Poštovani klijenti i partneri,

Obavještavamo Vas da su poslovnice agencije Sol Azur & Buena Vista, nakon pauze od dva i pol mjeseca, ponovo otvorene od ponedjeljka 01.06.2020. godine. Agencija počinje raditi u 09:30h, a vi ste dobrodošli da nas posjetite uživo, ili šaljete Vaše upite i prijedloge na e-mailove: solazur@bih.net.ba : prodaja@solazur.ba : buenavista@bih.net.ba ; marketing@solazur.ba.

Uskoro očekujte nove ponude, ali i one koje nismo uspjeli realizovati proteklih nekoliko mjeseci.

 

 

OBAVIJEST 03. april 2020. godine

Poštovani klijenti i partneri,

Obavještavamo Vas da zbog daljnjeg širenja virusa COVID-19, a na osnovu preporuka i odluka nadležnih državnih institucija te uvođenja vanrednog stanja u BiH, poslovnice Sol Azur - Buena Vista nastavljaju obustavu rada do okončanja pandemije ili normalizacije uslova. Agencija je zatvorena od 14. marta 2020. godine, te od tog perioda pa sve do daljnjeg, nismo u mogućnosti obavljati našu redovnu djelatnost, niti odgovarati na sve Vaše upite i zahtjeve.

Pojava ovog virusa dovela je do ozbiljnih poremećaja u turističkoj industriji u cijelom svijetu, pa smo i mi u skladu s tim primorani poduzeti odgovarajuće mjere kako bismo zaštitili naše klijente.

U vezi s tim, želimo Vas obavijestiti da Sol Azur & Buena Vista otkazuje sva grupna putovanja sa planiranim polaskom do 15. maja 2020. godine u cilju zaštite Vašeg zdravlja.

Putnici koji imaju uplaćene avanse ili kompletne iznose za ova putovanja mogu ih iskoristiti na bilo koji aranžman iz naše ponude, nakon što se situacija u zemlji i regionu stabilizuje.

Budući da je agencija izvršila avansna plaćanja prema inostranim dobavljačima (avio kompanije, lokalni partneri, hoteli, agencije), te da uplaćeni novac niti jedan tour operator ne može dobiti nazad od inostranih partnera zbog globalne situacije, već ga može samo naknadno koristiti, agencija nije u mogućnosti klijentima/partnerima izvršiti povrat uplaćenih akontacija ili cjelokupnih uplata. Sve uplate izvršene za putovanja od 15. marta do 15. septembra ove godine pretvaraju se u vrijednosne kreditne avansne vaučere koji se mogu iskoristiti za bilo koje naše putovanje ili aranžman, a najkasnije do 31. decembra 2021. godine.

Sol Azur & Buena Vista garantuje da će svi korisnici naših usluga moći iskoristiti vrijednosne avansne kreditne vaučere u periodu od završetka pandemije i prestanka važenja vanrednog stanja, pa sve do 31. decembra 2021. godine.

Na ovaj način želimo zaštiti sve naše kllijente, kao i sve naše partnere od potencijalne finansijske štete ili gubitka avansnih uplata usljed vanredne situacije i nepredviđenih okolnosti.


Za izdavanje vrijednosnih kreditnih avansnih vaučera doneseni su zakoni i odredbe u cijelom regionu, kao i u EU, te su po njima postupile i naše kolege u Italiji, Francuskoj, Turskoj, Španiji, Grckoj, Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji i drugim evropskim državama, što ih automatski štiti od toga da ne moraju vraćati novac bilo kome od tour operatora koji su uplatili avanse za ljetovanja i druge aranžmane u narednom periodu, nego im garantuju njihovo korištenje u narednom periodu.

Aranžmani iz naše ponude koji se odnose na ljetovanja još uvijek nisu otkazani i iskreno se nadamo da će doći do stabilizacije zdravstvene situacije širom svijeta u narednih par mjeseci, te da će isti biti realizovani. O svim dodatnim detaljima, eventualnim promjenama i novim infomacijama vezanim za LJETO 2020, blagovremeno ćemo Vas obavijestiti.

U narednom periodu ćemo nastaviti da pratimo upute, naredbe i odluke nadležnih institucija i državnih organa, te ćemo se u skladu sa njima i ponašati, odnosno organizovati naše poslovanje i boriti se da te mjere budu u korist naših cijenjenih klijenata.

Nadamo se da će se trenutna situacija uskoro stabilizovati, te da ćemo se u skorijem vremenu vratiti normalnom životu i prelijepim putovanjima u našoj organizaciji.

 

Svima Vam želimo dobro zdravlje, i nadamo se da ćemo uskoro ponovo zajedno putovati širom Svijeta.

 

Vaša agencija,

SOL AZUR & BUENA VISTA

#ostanikuci #ostanizdrav #zastitiporodicu #protivkorone