska industirja i Torino su usko vezani. Torino je dom porodice Agnelli koja je vlasnik i osnivač firme Fiat čije se sjedište nalazi upravo u Torinu. Nakon zanimljive posjete muzeju slobodno vrijeme u centru grada. Preporučujemo posjetu BORGO MEDIOVALE kompleksu, koji je izgrađen povodom održavanja Zimskih Olimpijskih igara u Torinu i reprezentuje srednjevjekovno selo sa tipičnom arhitekturom. U slobodno vrijeme posjetite i novi stadion fudbalskog kluba ”Juventus” – najslavnijeg i najtrofejnijeg fudbalskog kluba u Italiji. Noćenje.

4. DAN, 26.09.2019. (ČETVRTAK), TORINO – ŽENEVA

Nakon doručka napuštanje hotela u Torinu i polazak prema Ženevi. Na putu ka Ženevi, prolazimo kroz tunel Mont Blan, jedan od najatraktivnijih tunela na svijetu, koji prolazi kroz srce Alpa. Uživaćete u prekrasnim živopisnim predjelima poput čuvenog skijališta Chamonix gdje su bile održane prve zimske Olimpijske igre 1924 godine. Dolazak u Ženevu. Smještaj u hotel.  Organizovani obilazak grada: „Jezerska promenada" – šetalište kraj prelijepog Ženevskog jezera, Engleski park sa spomenikom naciji „Helvecija", trg Promenada Bastiona, Gradska kuća, Katedrala Sv. Petra. Slobodno vrijeme za šetnju, individualne aktivnosti i uživanje u  mondenskoj Ženevi. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN, 27.09.2019. (PETAK), ŽENEVA – BERN – LUZERN – MILANO

Doručak. Napuštanje hotela. Polazak za Bern – glavni grad ove prelijepe zemlje, a ujedno i sjedište najznačajnijih državnih institucija. Po dolasku slijedi obilazak grada: Vrt ruža, Berengraben, sjedište „medvjeda", koji je zaštitni znak grada, monumentalna zgrada Parlamenta, katedrala, kuća Alberta Ajnštajna, gradski simbol - kule sa čuvenim satnim mehanizmom iz XVI stoljeća. Slobodno vrijeme u gradu. Nakon obilaska Berna slijedi vožnja do Luzerna. Ovaj grad spada u jedan od najlijepših gradova Švicarske, smještenog na jezeru Vierwaldstättersee ili u prevodu jezero Lucerne koje je četvrto po veličini u zemlji. Posjetićemo istorijski centar ovog grada koji krasi jedan od njaljepših svijetskih mostova, most Kapellbrücke preko rijeke Reuss. Nakon obilaska u pratnji vodiča, slijedi slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Sastanak u dogovoreno vrijeme i polazak ka Milanu. Dolazak u Milano u večernjim satima i smještaj u hotel. Noćenje.

6. DAN, 28.09.2019. (SUBOTA), MILANO

Nakon doručka napuštanje hotela i fakultativni obilazak Milana u pratnji vodiča: Castello Sforzesco, porta Gariballdi, porta Nuova, porta Venezia, giardini Pubblici, via Dante, Teatro alla Scala, galeria Vittorio Emanuele II, Duomo, piazza del Duomo. Slobodno vrijeme za šetnju ili obilazak fudbalskog stadiona Đuzepe Meaca (San Siro). U poslijepodnevnim satima polazak prema BiH sa usputnim pauzama po potrebi grupe.

7. DAN, 29.09.2019. (NEDJELJA), SARAJEVO

Dolazak na odredište u jutarnjim/podnevnim satima.

CIJENA

CIJENA: 529,00 KM (first minute ponuda za uplate do 23.08.)*

*Cijena nakon 23.08.2019. iznosi559,00 KM

Popusti: Dijete do 12 godina u pratnji dvoje odraslih 100,00 KM.

