PROGRAM

1.DAN  (29.12.2020. UTORAK) - BiH – SRBIJA - BUGARSKA

Polazak sa dogovorenog mjesta u jutarnjim satima sa polascima iz Sarajeva – Zenice – Doboja – Tuzle – Brckog. Vožnja kroz Srbiju, Bugarsku.

2.DAN (30.12.2020. SRIJEDA) - ISTANBUL - SULTANAHMET

Jutarnja vožnja kroz Tursku. Dolazak u Istanbul u podnevnim satima. Smještaj u hotel poslije 14h. Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak starog dijela grada (pjesacka tura): Hipodrom (njemačka fontana, egipatski obelisk, zmijski stub, Sultan Ahmetova džamija – Plava džamija, Aja Sofija...) Povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN (31.12.2020. ČETVRTAK)  - ISTANBUL – KRSTARENJE BOSFOROM – DOLMABAHČE - ČAMLIDŽA

Doručak. Nakon doručka slijedi fakultativni odlazak na krstarenje Bosforom: Nezaboravna vožnja Bosforom na kojoj se sa broda mogu vidjeti sve građevine, palate i druga historijska zdanja: Dolmabahce, Čiran dvorac, dva viseća mosta nad Bosforom kao i Rumeli i Andolu hisar kule. DNEVNA VARIJANTA KRSTARENJA BOSFOROM - NEŠTO STO SE NE PROPUŠTA. UPOZNAJTE JEDAN OD NAJLEPŠIH GRADOVA SVETA, GRAD KOJI ZOVU I «BAJKU NA BOSFORU KOJA JOŠ UVEK TRAJE», NEVEROVATAN SPOJ ISTOKA I ZAPADA. Nakon krstarenje slijedi fakultativni izelet u Dolmabahče Palatu, dvorca koji se nalazi na samoj obali Bosfora u kojem je živjelo 6 posljednjih sultana. Ataturk, turski vojni zapovjednik, narodni vođa i utemeljitelj turske republike te njen prvi predsjednik posljednji je živio u njemu. Umro je u tom dvorcu 10.11.1938.god. od kada je dvorac zatvoren i restauriran zajedno sa svim stvarima i ostavštinom te pretvoren u muzej koji danas poznajemo. U poslijepodnevnim satima slijedi posjeti Azijskom kontinentu i jednom od najlepših vidikovaca u istanbulu koji se nalazi na brdu Čamlidža na azijskoj strani Istanbula. Dok uživate u pogledu na evropski deo Istanbula, Bosfor i Zlatni Rog možete popiti kafu ili tradicionalni turski čaj u nekom od kafića lociranih u prelijepom parku koji se nalazi u blizini!

U večernjim satima predlažemo fakultativni izlet tradicionalno »tursko veče« JEDINSTVENI KONCEPT KOMBINACIJE PROVODA I VEČERE NA BRODU DOK PLOVITE MAGIČNIM BOSFOROM IZMEĐU EVROPE I AZIJE. UZ HITOVE STRANE I TURSKE  MUZIKE, kao i profesionalne trbusne plesacice, UŽIVAJTE U FASCINANTNOJ PANORAMI ISTANBULA U VEČERNJIM SATIMA IZ MALO DRUGAČIJE PERSPEKTIVE I SAZNAJTE ZAŠTO JE OVAKAV VID PROVODA  VEOMA POPULARAN  MEĐU SVIM TURISTIMA KOJI DOLAZE U ISTANBUL. DOBAR PROVOD JE ZAGARANTOVAN! SRETNA NOVA 2021. GODINA!!! Povratak u hotel i noćenje.

4.DAN (01.01.2021. PETAK) – TOPKAPI SARAY – AYA SOFIJA – KAPALI CARŠIJA - TURSKO VEČE

Doručak. Nakon doručka slijedi fakultativni odlazak u TOPKAPI PALATA, REZIDENCIJA SULTANA PUNA 4 VIJEKA, MJESTO GDE SE ODLUČIVALO O SUDBINI MNOGIH NARODA ŠIROM EVROPE. Posjeta Topkapi Saray dvorcu gdje su živjeli sultani i odakle su stotinama godina vladali Osmanskom imperijom. Dvorac koji se sastoji od četiri dvorišta, zajednički obilazaka u pratnji vodiča uz objašnjenje salona u kompleksu. NEŠTO NEZAOBILAZNO U ISTANBULU. AJA SOFIJA – NEKADAŠNJA HRIŠĆANSKA CRKVA A POSLIJE i DŽAMIJA I MUZEJ, U DANAŠNJE DOBA PRETVORENA PONOVO OTVORENA KAO DŽAMIJA SVOJOM POJAVOM OSTAVLJA BEZ DAHA I KRIJE MNOGE TAJNE HRIŠĆANSKOG I ISLAMSKOG SVIJETA Nakon obilaska, slijedi posjeta jednom od najpoznatijih svjetskih zatvorenih bazara. KAPALI CARŠIJA Vas mami sa svojim labirintom ulica i tonama zlata i svile izlozenih u brojnim radnjama koje ovo mjesto cine misticno interesantnim.

