PROGRAM

Donosimo vam identičan program kakav smo realizovali u februaru ove godine, kada se kolona autobusa sa preko 700 zadovoljnih putnika vratila iz Rima u BiH. Ispod možete pogledati kako je to izgledalo na oficijelnom aftermovie-u tog putovanja. Kada Vam kažu RIM, sigurno vam na pamet pada sljedeće: COLOSSEO, Fontana di Trevi, Piazza di Spagna, Vatikan... Za sve one koji nisu bili u prilici posjetiti Rim u februaru, sada možete ići sa nama na mjesta gdje su se odvijale najveće borbe gladijatora, potražiti sreću bacanjem novčića u poznatu fontanu, posjetiti španski trg, te obići Vatikan i uvjeriti se da je Mikelanđelo zaista bio genije.... Zar je potrebno više razloga za odlazak tamo? I ne zaboravite – SVI PUTEVI VODE U RIM!!! J

POGLEDAJTE KAKO JE IZGLEDAO PUT U RIM U FEBRUARU OVE GODINE - SA PREKO 700 PUTNIKA

 

1. DAN – 30.10.2019. (Srijeda) Sarajevo, Zenica, Doboj, Banja Luka (ili Tuzla)     

Polazak sa dogovorenog mjesta u poslijepodnevnim satima. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim zadržavanjima po potrebi grupe.

2. DAN – 31.10.2019. (Četvrtak)  - RIM (OBILAZAK GRADA)

Ulazak u regiju Lacio i dolazak u vječni grad Rim u podnevnim satima. Smještaj u Camping Village Roma kompleks a nakon kraćeg odmora slijedi popodnevni fakultativni obilazak prijestolnice Italije: mješavinu legendi, istorije, tradicije i religije započinjete Bazilikom svete Marije, a potom ulazite u crkvu svetog Petra u lancima sa famoznom Mikelanđelovom skulpturom Mojsija. Osjetite antički duh grada pokraj najpoznatijeg amfiteatra svijeta -  Koloseuma, Konstantinovog slavoluka, Rimskog foruma kao središta društvenog zivota antičkog Rima, zatim carskih Foruma sa Trajanovim stubom, Kapitolskim brdom i istoimenim trgom, kao i monumentalnog zdanja Vitoriano na Trgu Venecija. Slobodno vrijeme provedite šetajuci šoping ulicom Via del Korso ili osjetite noćnu draž svjetski poznate Fontane di Trevi, živu atmosferu Španskog trga ili uživajte u brojnim romantičnim kafanicama Rima. Noćenje.

3. DAN – 01.11.2019. (Petak) – VATIKAN - TIVOLI

Mogućnost fakultativne posjete Vatikanskim muzejima sa neprocjenjivo vrijednom zbirkom antičkih skulptura, pinakotekom, papskim odajama i neponovljivim Rafaelovim sobama. Pred sam kraj obilaska tiho i sa divljenjem zakoračite u Sikstinsku kapelu nakon koje vaše shvatanje umjetnosti više nikada neće biti isto. Slijedi doživljaj unutrašnjosti najveće hrišćanske crkve na svijetu Bazilike Svetog Petra kao i istoimenog prostranog trga sa kolonadom stubova i kreacijama baroknog umjetnika Berninija.

U poslijepodnevnim satima izaberite slobodno vreme u gradu ili poslijepodnevni fakultativni izlet do predivnog gradića Tivoli nedaleko od Rima sa posjetom Vili d’Este objektom koji je pod zastitom UNESCO-a a plijeni bajkovitim fontanama i vrtovima jedne od najmoćnijih porodica renesansnog Rim.

Nakon posjete Tivoliju, povratak u kamping i pripreme za večernji odlazak u neki od poznatih rimskih klubova. Povratak u kamping. Noćenje…

4. DAN – 02.11.2019. (Subota) – RIM - NAPULJ

Fakultativni izlet do prijestolnice juga Italije, Napulja, sa najznačajnijim znamenitostima centra grada: Catel Nuovo, Opera San Carlo, Galleria Umberto I, Piazza del Plebiscito, Statua di Augusto, Castel dell Ovo, shopping ulica Via Toledo,itd… Slobodno vrijeme za šetnju i šoping. Preporuka je odlazak u jednu od najstarijih, a po mnogima i najboljih picerija svijeta, Pizzeria Brandi. Slobodno vrijeme možete ispuniti I odlaskom do Caffe bar Nilo gdje se nalazi oltar posvećen legendi ovog grada Armandu Diegu Maradoni. Nakon slobodnog vremena, povratak u Rim. Mogućnost fakultativnog odlaska u neki od poznatih rimskih klubova. Noćenje.

