PROGRAM

1.DAN  (29.12.2021. SRIJEDA) - BiH – SRBIJA - BUGARSKA

Polazak sa dogovorenog mjesta u jutarnjim satima sa polascima iz Sarajeva – Zenice – Doboja – Tuzle – Brckog. Vožnja kroz Srbiju, Bugarsku.

2.DAN (30.12.2021. ČETVRTAK) - ISTANBUL - SULTANAHMET

Jutarnja vožnja kroz Tursku. Dolazak u Istanbul u podnevnim satima. Smještaj u hotel poslije 14h. Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak starog dijela grada (pjesacka tura): Hipodrom (njemačka fontana, egipatski obelisk, zmijski stub, Sultan Ahmetova džamija – Plava džamija, Aja Sofija...) Povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN (31.12.2021. PETAK)  - ISTANBUL – KRSTARENJE BOSFOROM – DOLMABAHČE - ČAMLIDŽA

Doručak. Nakon doručka slijedi fakultativni odlazak na krstarenje Bosforom: Nezaboravna vožnja Bosforom na kojoj se sa broda mogu vidjeti sve građevine, palate i druga historijska zdanja: Dolmabahce, Čiran dvorac, dva viseća mosta nad Bosforom kao i Rumeli i Andolu hisar kule. DNEVNA VARIJANTA KRSTARENJA BOSFOROM - NEŠTO STO SE NE PROPUŠTA. UPOZNAJTE JEDAN OD NAJLEPŠIH GRADOVA SVETA, GRAD KOJI ZOVU I «BAJKU NA BOSFORU KOJA JOŠ UVEK TRAJE», NEVEROVATAN SPOJ ISTOKA I ZAPADA. Nakon krstarenje slijedi fakultativni izelet u Dolmabahče Palatu, dvorca koji se nalazi na samoj obali Bosfora u kojem je živjelo 6 posljednjih sultana. Ataturk, turski vojni zapovjednik, narodni vođa i utemeljitelj turske republike te njen prvi predsjednik posljednji je živio u njemu. Umro je u tom dvorcu 10.11.1938.god. od kada je dvorac zatvoren i restauriran zajedno sa svim stvarima i ostavštinom te pretvoren u muzej koji danas poznajemo. U poslijepodnevnim satima slijedi posjeti Azijskom kontinentu i jednom od najlepših vidikovaca u istanbulu koji se nalazi na brdu Čamlidža na azijskoj strani Istanbula. Dok uživate u pogledu na evropski deo Istanbula, Bosfor i Zlatni Rog možete popiti kafu ili tradicionalni turski čaj u nekom od kafića lociranih u prelijepom parku koji se nalazi u blizini!

U večernjim satima predlažemo fakultativni izlet tradicionalno »tursko veče« JEDINSTVENI KONCEPT KOMBINACIJE PROVODA I VEČERE NA BRODU DOK PLOVITE MAGIČNIM BOSFOROM IZMEĐU EVROPE I AZIJE. UZ HITOVE STRANE I TURSKE  MUZIKE, kao i profesionalne trbusne plesacice, UŽIVAJTE U FASCINANTNOJ PANORAMI ISTANBULA U VEČERNJIM SATIMA IZ MALO DRUGAČIJE PERSPEKTIVE I SAZNAJTE ZAŠTO JE OVAKAV VID PROVODA  VEOMA POPULARAN  MEĐU SVIM TURISTIMA KOJI DOLAZE U ISTANBUL. DOBAR PROVOD JE ZAGARANTOVAN! SRETNA NOVA 2021. GODINA!!! Povratak u hotel i noćenje.

4.DAN (01.01.2022. SUBOTA) – TOPKAPI SARAY – AYA SOFIJA – KAPALI CARŠIJA - TURSKO VEČE

Doručak. Nakon doručka slijedi fakultativni odlazak u TOPKAPI PALATA, REZIDENCIJA SULTANA PUNA 4 VIJEKA, MJESTO GDE SE ODLUČIVALO O SUDBINI MNOGIH NARODA ŠIROM EVROPE. Posjeta Topkapi Saray dvorcu gdje su živjeli sultani i odakle su stotinama godina vladali Osmanskom imperijom. Dvorac koji se sastoji od četiri dvorišta, zajednički obilazaka u pratnji vodiča uz objašnjenje salona u kompleksu. NEŠTO NEZAOBILAZNO U ISTANBULU. AJA SOFIJA – NEKADAŠNJA HRIŠĆANSKA CRKVA A POSLIJE i DŽAMIJA I MUZEJ, U DANAŠNJE DOBA PRETVORENA PONOVO OTVORENA KAO DŽAMIJA SVOJOM POJAVOM OSTAVLJA BEZ DAHA I KRIJE MNOGE TAJNE HRIŠĆANSKOG I ISLAMSKOG SVIJETA Nakon obilaska, slijedi posjeta jednom od najpoznatijih svjetskih zatvorenih bazara. KAPALI CARŠIJA Vas mami sa svojim labirintom ulica i tonama zlata i svile izlozenih u brojnim radnjama koje ovo mjesto cine misticno interesantnim.

