PROGRAM

BARCELONA + VALENCIJA + Krstarenje Mediteranom + RIM

(BARSELONA + VALENSIJA + KRSTARENJE BARSELONA - RIM + RIM)                                                                   

1. DAN  – (27.10.2019 –NEDJELJA) - SARAJEVO – DUBROVNIK - BARCELONA

Okupljanje ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u 05:30h. Polazak u 06:00 iz Sarajeva. Vožnja luksuznim turističkim autobusom na relaciji Sarajevo – Dubrovnik. Dolazak na aerodrom u Dubrovnik u podnevnim satima. Pasoška i carinska kontrola. Let na relaciji Dubrovnik – Barcelona (Vueling). Polijetanje iz Dubrovnika u 14:30h. Očekivano slijetanje na aerodrom u Barceloni u 16:10h. Smještaj u hotel sa 3*. Poslijepodne predviđeno za odmor i individualne aktivnosti ili fakultativni obilazak Barcelone uz naseg vodica. Noćenje. 

2.DAN – (28.10.2019 – PONEDJELJAK) – BARCELONA - VALENCIA

Doručak. Check-out iz hotela te polazak za Valenciu. Check in u hotel 4* posle 14h. Fakultativni obilazak grada. Obilazak započinjemo odlaskom na popularnu plažu Valensije, omiljeno turističko mjesto oivičeno palmama. Uz plažu se održavaju trke formule 1 i čuveni American Cup. Obilazak centralnog dijela grada: Korida, Glavna željeznička stanica, trg Gradske kuće, modernistička Centralna pijaca, La Lonha de la Seda-berza svile  najznačajnija i najbolje sačuvana građevina iz razdoblja kasne gotike u Evropi, koja je od 1996.god pod zaštitom UNESCO-a, trg katedrale. Na kraju odlazimo do Gotičke kapije koja se nalazi pored korita isušene rijeke Turije koja danas predstavlja zelenu oazu Valensije. Zbog velikih poplava rijeke Turije gradske vlasti su odlučile da izmjeste tok rijeke južno od grada. Kao posljedica toga Valensija je dobila 10 km prelijepih šetališta, rekreacionih sadržaja, sportskih terena i fantastičnih parkova. Noćenje.

3 . DAN – (29.10.2019. – UTORAK)  VALENCIJA

Doručak. Vrijeme za slobodne aktivnosti ili fakultativni odlazak sa vodičem u obilazak tzv„Grad umjetnosti i nauke“. Obilazak ovog nestvarnog i futurističkog kompleksa. „Grada umjetnosti i nauke“ koje predstavlja remek djelo slavnog Santiaga Calatrave, koji je i rođen u Valenciji. Kompleks je otvoren 1998 i danas je simbol Valencije. Noćenje.

4.DAN – (30.10.2019. – SREDA)  -  VALENCIJA - BARCELONA

Doručak. Check out iz hotela do 10h. Transfer za Barselonu. Po dolasku u Barselonu mogućnost organizovanja nekog od fakultativnih izleta. Uveče odlazak do luke, ukrcavanje na brod i smeštaj u kabine. Isplovljavanje iz luke Barselona u 22.00h... Slobodno vrijeme za korištenje jedne od mnogobrojnih pogodnosti koju pruža ovaj “ploveći hotel”: disco club, casino, piano bar... Noćenje u  unutrašnjim brodskim kabinama (kupatilo, tuš/ WC...).

5. DAN  - (31.10.2019. ČETVRTAK) - KRSTARENJE MEDITERANOM – CIVITAVECCHIA – RIM

Jutarnji animatorski program na brodu i zabavljanje uz niz zanimljivih sadržaja. U popodnevnim satima očekivano uplovljavanje u luku Civitavecchia (oko 19h). Nakon iskrcavanja, polazak prema hotelu u Rimu. Smještaj u hotel 4* u široj gradskoj zoni Rima. Noćenje

6.DAN – (01.11.2019. PETAK) – RIM - COLLOSEUM - RIMSKI FORUMI

Doručak. Odlazak do centra grada gradskim prijevozom (metro/bus individualna kupovina karti) i cjelodnevni boravak u Rimu. Mogućnost fakultativne posjete Colloseumu i Rimskom forumu sa ulazom u iste.Fakultativna posjeta Colloseumu, Palatinu i Rimskim forumima – najčuvenijim lokalitetima antičkog Rima. Mjesta na kome nastaje i kroz vijekove živi vječni grad. Najveći antički amfiteatar – Colloseum, najznačajniji od „sedam rimskih“ brežuljaka – Palatin i najpoznatiji trgovi – Rimski forumi, dočaraće Vam grad na drugačiji način.