5.DAN (02.01.2021. SUBOTA) - MINIATURK – EYUP – PIERRE LOTTI  

Doručak. Check out iz hotela u 10h. Odlazak na fakultativni izleti: Miniaturk muzej – jedinstvenoj izložbi minijaturnih maketa koje  predstavljaju najznačajnije objekte sagrađene u osmanskom   i u periodu moderne Turske, a nakon toga odlazak u čuveni kvart Ejup o kome u svome „Istanbulu“ Orhan Pamuk piše kao o „malom i savršenom selu na kraju Zlatnog roga“ koje mu „ne izgleda stvarno, već uvijek kao priviđenje“. Ovdje se nalazi čuvena Ejupova džamija kao i turbe Mehmed-paše Sokolovića. Nakon toga odlazimo žičarom do čuvene kafane Pjer Loti odakle se pruža nezaboravan pogled na Istanbul i Zlatni rog. U vecernjim satima polazak za BiH. Vecernja voznja kroz Tursku.

6.DAN (03.01.2021. NEDJELJA) BUGARSKA – SRBIJA - BIH

Vožnja kroz Bugarsku i Srbiju. Dolazak u BiH u večernjim satima...

CIJENA

PROMO CIJENE

3 noćenja sa doručkom

+ prevoz + vodic

Cijena 1/3 soba

Cijena ½ soba

Cijena 1/1 soba

HOTEL 3* (Laleli, Aksaray, Taksim)

249,00 KM

279,00 KM

349,00 KM

 

 

REGULARNA CIJENA OD 16.11.2020.

3 noćenja sa doručkom

+ prevoz + vodič

Cijena 1/3 soba

Cijena ½ soba

Cijena 1/1 soba

HOTEL 3* (Laleli, Aksaray, Taksim)

299,00 KM

329,00 KM

399,00 KM

 

*NAVEDENA CIJENA U TABELI PREDSTAVLJA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI, U ODABRANOM TIPU SOBE

 

ARANŽMAN OBUHVATA:

·       Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, Video, Caffe, Klima, Radio, DVD, VCD, Caffe),

·       3 noćenja sa doručkom u hotelu 3* ili 4* (Laleli, Aksaraj, Taksim…) u sobama po izboru

·       Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Istanbulu kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih)izleta.

 

ARANŽMAN NE OBUVATA:

·       Fakultativne obilaske i ulaznice za kulturno-historijske spomenike,

·       Individualne troškove za vrijeme putovanja

·       Putničko zdravstveno osiguranje - 12,00 KM po osobi

·       Doplata za COVID osiguranje – 5,00 KM po osobi

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

·       Pješačka tura (gradski prevoz, lokalni vodič ) – 10 EUR

·       Topkapi palata (prevoz, ulaznica, slušalice, lokalni vodič) - 20 EUR

·       Dolmabahče palata (prevoz, ulaznica, slušalice, lokalni vodič) - 20 EUR

·       Krstarenje Bosforom - 20 EUR

·       Tursko veče uz krstarenje Bosforom - 35 EUR

·       Miniaturk + Eyup + Pierre Lotti – 15 EUR

·       Vidikovac Čamlidža – 15 EUR

 

NAPOMENE:

·       Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje

·       Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja BUENA VISTA doo usklađeni sa UTA BIH standardima.

NOVA GODINA 2021.

Nova godina 2021. - KAPADOKIJA + ISTANBUL

Nova godina 2021. - KAPADOKIJA + ISTANBUL

Nedosanjani san... 26.12 - 01.01.2021.

Na stotine živopisnih i šarenih balona koji se prožeti jutarnjim sunčevim zrakama izdižu iznad ostataka vulkanskog krajolika i formiraju jedinstven i nezaboravan pejzaž će Vas svaki put ostaviti bez daha bilo da ih pratite sa jedne od brojnih romantičnih terasa malih tradicionalnih «pećinskih» hotela ili da ste sakupili dovoljno hrabrosti da ovaj nevjerovatni dio zemljine površine pogledate iz zraka «ploveći» ispod jedne od ovih šarenih «lopti». Kapadokija je jedna od najposjećenijih i najatraktivnijih regija Turske i već godinama unazad izmamljuje uzdahe svih posjetilaca. Sve će Vam biti jasno kada prvi put pogledate i zaljubite se u pejzaž Kapadokije koji se nalazi na listi svjetske baštine UNESCO.

26.12. – 01.01.2021.
7 DANA (6 NOĆENJA)

Nova godina 2021. - DUBAI

Nova godina 2021. - DUBAI

Magija Orijenta... 26.12. - 02.01.2021.

DUBAI
26.12. - 02.01.2021.

Nova godina 2021. - ISTANBUL AVIO

Nova godina 2021. - ISTANBUL AVIO

29.12. - 02.01.2021. TURKISH

29.12. – 02.01.2021.
5 dana – 4 noćenja
SVE UKLJUCENO