Avio karte

Jedna smo od vodećih turističkih agencija u prodaji avio karata. Vrhunska i profesionalna usluga u ovom segmentu poslovanja iskazuje se kroz brzu i efikasnu nabavku avionskih karata za sve svjetske destinacije uz najniže cijene.
Avio karte možete rezervisati/kupiti TELEFONSKIM POZIVOM, POPUNJAVANJEM ONLINE FORMULARA, UZ POMOĆ ONLINE PRETRAŽIVAČA ILI LIČNO U NAŠIM POSLOVNICAMA:

SARAJEVO tel. 033 550 540
ZENICA tel. 032 444 777
BANJA LUKA tel. 066 702 044

E-MAIL info@solazur.ba

 

TARIFE

Tarife se formiraju na osnovu potreba tržišta od strane aviokompanija i one ne uključuju aerodromske takse i druge takse koje propisuju države, doplata za gorivo i slično. Zbog toga je stvarna cijena aviokarte značajno veća od one koje reklamiraju aviokompanije. Osnovna podela tarife je na karte; prve, biznis i ekonomske klase u okviru kojih je izvršena dalja podela , tako da na većini avio kompanija ekonomska klasa ima više različitih nivo tarifa, koje ne utiču na nivo usluge u avionu, ali se bitno razlikuju u cijeni. Generalno, osnovno pravilo je da što je niža cijena karte to je restriktivnija po pitanju rezervisanja, promjena, odustajanja od putovanja i dužine ostanka.
Promotivne tarife spadaju u kategoriju najograničenijih tarifa tako da je za sve njih važe uglavnom isti uslovi, a to su prije svega:

  1. vrlo kratak rok rezervacije (maximalno 72h)
  2. nemogućnost promjene rezervacije nakon izdavanja karte, kao i nemogućnost povrata novca u slučaju odustajanja od putovanja.
  3. ograničen period ostanka.

Zbog trenutne situacije sa vizama, u većini slučajeva za sve vrste tarifa je dozvoljen pun povrat novca u slučaju odbijanja u ambasadi, ali putnici moraju kod sebe imati “odbijenicu” iz ambasade . Naša preporuka je da ukoliko niste sigurni po pitanju gornjih uslova uvek zatrazite savet od naseg agenta koji vam stoji na raspolaganju putem telefona ili e-maila.

ELEKTRONSKE AVIO KARTE

Od polovine 2008.godine avio kompanije su “papirne” karte zamjenile elektronskim, tzv. E-kartama. Za njih važe ista pravila kao i za “papirne” karte ali je postoje i pogodnosti za putnike kao sto su;
Nije potrebno da je fizički posjedujete prilikom čekiranja na aerodromu, dovoljnoo je da imate ispravan pasoš sa važećim vizama.
Ne možete je izgubiti , jer ona postoji kao informacija na serveru avio kompanije u svakom trenutku.
Putnicima se može dostaviti putem SMS-a ili E-maila kao kompletna informacija o putovanju.

ISPORUKA AVIO KARTI

Visok nivo uslužnosti

Isporuku elektronskih karata vrsimo putem e-maila ,faxa ili SMS-a. U slucaju kada se izdaje papirna karta,koju putnik mora imati uz sebe, karta se preuzima u nasim poslovnicama, ili je u posebnim slucajevima mozemo isporuciti putem naše kurirske sluzbe.

PRTLJAG

Osnovna podjela je na ručni prtljag i prtljag koji se čekira. U zavisnosti od destinacije , kompanije i klase putovanja dozvoljene su različite težine prtljaga. Tako na primer:
Za putovanja ka Evropi i regionu, Dalekom Istoku, Africi na većini avio kompanija je dozvoljena kilaža 20 kg + ručni prtljag na ekonomskoj klasi, a za putovanja ka SAD,  Kanadi i nekim zeljama Latinske Amerike dozvoljen prtljag je znatno veći, što kod većine kompanija znači 2 x23 kg ( Piece koncept) ali sa koferima ograničenih dimenzija. Takođe, ručni prtljag mora da bude u okvirima 5-10 kg vrlo ograničenih dimenzija. Od marta 2007. godine važe posebna pravila o unosu tečnosti u avion i informaciju o njima možete naći na sajtu Aerodroma Sarajevo. Višak prtljaga se naplaćuje u većini slučaja na aerodromu u momentu čekiranja i variraju od prevoznika do prevoznika.

 

Upit

Pomoću ovog formulara na jednostavan način dobićete informaciju o cijeni Vašeg puta
* Polja označena zvjezdicom obavezno popunite

Podaci o karti
Kontakt podaci