PROGRAM

1.DAN 28.12.2018. PETAK - BiH

Polazak u predvečernjim satima sa dogovorenog mjesta. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji.

2. DAN 29.12.2018. SUBOTA - MILANO

Dolazak u Milano u prijepodnevnim satima. Po dolasku obilazak grada: zamak Sforca, Milanska katedrala, Galerija Vitorija Emanuela, Milanska skala...Nakon obilaska smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN 30.12.2018. NEDJELJA - MILANO – LUGANO - CIRIH

Doručak. Napuštanje hotela. Polazak za Lugano, bajkoviti gradić koji se nalazi na istoimenom jezeru. Obilazak grada: katedrala Svetog Lorenca, trg Reforma sa gradskom kućom iz XIX vijeka, gradski park...Slobodno vrijeme za šetnju uz obalu ovog prelijepog jezera. Nastavak putovanja za Cirih. Dolazak u Cirih, najveći švicarski grad sa 1,3 miliona stanovnika koji leži na obalama rijeka Limat, Šil i Ciriškog jezera, i jedan je od gradova sa najvišim i najboljim standardom na svijetu. Panoramski obilazak grada vožnjom kroz prelijepe gradske četvrti na obodima Ciriškog jezera...Šetnja ulicom Banhofštrase, koja je jedna od najelegantijih ulica u Evropi. Pješačko razgledanje trga Lindenhof...Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za šetnju i individualne aktivnosti. Noćenje.

4. DAN 31.12.2018. PONEDJELJAK - CIRIH – BERN – LUCERN - CIRIH

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog odlaska do Berna i Lucerna. Bern je glavni grad ove prelijepe zemlje i ujedno je sjedište najznačajnijih državnih institucija. Po dolasku obilazak grada: Vrt ruža, Berengraben, sjedište medvjeda, koji je zaštitni znak grada, pješačko razgledanje monumentalne zgrade Parlamenta, katedrale, kuće Alberta Ajnštajna zatim gradskog simbola- kule sa čuvenim satnim mehanizmom iz XVI vijeka...Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja za Lucern koji leži u podnožju planina Pilatus, po predanju posljednje boravište Pontija Pilata i Titlis. Po dolasku, šetnja obalom jezera Četiri kantona, razgledanje stare gradske četvrti, prelazak preko poznatog mosta Kapelbrike, najstarijeg pokrivenog drvenog mosta u Evropi, iz 13.vijeka koji je pod zaštitom UNESCO-a., posjeta spomeniku “Umirućem lavu”. Slobodno vrijeme. Povratak u Cirih. Individualni odlazak na DOČEK NOVE 2019. GODINE. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN 01.01.2019. UTORAK - CIRIH – ŽENEVA – CIRIH

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog odlaska do Ženeve, jedne od diplomatskih prijestonica svijeta, evropsko sjedište UN i brojnih međunarodnih organizacija. Po dolasku, panoramsko razgledanje Ženeve: vožnja kroz kompleks na kome su Palata naroda, zgrada Međunarodnog Crvenog krsta i sjedišta različitih međunarodnih organizacija. Šetnja centralnim dijelom grada i obilazak Engleskog vrta, najpoznatijeg gradskog. Prijateljski niske cijene parka sa ogromnim Cvijetnim satom. Šetnja pored prelijepog Ženevskog jezera, uz obilazak čudesne Vodene fontane čiji se vodoskok uzdiže do visine od 140 metara. Slobodno vrijeme. Povratak u Cirih u večernjim satima. Noćenje.

6. DAN 02.01.2019. SRIJEDA - CIRIH

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vrijeme do polaska za BiH. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku prema BiH.

7. DAN 03.01.2019. ČETVRTAK – BiH

Dolazak u BiH u popodnevnim satima. Kraj programa.

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA DO 11.11.2018. – 555 KM
REGULARNA CIJENA OD 12.11.2018. – 595 KM

CIJENA UKLJUČUJE:

  • Prijevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, CD, TV - VIDEO...)
  • 3 noćenja u Cirihu Hotel IBIS Budget Zurich Airport HQ ili sl. sa uključenim doručkom,
  • 1 noćenje u Milanu u hotelu sa 3* sa uključenim doručkom
  • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Švicarskoj i Milanu kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.

CIJENA NE UKLJUČUJE:

  • Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje
  • Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Milano i okolinu (uvedena 15.09.2012, plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 2* i 3* – 4 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* i 5* – 5 € po noćenju / po osobi, u Cirihu – 2,5 € po noćenju / po osobi ·
  • Obavezno putničko zdravstveno osiguranje (PZO) 14KM.

NAPOMENE:

  • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.
  • Smještaj  u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni  ležaj (ili sofa) „na razvlačenje“. Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira dali se radi o sobama 1/1, 1/2 ili 1/3.
  • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja SOL AZURA i BUENA VISTE od 01.04.2008. a koji su usklađeni sa UTABIH standardima.

NOVA GODINA 2019

BEČ

BEČ

29.12. - 01.01.2019. – 2 noćenja
29.12. - 02.01.2019. – 3 noćenja
(4 ili 5 dana / AUTOBUS)

RIM - AVION

RIM - AVION

5 DANA - DIREKTAN LET IZ DUBROVNIKA
30.12.2018. – 03.01.2019.

KRAKOV - PRAG

KRAKOV - PRAG

SPECIJALNA PONUDA
29.12.-04.01.2019.