5.DAN (02.01.2022. NEDJELJA) - MINIATURK – EYUP – PIERRE LOTTI  

Doručak. Check out iz hotela u 10h. Odlazak na fakultativni izleti: Miniaturk muzej – jedinstvenoj izložbi minijaturnih maketa koje  predstavljaju najznačajnije objekte sagrađene u osmanskom   i u periodu moderne Turske, a nakon toga odlazak u čuveni kvart Ejup o kome u svome „Istanbulu“ Orhan Pamuk piše kao o „malom i savršenom selu na kraju Zlatnog roga“ koje mu „ne izgleda stvarno, već uvijek kao priviđenje“. Ovdje se nalazi čuvena Ejupova džamija kao i turbe Mehmed-paše Sokolovića. Nakon toga odlazimo žičarom do čuvene kafane Pjer Loti odakle se pruža nezaboravan pogled na Istanbul i Zlatni rog. U vecernjim satima polazak za BiH. Vecernja voznja kroz Tursku.

6.DAN (03.01.2021. PONEDJELJAK) BUGARSKA – SRBIJA - BIH

Vožnja kroz Bugarsku i Srbiju. Dolazak u BiH u večernjim satima...

CIJENA

PROMO CIJENE DO 15.11.2021.

3 noćenja sa doručkom

+ prevoz + vodic

Cijena 1/3 soba

Cijena ½ soba

Cijena 1/1 soba

HOTEL 3* (IBIS ZEYTINBURNU ili sl.)

349,00 KM

379,00 KM

449,00 KM

 

 

REGULARNA CIJENA OD 16.11.2020.

3 noćenja sa doručkom

+ prevoz + vodič

Cijena 1/3 soba

Cijena ½ soba

Cijena 1/1 soba

HOTEL 3* (IBIS ZEYTINBURNU ili sl.)

399,00 KM

429,00 KM

549,00 KM

 

*NAVEDENA CIJENA U TABELI PREDSTAVLJA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI, U ODABRANOM TIPU SOBE

 

ARANŽMAN OBUHVATA:

·       Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, Video, Caffe, Klima, Radio, DVD, VCD, Caffe),

·       3 noćenja sa doručkom u hotelu 3* (Laleli, Aksaraj, Taksim…) u sobama po izboru

·       Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Istanbulu kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih)izleta.

 

ARANŽMAN NE OBUVATA:

·       Fakultativne obilaske i ulaznice za kulturno-historijske spomenike,

·       Individualne troškove za vrijeme putovanja

·       Putničko zdravstveno osiguranje - 12,00 KM po osobi

·       Doplata za COVID osiguranje – 5,00 KM po osobi

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

·       Pješačka tura (gradski prevoz, lokalni vodič ) – 10 EUR

·       Topkapi palata (prevoz, ulaznica, slušalice, lokalni vodič) - 20 EUR

·       Dolmabahče palata (prevoz, ulaznica, slušalice, lokalni vodič) - 20 EUR

·       Krstarenje Bosforom - 20 EUR

·       Tursko veče uz krstarenje Bosforom - 35 EUR

·       Miniaturk + Eyup + Pierre Lotti – 15 EUR

·       Vidikovac Čamlidža – 15 EUR

 

NAPOMENE:

·       Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje

·       Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja BUENA VISTA doo usklađeni sa UTA BIH standardima.

NOVA GODINA 2022.

Nova godina 2022. - ISTANBUL AVIO TURKISH 799KM

Nova godina 2022. - ISTANBUL AVIO TURKISH 799KM

30.12. - 03.01.2022. TURKISH

30.12. – 03.01.2021.
5 dana – 4 noćenja
SVE UKLJUCENO

NOVA GODINA 2022. - ISTANBUL AVIO PEGASUS 699KM

NOVA GODINA 2022. - ISTANBUL AVIO PEGASUS 699KM

28.12. – 01.01.2022.
5 dana – 4 noćenja
SVE UKLJUCENO

NOVA GODINA 2022. KAPADOKIJA

NOVA GODINA 2022. KAPADOKIJA

KAPADOKIJA
30.12. - 04.01.2022.
CIJENA 899,00KM