PRODAJA

Atina je glavni grad Grčke. Moderna Atina je veliki i kosmopolitski grad, dok je starogrčka Atina bila moćna država i poznati obrazovni i filozofski centar. Grad je dobio ime po boginji zaštitnici – Atini. Često se naziva kolIJevkom zapadne civilizacije zbog svojih kulturnih doprinosa tokom IV i V vijeka prije nove ere. Iz tog razdoblja u Atini je ostalo mnogo antičkih zgrada i umjetničkih djela. Najpoznatiji je svakako Akropolj, koji je priznat kao jedan od najboljih primjera klasične grčke umjetnosti i arhitekture.

1.DAN - (28.12.2019. – SUBOTA) – BiH

Polazak iz Sarajeva u podnevnim satima. Vožnja kroz BiH, Srbiju, Makedoniju. Noćna vožnja kroz Makedoniju prema Atini.

2.DAN – (29.12.2019. NEDJELJA) – ATINA

Dolazak u Atinu u podnevnim satima. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. Odlazak do centra grada u pratnji vodiča (stručna objašnjenja u vezi sa transportom i načinima komunikacije uz posjetu centralnom dijelu grada). Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje. 

3.DAN – (30.12.2019. – PONEDJELJAK) – ATINA – AKOROPOLJ

Doručak.  Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Peloponeza (ukoliko budu otvoreni lokaliteti) – nekada najvećeg grčkog poluostrva odvojenog Korintskim kanalom, sa posjetom Agamemnonovoj Mikeni - Atrejevoj riznici i Lavljoj kapiji, zatim posjeta i Epidaurusu, čuvenom drevnom amfiteatru. U poslije podnevnim satima povratak u hotel. U večernjim satima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na Grčko veče u tavernu na Plaki (boemska četvrt Atine) uz večeru, sirtaki i grčki folklor. Noćenje.

4.DAN (31.12.2019. – UTORAK) – ATINA – PELEPONEZ – ATINA

Doručak. Odlazak na fakultativno panoramsko razgledanje Atine: prolazak pored Parlamenta, Hadrijanovih vrata, Zevsovog hrama i starog Olimpijskog stadiona, trgovi Omonija i Sintagma... mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska do Akropolja – simbola Atine (predviđen je individualni obilazak). Povratak u hotel. Individualni odlazak na DOČEK NOVE 2020. GODINE. Noćenje.

5.DAN (01.01.2020. – SRIJEDA) – ATINA

Doručak. Napuštanje soba. Polazak za BiH. Noćna vožnja kroz Grčku i Makedoniju prema BiH.

6.DAN (02.01.2020. – ČETVRTAK) – BiH

Dolazak u BiH u podnevnim satima.

CIJENA

CIJENA ARANŽMANA: 395 KM

LAST MINUTE PONUDA: 365 KM

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, WC, TV – VIDEO...)
 • 3 noćenja sa kontinentalnim doručkom u Atini u hotelu 3* (sobe 1/3, 1/2).
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka Grčkoj kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje:
  • Panoramski obilazak Atine 15 EUR
  • Grčko veče 30 EUR
  • Akropolj 25 EUR
  • Peloponez 45 EUR
 • Putničko zdravsveno osigruranje (PZO) 12KM
 • Boravišna taxa 1,5EUR po osobi po noćenju
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 1/1 – 120,00KM

NAPOMENE:

 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.
 • Za ovaj program važe OPSTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije BUENA VISTA od 01.04.2008., a usklađenim sa UTA BIH Standardima. Uslove putovanja možete pronaći na web linku : http://solazur.ba/bs/ostalo/uslovi-putovanja

 

 

BUS - NOVA GODINA 2020.

AZURNA OBALA

AZURNA OBALA

Cannes – Antibes – Grasse - Nice – Monaco – Monte Carlo

28.12.-02.01.2020. (6 dana, BUS)

PARIZ - Grad svjetlosti...

PARIZ - Grad svjetlosti...

28.12. – 02.01.2020. (6 dana - autobus)

TRST – VERONA - VENECIJA - LJUBLJANA

TRST – VERONA - VENECIJA - LJUBLJANA

(4 dana, AUTOBUS)

29.12.-02.01.2020. – 2 noćenja