 

CIJENA UKLJUČUJE:

- Prijevoz modernim turstičkim autobusom na relaciji Sarajevo-Torino-Ženeva-Milano-Sarajevo,

- 2 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3 * Hotel Continental u Torinu (ili sličnom), 

- 1 noćenje sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 2 * Hotel Ibis Geneve Petit Lancy u Ženevi (ili sličnom), 

- 1 noćenje sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3 * Hotel B&B Milano Sesto u Milanu (ili sličnom), 

- Ulazne takse u gradove u Italiji i Švicarskoj,

- Obilazak Berna i Luzerna,

- Usluge stručnog vodiča tokom putovanja i boravka u Italiji i Švicarskoj i kompletna organizacija putovanja.

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

- Fakultativni izleti (Obilazak Torina 15,00 EUR, Muzej Automobila 20,00 EUR, Obilazak Ženeve 15,00 EUR, Obilazak Milana 15,00 EUR),

- Metroo karte, ulaznice u muzeje, individualni troškovi,

- Putničko zdravstveno osiguranje 14,00 KM

- Doplata za dodatno sjedište u autobusu 150,00 KM,

- Doplata za svako posebno traženo sjedište u autobusu 50,00 KM/sjedište,

- Boravišna taksa koja se plaća na recepcijama hotela (2,00 – 5,00 EUR po osobi po noći).

- Doplata za jednokrevetnu sobu 240,00 KM.

 

O HOTELU U TORINU: Hotel Continetal u Torinu je smješten u poslovnoj zoni grada Torina. Posjeduje 56 opremljenih soba sa klimom, TV-om sa satelitskim programima i Wi-Fi signalom. Odličan je izbor za one koje zanima umjetnost, istraživanje grada i spomenici.

Restoran hotela servira raznovrstan buffet doručak sa slatko-slanom ponudom.

Booking.com ocjena hotela 8,5.

O HOTELU U ŽENEVI: Hotel Ibis Geneve Petit Lancy udaljen je 10 minuta vožnje od centra grada i aerodroma. Hotel nudi zvučno izolirane, klimatizirane sobe i besplatni bežični pristup internetu u cijelom hotelu.

Hotelski bar nudi osvježenje 24h dnevno i mogućnost da se odmorite i osvježite nakon poslovnog dana ili razgledanja grada. Možete parkirati svoj automobil u hotelu Ibis Petit Lancy i uživati u besplatnom korištenju javnog prijevoza u Ženevi za vrijeme vašeg boravka. Iako hotel 2* lako se može mjeriti sa hotelima 3* pa i više!

Booking.com ocjena hotela 8,2.

O HOTELU U MILANU: Hotel B&B Milano Sesto Marelli nalazi se u mjestu Sesto San Giovanni, na 400 metara od postaje podzemne željeznice Sesto Marelli, koja uključuje linije do centra Milana. U sklopu objekta gostima su na raspolaganju moderne sobe i besplatni Wi-Fi.Sve su sobe klimatizirane i imaju parketne podove izrađene od ekoloških materijala, TV ravnog ekrana s programima Sky i sef. Vlastite kupaonice uključuju tuš i fen za kosu.

Gosti mogu besplatno koristiti 2 tablet računala s pristupom internetu u zajedničkoj prostoriji, a recepcija je otvorena 24 sata dnevno. Booking.com ocjena hotela 8,1.

Napomena:

  • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.
  • Smještaj  u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni  ležaj (ili sofa) „na razvlačenje“. Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira dali se radi o sobama 1/1, 1/2 ili 1/3.
  • Za ovaj program važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije BUENA VISTA od 01.04.2008., a usklađenim sa UTA BIH Standardima. Uslove putovanja možete pronaći na web linku : http://solazur.ba/bs/ostalo/uslovi-putovanja
  •  
AZURNA OBALA - BUS

od 399 KM

AZURNA OBALA - BUS

Cannes – Antibes – Grasse - Nice – Monaco – Monte Carlo

17.09.-22.09.2019.
5 DANA, BUS

TOSCANA - BUS

od 329 KM

TOSCANA - BUS

..sa obilascima Bolognje, Firence, Pise i Siene

17.09. – 22.09.2019.
5 DANA / 3 NOĆENJA / BUS