PROGRAM

Glavni grad Italije, Rim, predstavlja u punom sjaju svoju bogatu historiju, prepun znamenitosti, predstavlja uvijek atraktivnu turističku destinaciju. Čine ga sedam brda: Aventino, Kampidoljio, Ćelio, Eskuilino, Palatino, Kuirinale, Viminale. Kroz Rim protiče rijeka Tibar. U gradu postoji mnoštvo trgova prepunih restorana, kafića i barova, koji su uvijek prepuni ljudi. Najljepši rimski trg Piazza di Spagna i francusku crkvu Trinita dei Monti povezuju španske stepenice čiju je izgradnju naredio Papa Inoćentije XII i to sve da bi španska ambasada bila spojena sa crkvom. Na ovom stepeništu okuplja se rimsko stanovništvo a gužvu stvaraju i turisti. Najljepše su u proljeće jer tada procvjeta cvjeće na njima i zaista izgledaju čarobno.

1. dan, 17.10.2018. / SRIJEDA/ BIH – HRVATSKA – SLOVENIJA

Polazak sa dogovorenog mjesta u predvečernjim satima. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim zadržavanjima po potrebi grupe.

2. dan, 18.10.2018.  / ČETVRTAK / RIM

Ulazak u regiju Lacio i dolazak u vječni grad Rim u podnevnim satima. Smještaj u hotel, a nakon kraćeg odmora slijedi popodnevni fakultativni obilazak prijestolnice Italije: mješavinu legendi, istorije, tradicije i religije započinjete Bazilikom svete Marije, a potom ulazite u crkvu svetog Petra u lancima sa famoznom Mikelanđelovom skulpturom Mojsija. Osjetite antički duh grada pokraj najpoznatijeg amfiteatra svijeta - Koloseuma, Konstantinovog slavoluka, Rimskog foruma kao središta društvenog života antičkog Rima, zatim carskih Foruma sa Trajanovim stubom, Kapitolskim brdom i istoimenim trgom, kao i monumentalnog zdanja Vitoriano na Trgu Venecija. Slobodno vrijeme provedite šetajući šoping ulicom Via del Korso ili osjetite noćnu draž svjetski poznate Fontane di Trevi, živu atmosferu Španskog trga ili uživajte u brojnim romantičnim kafanicama Rima. Noćenje.

3. dan, 19.10.2018.  / PETAK /  RIM – VATIKAN

Doručak. Nakon doručka ne propustite mogućnost fakultativne posjete Vatikanskim muzejima sa neprocjenjivo vrijednom zbirkom antičkih skulptura, Pinakotekom, papskim odajama i neponovljivim Rafaelovim sobama. Pred sam kraj obilaska tiho i sa divljenjem zakoračite u Sikstinsku kapelu nakon koje vaše shvatanje umjetnosti više nikada neće biti isto. Slijedi doživljaj unutrašnjosti najveće hrišćanske crkve na svijetu Bazilike Svetog Petra kao i istoimenog prostranog trga sa kolonadom stubova i kreacijama baroknog umjetnika Berninija. Prošetajte do najpoznatije papske tvrđave, Kastel San Anđela gdje vijugavi Tibar i brojni mostovi kreiraju jedinstven doživljaj grada. Za kraj ne propustite najočuvaniji rimski hram Panteon kao i boemsku atmosferu Trga Navona sa fontanom Četiri Rijeke. Popodnevni dio predviđen je za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan,  20.10.2018.  / SUBOTA / RIM – TIVOLI

Doručak. Izaberite slobodno vrijeme u Rimu ili prijepodnevni fakultativni izlet do predivnog gradića Tivoli nedaleko od Rima sa posjetom Vili d’Este objektom koji je pod zaštitom UNESCO-a a plijeni bajkovitim fontanama i vrtovima jedne od najmoćnijih porodica renesansnog Rima. Nakon povratka u Rim, popodnevni dio predviđen je za individualne aktivnosti. Noćenje.

5. dan, 21.10.2018.  / NEDJELJA / RIM
Doručak. Nakon doručka slijedi napuštanje hotela i slobodno vrijeme za završni doživljaj grada i posjetu boemskom kvartu Trastevere. U predvečernjim satima izaberite tipičnu rimsku večeru u autentičnim restoranima. U večernjim satima slijedi putovanje kroz Italiju. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju, Hrvatsku.

6. dan, 22.10.2018.  / PONEDJELJAK / HRVATSKA, BiH
Nastavak vožnje prema BiH. Usputna zadržavanja radi odmora grupe. Dolazak na odredište u predvečernjim satima.

CIJENA

HOTEL

CIJENA 1/3

CIJENA 1/2

CIJENA 1/1

HOTEL 3***

359,00 KM

359,00 KM

451,00 KM

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Prijevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, WC, TV - VIDEO...)
 • 3 noćenja sa doručkom u Rimu, u hotelu sa 3/4* (sobe 1/2, 1/3 )
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje, diskoteke...
 • Obavezno putničko zdravstveno osiguranje (PZO) 14KM.
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu
 • Gradska taxa, plaća se na recepciji prilikom check in-a (od 4 do 6 EUR-a po osobi po danu)
 • Doplata za sjedište po izboru 50,00 KM (sjedišta iza suvozača, sjedišta za stolom, sjediša iza 2. vrata) – u zavisnosti od raspoloživosti.

NAPOMENE:

 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.
 • Smještaj u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni ležaj (ili sofa) „na razvlačenje“. Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira dali se radi o sobama 1/1, 1/2 ili 1/3.
 • Za ovaj program važe OPSTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije SOL AZUR I BUENA VISTA D.O.O. od 01.04.2008., a koji su usklađeni sa UTA BIH standardima. Uslove putovanja možete pronaći na web linku https://www.solazur.ba/bs/ostalo/uslovi-putovanja

OKTOBARSKA PUTOVANJA

MILANO

MILANO

sa posjetom Genovi, Como, Luganu i Outletu Serravale

5 dana / 2 NOĆENJA - AUTOBUS
18.10. – 22.10.2018.

VENECIJA - VERONA 2 noći 18.10.

VENECIJA - VERONA 2 noći 18.10.

5 dana / 2 noćenja - AUTOBUS
18.10. – 22.10.2018.

TIRANA - OHRID - SKADAR

TIRANA - OHRID - SKADAR

4 dana / 2 noćenja - AUTOBUS
04.10. – 07.10.2018.