PROGRAM

«KRALJICA MEDITERANA» BARCELONA
+
UTAKMICA LIGE PRVAKA FC BARCELONA – BORUSSIA DORTMUND

1.DAN (24.11.2019. – NEDJELJA)  - BIH – DUBROVNIK – BARCELONA

Sastanak putnika ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u 05:00h. Transfer do aerodroma u Dubrovniku. Polijetanje aviona za Barcelonu u 14:30h. Dolazak u Barcelonu u 16:55h. Po dolasku smještaj u hotel. Slobodno vijeme. Noćenje.

2.DAN (25.11.2019.- PONEDJELJAK)BARCELONA

Doručak. Fakultativno cjelodnevni obilazak Barcelone: Korida, hram "Sveta Porodica" najinteresantnije i najimpresivnije Gaudijevo djelo za koje je prognozirao da će se graditi dva vijeka. Odlazimo do parka Guelj koji je projektovao Gaudi, obilazimo gornji dio parka koji je slobodan za posjete. Obilazak nastavljamo panoramskim obilaskom Trijumfalne kapije, parka Citadele, trga Katalonije, ulice Passeig de Gracia sa Gaudijevim kućama Batllo i La Pedrera, avenijom Dijagonal prolazimo pored stadiona fudbalskog kluba Barcelone, čuveni Camp Nou. Zatim slijedi trg Španije, brdo Mon Žuik na kom se nalazi Olimpijski prsten sa Olimpijskim stadionom, salom Svetog Đorđa, I fantastičnim repetitorom još jedno fantastično djelo Santjaga Kalatrave, vidikovac Mirador sa nezaboravnom panoramom Barcelone. Obilazak grada završavamo na trgu Kolumbo. I šetnja po glavnom šetalištu grada, ulici Ramblas. Slobodno vrijeme za individualne obilaske. Smještaj u hotel. Noćenje.

3.DAN - 26.11.2019. UTORAK - BARCELONA

Doručak. Slobodan dan za individualne obilaske i šoping. Za zainteresovane putnike organizovaćemo pješačku turu po Gotskoj četvrti, glavnom šetalištu Rambla...fakultatvino Akvarijum, najveći u Evropi. Predlažemo Vam ili individulani odlazak u muzeje Pikasa, Miroa, voštanih figura, pomorskog muzeja, Nacionalnog muzeja Katalunje, galerije Olimpijade,..a za šoping preporučujemo popularnu i pristupačnu Špansku modnu kuću Zaru, Springfild, Mango ili robnu kuću “El Corte Ingles”. Noćenje.

4.DAN - 27.11.2019. SRIJEDA- BARCELONA

Doručak. Odlazak javnim prijevozom do Diagonal mara i popularne Barcelonete. Slobodno vrijeme za šetnju i uživanje pored jedne od najljepših plaža u Europi. Fakultativno, mogućnost odlaska na utakmicu Uefa Lige Prvaka između FC BARCELONA I BORUSSIA DORTMUND. Povratak u hotel. Noćenje.

5.DAN – 28.11.2019. ČETVRTAK - BARCELONA – DUBROVNIK - SARAJEVO

Doručak. Polazak do aerodroma. Polijetanje iz Barcelone za Dubrovnik u 12:30h. Po slijetanju u 14:45h, nastavak putovanja do Sarajeva.

CIJENA

CIJENA ARANŽMANA – Hotel 4* 799 KM + takse

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Avio kartu na relaciji Dubrovnik – Barcelona - Dubrovnik
 • Transferi autobusom Sarajevo - Aerodrom Ćilipi - Sarajevo
 • Transfer aerodrom – hotel - aerodrom
 • smještaj u Barceloni u hotelu Novotel Sant Joan Despi 4* ili sl.(4 noćenja sa doručkom)
 • Troškovi organizovanja putovanja,
 • Usluge vodiča

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Aerodromske takse 195 KM
 • Fakultativni izleti i eventualne ulaznice za muzeje
 • Lokalne turističke takse
 • Putničko zdravstveno osiguranje 2 KM po osobi/danu

NAPOMENE:

 • Popust za djecu od 2 do 12 godina – 30 % na kompletnu cijenu aranžmana u slučaju da su smješteni sa dva roditelja u istoj sobi na pomoćnim ležajevima.
 • Popust za treću osobu na pomoćnom krevetu u 1/3 (trokrevetnoj sobi) – 10% na cijenu aranžmana.
 • Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
 • Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost sarajevskog i odredišnog aerodroma) koji u proljetnoj sezoni mogu biti otežani.
 • Agencija BUENA VISTA ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.
 • Za ovaj program važe OPSTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije BUENA VISTA od 01.04.2008.

 

NOVEMBAR

BARCELONA - Milano - Azurna obala

od 349 KM

BARCELONA - Milano - Azurna obala

23.11-30.11.2019.
+ FC BARCELONA – BORUSSA D.

PARIZ / BUS

PARIZ / BUS

(3 noćenja)

PRAG / BUS

PRAG / BUS

...sa obilascima Drezdena i Beča
(3 noćenja)