PROGRAM

Donosimo vam identičan program kakav smo realizovali u februaru ove godine, kada se kolona autobusa sa preko 700 zadovoljnih putnika vratila iz Rima u BiH. Ispod možete pogledati kako je to izgledalo na oficijelnom aftermovie-u tog putovanja. Kada Vam kažu RIM, sigurno vam na pamet pada sljedeće: COLOSSEO, Fontana di Trevi, Piazza di Spagna, Vatikan... Za sve one koji nisu bili u prilici posjetiti Rim u februaru, sada možete ići sa nama na mjesta gdje su se odvijale najveće borbe gladijatora, potražiti sreću bacanjem novčića u poznatu fontanu, posjetiti španski trg, te obići Vatikan i uvjeriti se da je Mikelanđelo zaista bio genije.... Zar je potrebno više razloga za odlazak tamo? I ne zaboravite – SVI PUTEVI VODE U RIM!!! J

POGLEDAJTE KAKO JE IZGLEDAO PUT U RIM SA NAŠOM AGENCIJOM U FEBRUARU OVE GODINE - SA PREKO 700 PUTNIKA

1. DAN – 21.11.2019. (Četvrtak) Sarajevo, Zenica, Doboj, Banja Luka (ili Tuzla)     

Polazak sa dogovorenog mjesta u poslijepodnevnim satima. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim zadržavanjima po potrebi grupe.

2. DAN – 22.11.2019. (Petak)  - RIM (OBILAZAK GRADA)

Ulazak u regiju Lacio i dolazak u vječni grad Rim u podnevnim satima. Smještaj u Camping Village Roma kompleks a nakon kraćeg odmora slijedi popodnevni fakultativni obilazak prijestolnice Italije: mješavinu legendi, istorije, tradicije i religije započinjete Bazilikom svete Marije, a potom ulazite u crkvu svetog Petra u lancima sa famoznom Mikelanđelovom skulpturom Mojsija. Osjetite antički duh grada pokraj najpoznatijeg amfiteatra svijeta -  Koloseuma, Konstantinovog slavoluka, Rimskog foruma kao središta društvenog zivota antičkog Rima, zatim carskih Foruma sa Trajanovim stubom, Kapitolskim brdom i istoimenim trgom, kao i monumentalnog zdanja Vitoriano na Trgu Venecija. Slobodno vrijeme provedite šetajuci šoping ulicom Via del Korso ili osjetite noćnu draž svjetski poznate Fontane di Trevi, živu atmosferu Španskog trga ili uživajte u brojnim romantičnim kafanicama Rima. Noćenje.

3. DAN – 23.11.2019. (Subota) – VATIKAN - TIVOLI

Mogućnost fakultativne posjete Vatikanskim muzejima sa neprocjenjivo vrijednom zbirkom antičkih skulptura, pinakotekom, papskim odajama i neponovljivim Rafaelovim sobama. Pred sam kraj obilaska tiho i sa divljenjem zakoračite u Sikstinsku kapelu nakon koje vaše shvatanje umjetnosti više nikada neće biti isto. Slijedi doživljaj unutrašnjosti najveće hrišćanske crkve na svijetu Bazilike Svetog Petra kao i istoimenog prostranog trga sa kolonadom stubova i kreacijama baroknog umjetnika Berninija.

U poslijepodnevnim satima izaberite slobodno vreme u gradu ili poslijepodnevni fakultativni izlet do predivnog gradića Tivoli nedaleko od Rima sa posjetom Vili d’Este objektom koji je pod zastitom UNESCO-a a plijeni bajkovitim fontanama i vrtovima jedne od najmoćnijih porodica renesansnog Rim.

Nakon posjete Tivoliju, povratak u kamping i pripreme za večernji odlazak u neki od poznatih rimskih klubova. Povratak u kamping. Noćenje…

4. DAN – 24.11.2019. (Nedjelja) – RIM - NAPULJ

Fakultativni izlet do prijestolnice juga Italije, Napulja, sa najznačajnijim znamenitostima centra grada: Catel Nuovo, Opera San Carlo, Galleria Umberto I, Piazza del Plebiscito, Statua di Augusto, Castel dell Ovo, shopping ulica Via Toledo,itd… Slobodno vrijeme za šetnju i šoping. Preporuka je odlazak u jednu od najstarijih, a po mnogima i najboljih picerija svijeta, Pizzeria Brandi. Slobodno vrijeme možete ispuniti I odlaskom do Caffe bar Nilo gdje se nalazi oltar posvećen legendi ovog grada Armandu Diegu Maradoni. Nakon slobodnog vremena, povratak u Rim. Mogućnost fakultativnog odlaska u neki od poznatih rimskih klubova. Noćenje.

