PROGRAM

Krakow je stara poljska prijestolnica, koju bi slobodno mogli nazvati „grad muzej“. Stari grad Krakow je uvršten u listu svjetske kulturne baštine UNESCO. Svake godine ovaj grad posjeti između tri i četiri miliona turista, a poseban duh daje mu i preko 100.000 studenata Jagielonskog Univerziteta. Doživite nesvakidašnje iskustvo dočeka Nove godine na krakovskim trgovima ili u brojnim klubovima!

1. DAN – (SUBOTA – 28.12.2019.) - SARAJEVO, ZENICA, DOBOJ...
Polazak u popodnevnim satima iz Sarajeva. Noćna vožnja kroz Mađarsku i Slovačku prema Krakowu. 

2. DAN – (NEDELJA – 29.12.2019.) - KRAKOW

Dolazak u Krakow u prijepodnevnim satima. Po dolasku slijedi fakultativni obilazak grada: brdo Vavel sa kraljevskim dvorcem i katedralom, stari gradski Rinek sa zvonikom – jedan od najvećih u Evropi, Crkva Sv. Marije, Jagielonski Univerzitet, Barbakan, Cvjetna vrata, Jevrejska cetvrt Kazimierz, ulica Kanoniczna sa zgradama iz XIV vijeka... Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN – (PONEDELJAK – 30.12.2019.) - KRAKOW – RUDNIK SOLI
Doručak. Slobodno vrijeme ili  mogućnost fakultativnog obilaska 700 godina starog rudnika soli “Velička”, koji se takođe nalazi na listi svjetske baštine UNESCO-a. Spuštanje liftom na dubinu od 100 m i obilazak predivnog podzemnog jezera, kraljevska kapela napravljena od soli, koncertna dvorana. Nakon obilaska povratak u Krakow. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje

4. DAN – (UTORAK – 31.12.2019.) - KRAKOW - AUŠVIC
Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog  obilaska Aušvica, koncetracionog logora iz II svjetskog rata, koji se od 1979. godine nalazi na listi svjetske baštine UNESCO-a. Obilazak i koncetracionog logora Birkenau u kojem je sniman čuveni film  “Šindlerova lista”. U poslijepodnevnim satima povratak u Krakow. Zajednički doček Nove godine u nekoj od diskoteka (fakultativno) ili na trgu. SRETNA NOVA 2020. GODINA !!! Zabava do ranih jutarnjih sati. Noćenje.

5. DAN – (SRIJEDA – 01.01.2020.) - KRAKOW  
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za šetnju i individualne aktivnosti u centru gradu. U večernjim satima polazak za Sarajevo. Noćna vožnja kroz Slovačku i Mađarsku.

6. DAN – (ČETVRTAK – 02.01.2020.) -SARAJEVO
...sa dolaskom u mjesto polaska u večernjim satima u zavisnosti od zadržavanja na granici.

CIJENA

CIJENA ARANŽMANA: 445 KM

LAST MINUTE PONUDA: 395 KM

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

  • Prijevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, WC, TV - VIDEO...).
  • 3 noćenja sa doručkom u Krakovu, u hotelu CORNER 3* ili slican
  • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Poljskoj kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

  • Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje, diskoteke...
  • Obavezno putničko zdravstveno osiguranje (PZO) 12KM.
  • Doplata za sjedište po izboru 50,00 KM (sjedišta iza suvozača, sjedišta za stolom, sjediša iza 2. vrata) – u zavisnosti od raspoloživosti.

NAPOMENE:

  • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije)
  • Smještaj  u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni  ležaj (ili sofa)
  • Za ovaj program važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije BUENA VISTA od 01.04.2008., a usklađenim sa UTA BIH Standardima. Uslove putovanja možete pronaći na web linku : http://solazur.ba/bs/ostalo/uslovi-putovanja

 

 

BUS - NOVA GODINA 2020.

AZURNA OBALA

AZURNA OBALA

Cannes – Antibes – Grasse - Nice – Monaco – Monte Carlo

28.12.-02.01.2020. (6 dana, BUS)

MILANO - Grad mode...

MILANO - Grad mode...

sa posjetom Luganu, Lokarnu, jezeru Madjore (Švicarska) i Outletu Serravale

28.12.-02.01.2020. (6 dana – 3 noćenja / AUTOBUS)

RIM - Vječni grad...

RIM - Vječni grad...

28.12. - 02.01.2020. (6 dana, AUTOBUS)