5. DAN – 03.11.2019. (Nedelja) COLLOSEUM

Check out iz bungalova i polazak prema centru grada. Slobodno vrijeme u centru grada ili mogućnost fakultativnog izleta “Priče gladijatora i imperatora” na kojem ćete uz vođenje lokalnih vodiča imati priliku ući u Koloseum i Rimske forume i saznati sve tajne koje  se vežu sa život najpoznatijih rimskih gladijatora i imperatora. Slobodno vrijeme u Rimu do kasnih podnevnih sati. Polazak za BiH. Noćna vožnja kroz Italiju.

6. DAN – 04.11.2019. (Ponedeljak) BiH

Dolazak u BiH u podnevnim satima.

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA             

CIJENA DO 15.08.2019. PRODUŽENO DO 01.09.2019. - 218,00KM
CIJENA OD 02.09.2019. - 268,00KM

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, WC, TV - VIDEO...)
 • 3 noćenja bez doručka (1/3, 1/4 ili 1/5 sobe) u bungalovima ili chaletima (Camping Village Roma)
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje I klubove:
 • Obavezno putničko zdravstveno osiguranje (PZO) 10 KM
 • Doplata za 1/2 (dvokrevetnu) 50KM ili 1/1 (jednokrevetnu) sobu 80KM
 • Turističku taksu u iznosu 2 EUR po noćenju ( Total 6 eur – Obavezna tur.taksa je u Italiji uvedena 2011.godine )

NAPOMENE I OPIS SMJEŠTAJA:

 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja SOL AZURA i BUENA VISTE od 01.04.2008. a koji su usklađeni sa UTABIH standardima.

Camping Village Roma nalazi se na samo 3 km od Vatikana i predstavlja najbliži kamp starom jezgru Rima. U ponudi ima samostalne smeštajne jedinice, otvoreni bazen i punkt za informacije, bar za druženje i okupljanje, restoran... Kamp Roma raspolaže brvnarama (chaletima) i klimatizovanim bungalovima. Sadržaji kampa obuhvataju dobro snabdjeven supermarket, perionicu veša i mjenjačnicu. U pićima i laganim obrocima možete uživati tokom celog dana u baru Ciao Bella pored bazena. Ovaj bar radi do 02:00 i ima sopstvenog DJ-a. U restoranu se služe jela italijanske kuhinje i sveže pripremljene pice. Za nekoliko minuta vožnje autobusom možete stići do stanice metroa Kornelija, ili 10-tak minuta pešice, na liniji A. Takođe možete rezervisati uslugu prevoza do Vatikana i do oba rimska aerodroma, Fiumicino i Ciampino. Bungalov: mobilna kućica sa 2 odvojena ležaja, trećim krevetom na sprat, sa klimom i privatnim kupatilom. Chalet: mobilna kućica sa 2 sobe, u jednoj se nalaze 2 odvojena ležaja i 3. krevet na sprat, a u drugoj bračni ležaj, potpuno opremljena kuhinja, 2 kupatila, klima, frižider.

SMJEŠTAJ

U cijenu aranžmana uključena su 3 noćenja u CAMPING VILLAGE ROMA AURELIA , BEZ HRANE (u trokrevetnim bungalowima ili četverokrevetnim/petokrevetnim chaletima), postoji mogućnost odabira I dvokrevetne smještajne jedinice uz doplatu u iznosu 50KM PO OSOBI. BITNA NAPOMENA, SVI koji su do sada izvršili rezervacije ili koji to tek namjeravaju da urade, a putuju sami ili u paru, a ne izvrše navedenu doplatu  za dvokrevetnu smještajnu jedinicu biti će SPOJENI SA DRUGIM PUTNICIMA NA OSNOVU SLOBODNE PROCJENE AGENCIJE. INFORMACIJE KAO I SLIKE SMJEŠTAJA možete pogledati na linku