Nakon posjete Colloseumu slijedi pješačka tura po Rimu u pratnji vodiča: Piazza Navona, Panteon, Fontana di Trevi, Španske stepenice, Piazza Venezia. Prošetajte do najpoznatije papske tvrđave, Castel Sant Angelo gdje vijugavi Tibar i brojni mostovi kreiraju jedinstven doživljaj grada.

Po završetku obilaska večernjim satima povratak u hotel. Noćenje.

7. DAN  –  (02.11.2019. SUBOTA)  - RIM – DUBROVNIK – SARAJEVO

Doručak. Check out iz hotela. Slobodno vrijeme u Rimu. U 11:00h transfer do aerodroma u Rimu. Pasoška i carinske kontrole. Let Rim – Dubrovnik (Vueling). Polijetanje iz Rima u 14:35. Očekivano slijetanje u Dubrovnik u 16:15h. Transfer autobusom na relaciji Dubrovnik – Sarajevo. Dolazak u Sarajevo u večernjim satima.

CIJENA

LAST MINUTE CIJENA ARANŽMANA ZA POSLJEDNJA MJESTA 1249,00 KM
 

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče.
 • Avio kartu na relaciji Dubrovnik – Barcelona i Rim – Dubrovnik (Vueling)
 • Obilazak Rima u pratnji stručnog vodiča
 • Svi transferi tokom putovanja
 • 1 noćenje na bazi doručka u hotelu sa IBIS CORNELLA 3* ili slican u Barseloni u 1/2 sobama.
 • 2 noćenja na bazi doručka u hotelu sa MEDIUM HOTEL 4* zvjezdice u Valensiji u 1/2 sobama
 • 1 noćenje u ½ brodskim kabinama (kupatilo, tuš/WC...) na brodu flote GRIMALDI LINES http://www.grimaldi-lines.com/en/ na relaciji Barcelona – Rim (luka Civitavecchia)
 • 2 noćenja sa doručkom u hotelu HOLLIDAY INN AURELIA 4* u Rimu u 1/2 sobama

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Fakultativne izlete
 • Aerodromske takse 195,00 KM
 • Eventualnu doplatu za 1/1 kabinu na brodu u iznosu od 60€ po osobi.
 • Eventualnu doplatu za 1/1 sobe u hotelima u Barceloni, Valenciji i Rimu u iznosu od 170 EUR po osobi
 • Obaveznu gradsku taksu za regiju Katalonije (od 01.11.2012) –  u hotelima sa 1*, 2* i 3* – 0.50 € po noćenju/po osobi, za boravak u hotelima sa 4* i apartmanima – 1 € po noćenju/po osobi - plaća se na recepciji hotela.
 • Turističku taksu za hotel u Rimu (ukoliko je hotel u gradskoj zoni Rima) – u hotelima sa 1* i 2* - 2 € po noćenju/po osobi, u hotelima sa 3* – 4 € po noćenju/po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* – 6 € po noćenju/po osobi - plaća se na recepciji hotela.
 • Putničko zdravstveno osiguranje 2 KM po danu

FAKULTATIVNI (NEOBAVEZNI) IZLETI:

 • BARCELONA PANORAMICA – 25 EUR
 • NOU CAMP – 26 EUR / AQUARIUM – 21 EUR 
 • VALENCIA PANORAMICA – 25 EUR
 • GRAD UMJETNOSTI I NAUKE (HEMISFERA I NAUKA) - 25 EUR
 • PRIČE IMPERATORA I GLADIJATORA (COLLOSEUM) – 45 EUR
RIM – NAPULJ - BUS

od 218 KM

RIM – NAPULJ - BUS

30.10. – 04.11.2019.
6 DANA / BUS