PROGRAM

1.DAN 23.10.2019. / SRIJEDA / SARAJEVO - MILANO

Sastanak grupe u zakazano vrijeme ispred Zemaljskog muzeja. Vožnja autobusom kroz BiH, Hrvatsku, Sloveniju sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Noćna vožnja.

2.DAN 24.10.2019. / ČETVRTAK / MILANO 

Po dolasku, fakultativno razgledanje Milana - grad koji se smatra modnom prijestolnicom i centrom glamura i fudbala: milanska  Katedrala – (katedrala koju okružuje preko 3.400 statua fascinantnog izgleda, jedan je od najboljih primjera gotičke arhitekture), Galerija Vitoria Emanuela II i  Milanska skala... Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za individulane aktivnosti . Noćenje.

3.DAN 25.10.2019. / PETAK / MILANO – GENOVA - SERREVALLE

Doručak. Fakultativni izlet, Genova je šesti po veličini grad Italije i glavni grad oblasti Ligurija. Takođe je najveća luka Italije, čiji je stari grad pod zaštitom UNESCO-a. Po dolasku obilazak grada: Trg Ferari, Opera, Duždeva palata, Katedrala Sv. Lorenca, stari svjetionik La Lanterna (najstariji svjetionik na svijetu, koji još uvijek radi), kuća Kristofera Kolumba... Nakon obilaska slobodno vrijeme. U posljepodnevnim satima polazak iz Genove i odlazak do jednog od najboljih italijanskih tržnih centara - outlet Serravalle. Slobodno vrijeme za kupovinu... Povratak u Milano u večernjim satima. Noćenje. Noćenje.

4.DAN 26.10.2019. / SUBOTA/ MILANO – COMO – LUGANO - BIH

Doručak. Fakultativno: Komo je treće jezero po veličini u Italiji. Jedno je od najpoznatijih mondenskih mjesta u Italiji ...Po dolasku na jezero slobodno vrijeme za šetnju i relaksaciju ili mogućnost fakultativne vožnje brodom po ovom prelijepom italijanskom jezeru. Nastavak putovanja  za Švicarsku. Obilazak bajkovitog grada Lugano, koji se nalazi na istoimenom jezeru. Obilazak glavnog gradskog trga Della Riforma, crkve San Roco i Santa Maria Degli Angioli i parka vile Ciani. Slobodno vrijeme za šetnju gradom ili uz jezero Lugano. Polazak za BiH u večernjim satima. Noćna vožnja preko Italije i Slovenije...

5.DAN 27.10.2019. / NEDJELJA / MILANO - BIH

Nastavak vožnje preko Hrvatske i BiH. Očekivani dolazak u BiH prijepodnevnim satima.

 

NAPOMENA: NAVEDENI PROGRAM PLANIRANIH POSJETA PO DANIMA MOŽE BITI IZMJENJEN PRI KREIRANJU FINALNE SATNICE PUTOVANJA

CIJENA

CIJENA

ARANŽMANA

FIRST MINUTE

DO 01.09.2019.

REDOVNA

CIJENA

CIJENA 1/1

Hotel 3*

269,00 KM

299,00 KM

40,00 KM

PO DANU/PO  OSOBI

 

 

 

 

 

 

*NAVEDENA CIJENA U TABELI PREDSTAVLJA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI, U ODABRANOM TIPU SOBE

 

CIJENA UKLJUČUJE:

• Prijevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, WC, TV – VIDEO...)

• 2 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u široj gradskoj zoni MILANA u dvokrevetnim sobama (1/2)! Trokrevetne sobe (1/3) na upit!

• Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Italiji kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

• Fakultativne izlete,

• Milan panoramica – 15 EUR

• Genova + Serrevalle shoping centar – 30 EUR

• Como + Lugano – 25 EUR

• ulaznice za diskoteke i muzeje.

• Putničko zdravstveno osigruranje (PZO) 10 KM

• Gradska taxa, plaća se na recepciji prilikom check in-a (od 3 do 5 EUR-a po osobi po danu)

• Doplata za sjedište po izboru 50,00 KM (sjedišta iza suvozača, sjedišta za stolom, sjediša iza 2. vrata) – u zavisnosti od raspoloživosti.

 

Napomena:

  • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.
  • Smještaj  u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni  ležaj (ili sofa) „na razvlačenje“. Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira dali se radi o sobama 1/1, 1/2 ili 1/3.
  • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja SOL AZURA i BUENA VISTE od 01.04.2008. a koji su usklađeni sa UTABIH standardima.

 

OKTOBAR

BARCELONA + VALENCIJA + Krstarenje Mediteranom + RIM

BARCELONA + VALENCIJA + Krstarenje Mediteranom + RIM

27.10. - 02.11.
BUS + AVIO + BROD / 7 DANA

VENECIJA - BUS

od 199 KM

VENECIJA - BUS

MILANO - BUS

od 349 KM

MILANO - BUS

15.10. – 21.10.2019.
6 DANA / 3 NOĆENJA / BUS