PROGRAM

PARIZ, grad svjetlosti, mode, francuskih revolucija, historije i kulture. Na pomen njegovog imena bilo gdje u svijetu niko ne ostaje ravnodušan. One koji su boravili u njemu vežu nezaboravna sjećanja i prelijepi trenuci provedeni u romantičnim šetnjama pored Sene, širokim pariskim bulevarima ili najljepšom avenijom na svijetu, Champs-Elysees...

1. DAN (23.11.2018. - Petak) SARAJEVO - PARIZ

Okupljanje putnika na sarajevskom aerodromu 90 minuta prije leta. Let za Paris na redovnoj liniji AIR SERBIA let JU113G u 15.10h. Po slijetanju u Pariz u 19.45h (let JU314G), transfer u hotel. Check in u hotel. Mogućnost odmor zajedničkog odlaska grupe METROOM u „Latinsku četvrt“ (jedan od najživopisnijih dijelova Pariza u samom srcu grada, tj. u blizini katedrale Notre Damm i ostrva Site...). Kraće upoznavanje sa boemskom četvrti grada, prilika za večeru u nekom od malih restorana u ovoj živopisnoj četvrti. Individualni povratak u hotel metroom ili taxijem. Noćenje.

2. DAN (24.11.2018. - Subota) PARIZ

Doručak. Nakon doručka slijedi fakultativni obilazak Pariza sa našim vodičem: Toranj Montparnasse* (fakultativno), Palata Invalida (Les Invalides), Marsova polja (Champ-de-Mars), most Aleksandra III, muzej LOUVRE, Trg Concorde, Jelisejska polja (Avenue des Champs-Elysees), Trijumfalna kapija (l'Arc de Triomphe), Trocadero, Moulin Rouge, Montmartre, basilique Sacre-Couer, Place du Tertre, Opera Garnier, Trg Vandome, ostrvo Site (Ile de la Cite), katedrala Notre Damme, Latinska četvrt, Sorbona... Povratak u hotel. Slobodno veče... Noćenje.

3. DAN (25.11.2018. - Nedjelja) VERSAJ I LOUVRE + SHOPPING

Doručak. Poslije doručka fakultativni odlazak u muzej «VERSAJ». Obilazak bivšeg dvorca francuskih kraljeva i jednog od najpoznatijih svjetskih muzeja. Individualno razgledanje dvorca Luja XIV (Louisa XIV) savršenog primjera francuskog baroka. Preporučujemo šetnju njegovim elegantnim parkovima. U podnevnim satima povratak u Pariz. Slobodno vrijeme za samostalni obilazak grada i posjetu najpoznatijim shopping centrima i ekskluzivnim robnim kućama „Galeries Lafayete“ i „Printemps“ u kojima izlažu evropski i svijetski modni kreatori. Fakultativni odlazak u muzej «LOUVRE» (najveći svjetski muzej, sa neprocjenjivim kolekcijama i remek djelima drevnih kultura i najpoznatijih umjetnika svih vremena... Mona Lisa, Veronesa, Kanini svatovi, Zlatni salon Napoleona III...). U večernjim satima fakultativni odlazak na izlet PARIZ «BY NIGHT» - Jednosatna romantična vožnja rijekom Senom panoramskim brodićem „BATEAUX PARIZIEN“ nakon koje slijedi posjeta LE TOUR EIFFEL (AJFELOVOM TORNJU) uz fascinantnu panoramu Pariza noću...    

4. DAN (26.11.2018. - Ponedjeljak) DISNEYLAND

Doručak. Fakultativni odlazak u «EURO DISNEYLAND PARK» koji je po anketi naših prethodnih grupa u proteklih 15 godina izabran kao NAJATRAKTIVNIJI izlet u našoj ponudi. Veliki broj atrakcija za sve generacije... Posjetite jedinstven zabavni park na području Evrope uz neograničeno korištenje svih atrakcija i prisustvovanje show programima kao i specijalnoj paradi... Ne propustite priliku da jednom u godini zaboravite na svakodnevni život i uživate u fantastičnom i nezaboravnom provodu...

Mogućnost fakultativnog odlaska u MOULIN ROUGE (Mulen Ruž), jedan od najpoznatijih svjetskih kabarea odakle potiče najpoznatiji francuski ples „Kan-kan“... Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN (27.11.2018. - Utorak) PARIZ - SARAJEVO

Doručak. Transfer na aerodrom u 07:00h. Let za Sarajevo na liniji Air Serbia let JU311G u 10.10h. Planirani dolazak u Sarajevo u 14.40h (let JU112G).        

CIJENE

FIRST MINUTE CIJENA DO 15.09.2018. (za uplate avansa od min 30%)

HOTEL

Kategorija

hotela

Cijena u

1/3 sobi

Cijena u 1/2 sobi

Cijena u

1/1 sobi

IBIS 3* - PORTE D’ORLEANS

3*

999,00KM

1099,00KM

1399,00KM

* NAVEDENE CIJENE SU PO OSOBI

REGULARNA CIJENA OD 16.09.2018.(za uplate avansa od min 30%)

HOTEL

Kategorija

hotela

Cijena u

1/3 sobi

Cijena u 1/2 sobi

Cijena u

1/1 sobi

IBIS 3* - PORTE D’ORLEANS

3*

1099,00KM

1199,00KM

1499,00KM

*NAVEDENA CIJENA U TABELI PREDSTAVLJA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI, U ODABRANOM TIPU SOBE.

CIJENA UKLJUČUJE:

  • Avio prevoz na relaciji Sarajevo - Pariz – Sarajevo (via Beograd – avio kompanija Air Serbia)
  • Transfer aerodrom – hotel - aerodrom
  • 4 noćenja sa doručkom u hotelu po izboru iz cjenovnika
  • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Francuskoj kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.

CIJENA NE UKLJUČUJE:

  • Aerodromske takse 195 KM
  • Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje
  • Obavezno putničko zdravstveno osiguranje (PZO) 10 KM

NAPOMENE (OBAVEZNO PROČITATI!!!):

  • Agencija nije odgovorna za eventualna kašnjenja aviona ili eventualne otkaze ili promjene satnice letova od strane avio kompanije a sve u skladu za Opštim uslovima putovanja.
  • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili putem agencije)
  • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja SOL AZURA i BUENA VISTE od 01.04.2008. a koji su usklađeni sa UTABIH standardima.

                                                                                                                               

NOVEMBARSKA PUTOVANJA

PRAG (3 noćenja)

PRAG (3 noćenja)

22.11.2018. – 26.11.2018.
5 dana/3 noćenja

ISTANBUL AVIO

ISTANBUL AVIO

DIREKTAN LET IZ SARAJEVA

23.11. – 26.11.2018.
4 dana – 3 noćenja

PRAG

PRAG

5 dana / 2 NOĆENJA - AUTOBUS
23.11. – 27.11.2018.