PROGRAM

1. dan, 18.10.2018.  / ČETVRTAK / SARAJEVO- MILANO

Sastanak grupe u zakazano vrijeme ispred Zemaljskog muzeja. Vožnja autobusom kroz BiH, Hrvatsku, Sloveniju sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Noćna vožnja.

2. dan, 19.10.2018.  / PETAK / MILANO

Po dolasku, fakultativno razgledanje Milana - grad koji se smatra modnom prijestolnicom i centrom glamura i fudbala: milanska Katedrala – (katedrala koju okružuje preko 3.400 statua fascinantnog izgleda, jedan je od najboljih primjera gotičke arhitekture), Galerija Vitoria Emanuela II i Milanska skala... Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za individulane aktivnosti. Noćenje.

3. dan, 20.10.2018.  / SUBOTA / MILANO – GENOVA – SERREVALLE

Doručak. fakultativni izlet, Genova je šesti po veličini grad Italije i glavni grad oblasti Ligurija. Takođe je najveća luka Italije, čiji je stari grad pod zaštitom UNESCO-a. Po dolasku obilazak grada: Trg Ferari, Opera, Duždeva palata, Katedrala Sv. Lorenca, stari svjetionik La Lanterna (najstariji svjetionik na svijetu, koji još uvijek radi), kuća Kristofera Kolumba... Nakon obilaska slobodno vrijeme. U posljepodnevnim satima polazak iz Genove i odlazak do jednog od najboljih italijanskih tržnih centara - outlet Serravalle. Slobodno vrijeme za kupovinu... Povratak u Milano u večernjim satima. Noćenje.

4. dan, 21.10.2018.  / NEDJELJA / MILANO – COMO - LUGANO – BiH

Doručak. Fakultativno Komo je treće jezero po veličini u Italiji. Jedno je od najpoznatijih mondenskih mjesta u Italiji ...Po dolasku na jezero slobodno vrijeme za šetnju i relaksaciju ili mogućnost fakultativne vožnje brodom po ovom prelijepom italijanskom jezeru. Nastavak putovanja  za Švicarsku. Obilazak bajkovitog grada Lugano, koji se nalazi na istoimenom jezeru. Obilazak glavnog gradskog trga Della Riforma, crkve San Roco i Santa Maria Degli Angioli i parka vile Ciani. Slobodno vrijeme za šetnju gradom ili uz jezero Lugano. Polazak za BiH u večernjim satima. Noćna vožnja preko Italije i Slovenije...

5. dan, 22.10.2018. / PONEDJELJAK / MILANO – BiH

Nastavak vožnje preko Hrvatske i BiH. Očekivani dolazak u BiH u prijepodnevnim satima.

CIJENA

HOTEL

CIJENA 1/3

CIJENA 1/2

CIJENA 1/1

Hotel 3*

279,00 KM

279,00 KM

339,00 KM

*NAVEDENA CIJENA U TABELI PREDSTAVLJA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI, U ODABRANOM TIPU SOBE.

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Prijevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, WC, TV – VIDEO...)
 • 2 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u široj gradskoj zoni MILANA u dvokrevetnim sobama (1/2) Trokrevetne sobe (1/3) na upit!
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Italiji kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.

CIJENA NE UKLJUČUJE:

Fakultativne izlete:

 • Milan panoramica – 15 EUR
 • Genova + Serrevalle shoping centar – 30 EUR
 • Como + Lugano – 25 EUR
 • ulaznice za diskoteke i muzeje.
 • Putničko zdravstveno osigruranje (PZO) 10 KM
 • Gradska taxa, plaća se na recepciji prilikom check in-a (od 3 do 5 EUR-a po osobi po danu)
 • Doplata za sjedište po izboru 50,00 KM (sjedišta iza suvozača, sjedišta za stolom, sjediša iza 2. vrata) – u zavisnosti od raspoloživosti.

NAPOMENE:

 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.
 • Smještaj u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni ležaj (ili sofa) „na razvlačenje“. Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira dali se radi o sobama 1/1, 1/2 ili 1/3.
 • Za ovaj program važe OPSTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije SOL AZUR I BUENA VISTA D.O.O. od 01.04.2008., a koji su usklađeni sa UTA BIH standardima. Uslove putovanja možete pronaći na web linku https://www.solazur.ba/bs/ostalo/uslovi-putovanja

OKTOBARSKA PUTOVANJA

AZURNA I LIGURSKA OBALA

AZURNA I LIGURSKA OBALA

6 DANA / 3 NOĆENJA BUS
17.10.-22.10.2018.

ANTIČKA GRČKA I ATINA

ANTIČKA GRČKA I ATINA

7 DANA / 4 NOĆENJA AUTOBUS
16.10.-22.10.2018.

VENECIJA - VERONA 2 noći 18.10.

VENECIJA - VERONA 2 noći 18.10.

5 dana / 2 noćenja - AUTOBUS
18.10. – 22.10.2018.