OSTALE INFORMACIJE

Molimo SVE potencijalne putnike da dobro pročitaju program, da detaljno pregledaju šta je UKLJUČENO a šta NIJE UKLJUČENO U CIJENU!  Za Vašu informaciju ovo je NISKOBUDŽETNO putovanje prevashodno za mlade osobe i studente iz cijele BiH, ali naravno nećemo odbijati ni prijave od ostalih putnika i onih koji žele da se prilagode ovom putovanju te ćemo pokušati svima izaći u susret prilikom velikog broja rezervacija.  Poređenja radi, samo jedna povratna karta do RIMA na redovnim autobuskim linijama košta skoro 300KM što je mnogo više od našeg kompletnog aranžmana gdje u sklopu cijene navedene u programu imate uključen prijevoz i 3 noćenja (BEZ HRANE), te usluge našeg vodiča za vrijeme putovanja. U ovaj ARANŽMAN NISU uključeni svi ostali fakultativni (neobavezni) izleti. Također od doplata obavezno je PUTNIČKO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE 12KM po osobi te turistička taxa za CAMPING VILLAGE ROMA koja se plaća na recepciji u iznosu od 2€ po noćenju/osobi!  Da ne bi bilo nekih nedoumica, ovdje su navedeni SVI potencijalni troškovi koji NISU OBAVEZNI kao i oni koji jesu!

FAKULTATIVNI IZLETI

Što se tiče fakultativnih (NEOBAVEZNIH) izleta cijene za ovo grupno putovanje će biti daleko povoljnije i prilagođene ovoj populaciji na osnovu popusta koje ćemo dobiti zbog masovnosti grupe u odnosu na slučajeve i cijene za vrijeme drugih termina u toku godine.  Ovo su okvirne cijene uz mogućnost manjih odstupanja finalnih cijena (+5/10%) zavisno od broja prijava: 

 1. TAJNE VATIKANSKIH MUZEJA / umjesto 45€ koliko je regularna cijena, za ovaj termin cijena će biti 30€ sa uključenom ulaznicom u Vatikan, slušalicama, rezervacijom i lokalnim vodičem 
 2. NAPULJ / umjesto 35€ cijena će biti 30€ sa uključenim ZTL-om (Zona ograničenog saobraćaja), prijevozom i vodičem
 3. OBILAZAK RIMA / umjesto 25€ cijena će biti 20€ sa uključenim ZTL-om (Zona ograničenog saobraćaja), prijevozom i vodičem
 4. DISCO CLUBOVI 2 NOĆI / umjesto 20€ cijena će biti samo 15€ za prijevoz i ulaznice u klub 
 5. COLLOSEUM I RIMSKI FORUMI / umjesto 40€ cijena će biti samo 30€ sa uključenom ulaznicom u Colloseum i forume, slušalicama, rezervacijom i lokalnim vodičem .   

REZERVACIJE

Ukoliko želite da za ovaj promotivni iznos doživite VJEČNI GRAD Rim predlažemo Vam da se prijavite što je prije moguće jer nažalost nećemo moći garantovati sva mjesta.  MOLBA: Prije nego pozovete agenciju ili pošaljete mail detaljno pročitajte sve šta smo napisali u objašnjenju kao i sam program jer već imamo ogroman broj upita i rezervacija pa nismo u mogućnosti odgovoriti svima na vrijeme!   Sve rezervacije vrišimo ISKLJUČIVO LIČNO u našim poslovnicama u Sarajevu (ul.Branilaca Sarajeva 21 - u blizini Narodnog pozorišta) i Zenici (Talića brdo 9) ili slanjem sljedećih podataka na e-mail info@solazur.ba:

 1. IME I PREZIME
 2. DATUM ROĐENJA
 3. BROJ PASOŠA
 4. KONTAKT TELEFON
 5. GRAD IZ KOJEG PLANIRATE POLAZAK
BARCELONA + VALENCIJA + Krstarenje Mediteranom + RIM

BARCELONA + VALENCIJA + Krstarenje Mediteranom + RIM

27.10. - 02.11.
BUS + AVIO + BROD / 7 DANA