PROGRAM

Atina je glavni grad Grčke. Moderna Atina je veliki i kosmopolitski grad, dok je starogrčka Atina bila moćna država i poznati obrazovni i filozofski centar. Grad je dobio ime po boginji zaštitnici – Atini. Često se naziva kolijevkom zapadne civilizacije zbog svojih kulturnih doprinosa tokom IV i V vijeka prije nove ere. Iz tog razdoblja u Atini je ostalo mnogo antičkih zgrada i umjetničkih djela. Najpoznatiji je svakako Akropolj, koji je priznat kao jedan od najboljih primjera klasične grčke umjetnosti i arhitekture.

 1. dan 16.10.2018. / UTORAK / – BiH

Polazak iz Sarajeva u podnevnim satima. Vožnja kroz BiH, Srbiju, Makedoniju. Noćna vožnja kroz Makedoniju prema Grčkoj.

 2. dan 17.10.2018. / SRIJEDA / – PARALIJA

Dolazak u Paraliju, smještaj u sobe, odmor. U poslijepodnevnim satima FAKULTATIVNO Olimp – Katerini, smješteni podno mitskog Olimpa sa zanimljivim pričama i sačuvanim antičkim spomenicima privlače iz godine u godinu sve veći broj turista. Povratak u hotel noćenje.

3. dan 18.10.2018. / ČETVRTAK / – PARALIJA- ATINA

Doručak. Polazak prema Atini, vožnja kroz živopisne grčke predjele. Dolazak u Atinu u podnevnim satima. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. Odlazak do centra grada u pratnji vodiča (stručna objašnjenja u vezi sa transportom i načinima komunikacije uz posjetu centralnom dijelu grada). Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.dan 19.10.2018. / PETAK / – ATINA – AKOROPOLJ

Doručak. Odlazak na fakultativno panoramsko razgledanje Atine: prolazak pored Parlamenta, Hadrijanovih vrata, Zeusovog hrama i starog Olimpijskog stadiona, trgovi Omonija i Sintagma... mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska do Akropolja – simbola Atine (predviđen je individualni obilazak). Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan 20.10.2018. / SUBOTA / – ATINA – PELEPONEZ – ATINA

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Peloponeza (ukoliko budu otvoreni lokaliteti) – nekada najvećeg grčkog poluostrva odvojenog Korintskim kanalom, sa posjetom Agamemnonovoj Mikeni - Atrejevoj riznici i Lavljoj kapiji, zatim posjeta i Epidaurusu, čuvenom drevnom amfiteatru. U poslije podnevnim satima povratak u hotel. U večernjim satima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na Grčko veče u tavernu na Plaki (boemska četvrt Atine) uz večeru, sirtaki i grčki folklor. Noćenje.

6.dan 21.10.2018. / NEDJELJA / – MAKEDONIJA

Doručak. Napuštanje soba. Polazak za BiH. Noćna vožnja kroz Makedoniju prema BiH.

 7.dan 22.10.2018. / PONEDJELJAK / – BiH

Dolazak u BiH u podnevnim satima. Kraj programa!

CIJENA

HOTEL

CIJENA 1/3

CIJENA 1/2

CIJENA 1/1

HOTEL 3***

399,00 KM

399,00 KM

519,00 KM

*NAVEDENA CIJENA U TABELI PREDSTAVLJA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI, U   ODABRANOM TIPU SOBE

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Prijevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, WC, TV – VIDEO...)
 • 1 noćenje sa doručkom u Paraliji u hotelu 3* (sobe 1/3, 1/2).
 • 3 noćenja sa kontinentalnim doručkom u Atini u hotelu 3* (sobe 1/3, 1/2).
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka Grčkoj kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje:
  • Katarini Olimp 10 EUR
  • Panoramski obilazak Atine 15 EUR
  • Grčko veče 30 EUR
  • Akropolj 20 EUR
  • Peloponez 45 EUR
 • Putničko zdravstveno osigruranje (PZO) 14 KM
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 1/1 – 120,00KM

NAPOMENE:

 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.
 • Za ovaj program važe OPSTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije SOL AZUR I BUENA VISTA D.O.O. od 01.04.2008., a koji su usklađeni sa UTA BIH standardima. Uslove putovanja možete pronaći na web linku https://www.solazur.ba/bs/ostalo/uslovi-putovanja

OKTOBARSKA PUTOVANJA

SOLUN - PARALIJA - KATERINI

SOLUN - PARALIJA - KATERINI

5 dana / 3 NOĆENJA - AUTOBUS
17.10. – 22.10.2018.

TOSCANA

TOSCANA

5 dana / 2 noćenja BUS
04.10. – 08.10.2018.

RIM

RIM

6 dana / 3 noćenja - AUTOBUS
17.10. – 22.10.2018.