5. DAN – 25.11.2019. (Ponedjeljak) COLLOSEUM

Check out iz bungalova i polazak prema centru grada. Slobodno vrijeme u centru grada ili mogućnost fakultativnog izleta “Priče gladijatora i imperatora” na kojem ćete uz vođenje lokalnih vodiča imati priliku ući u Koloseum i Rimske forume i saznati sve tajne koje  se vežu sa život najpoznatijih rimskih gladijatora i imperatora. Slobodno vrijeme u Rimu do kasnih podnevnih sati. Polazak za BiH. Noćna vožnja kroz Italiju.

6. DAN – 26.11.2019. (Utorak) BiH

Dolazak u BiH u podnevnim satima.

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA  CIJENA DO 10.10.2019. CIJENA OD 11.10.2019.
218,00KM 268,00KM

CIJENA UKLJUČUJE:

  • Prevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, WC, TV - VIDEO...)
  • 3 noćenja bez doručka (1/3, 1/4 ili 1/5 sobe) u bungalovima ili chaletima (Camping Village Roma)
  • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.

CIJENA NE UKLJUČUJE:

  • Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje i klubove
  • Ulaznicu za utakmicu Roma - Brescia (kupovina preko naše agencije ili individualno)
  • Obavezno putničko zdravstveno osiguranje (PZO) 10 KM
  • Doplata za 1/2 (dvokrevetnu) 50KM ili 1/1 (jednokrevetnu) sobu 80KM
  • Turističku taksu u iznosu 2 EUR po noćenju ( Total 6 eur – Obavezna tur. taksa je u Italiji uveden 2011.godine )

NAPOMENE I OPIS SMJEŠTAJA:

  • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.
  • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja SOL AZURA i BUENA VISTE od 01.04.2008. a koji su usklađeni sa UTABIH standardima.

 

Camping Village Roma

Camping Village Roma nalazi se na samo 3 km od Vatikana i predstavlja najbliži kamp starom jezgru Rima. U ponudi ima samostalne smeštajne jedinice, otvoreni bazen i punkt za informacije, bar za druženje i okupljanje, restoran... Kamp Roma raspolaže brvnarama (chaletima) i klimatizovanim bungalovima. Sadržaji kampa obuhvataju dobro snabdjeven supermarket, perionicu veša i mjenjačnicu. U pićima i laganim obrocima možete uživati tokom celog dana u baru Ciao Bella pored bazena. Ovaj bar radi do 02:00 i ima sopstvenog DJ-a. U restoranu se služe jela italijanske kuhinje i sveže pripremljene pice. Za nekoliko minuta vožnje autobusom možete stići do stanice metroa Kornelija, ili 10-tak minuta pešice, na liniji A. Takođe možete rezervisati uslugu prevoza do Vatikana i do oba rimska aerodroma, Fiumicino i Ciampino. Bungalov: mobilna kućica sa 2 odvojena ležaja, trećim krevetom na sprat, sa klimom i privatnim kupatilom. Chalet: mobilna kućica sa 2 sobe, u jednoj se nalaze 2 odvojena ležaja i 3. krevet na sprat, a u drugoj bračni ležaj, potpuno opremljena kuhinja, 2 kupatila, klima, frižider.

Što se tiče fakultativnih (NEOBAVEZNIH) izleta cijene za ovo grupno putovanje će biti daleko povoljnije i prilagođene ovoj populaciji na osnovu popusta koje ćemo dobiti zbog masovnosti grupe u odnosu na slučajeve i cijene za vrijeme drugih termina u toku godine.  Ovo su okvirne cijene uz mogućnost manjih odstupanja finalnih cijena (+5/10%) zavisno od broja prijava:

TAJNE VATIKANSKIH MUZEJA / umjesto 45€ koliko je regularna cijena, za ovaj termin cijena će biti 35€ sa uključenom ulaznicom u Vatikan, slušalicama, rezervacijom i lokalnim vodičem

NAPULJ / umjesto 35€ cijena će biti 30€ sa uključenim ZTL-om (Zona ograničenog saobraćaja), prijevozom i vodičem

OBILAZAK RIMA / umjesto 25€ cijena će biti 20€ sa uključenim ZTL-om (Zona ograničenog saobraćaja), prijevozom i vodičem

COLLOSEUM I RIMSKI FORUMI / umjesto 45€ cijena će biti samo 35€ sa uključenom ulaznicom u Colloseum i forume, slušalicama, rezervacijom i lokalnim vodičem .  

BEČ / BUS

BEČ / BUS

22.11.-26.11.2019.
(5 dana / 2 noćenja / AUTOBUS)

PARIZ - AVIO

od 899 KM

PARIZ - AVIO

21.-25.11.2019.
5 DANA / AVION

BARCELONA - Milano - Azurna obala

od 349 KM

BARCELONA - Milano - Azurna obala

23.11-30.11.2019.
+ FC BARCELONA – BORUSSA D.