PROGRAM

Beč je vijekovima bio prijestolnica Habsburške monarhije, a sada je glavni grad bogate Austrije. Beč je grad slavnih koncertnih dvorana i vrhunskih koncerata, bogatih muzeja, opere i pozorišta, što ga uz neizostavnu kupovinu u Mariahlifer strasse, čini veoma primamljivim za turiste. Beč je uređen i uredan grad, gdje je svaka fasada čista i svaki ukras na svom mjestu. Centar grada okružuje veliki kružni bulevar Ringstrasse i na njemu se nalaze brojne znamenitosti: Parlament, Gradska kuća, Burgteatar, Univerzitet... Hofburg je palata iz koje su moćni Habzburzi vijekovima upravljali sudbinama naroda Evrope i velikog dijela Svijeta, a danas je muzej, kongresni centar i Predsjednička palata. Ulice Kohlmarkt, Graben i Kertnerstrasse su glavne pješačke zone grada i vode Vas do samog centra, do Štefansplaca i Štefansdoma - gotičke katedrale Svetog Stefana. Beč je grad brojnih kafića i lijepih restorana u kojima možete probati čuvene bečke specijalitete: sacher torte, wiener melange kafu, bečku šniclu… U Beču živi oko 1,6 miliona ljubaznih Bečlija udaljenih od Sarajeva samo 800 km...

1. DAN - BIH
Polazak iz BiH u večernjim satima. Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju...

2. dan - BEČ

...sa jutarnjim dolaskom u Beč, u nekadašnju prijestolnicu dinastije Habsburg. Po dolasku FAKULTATIVNO razgledanje grada: Karlsplatz i Karlskirche, zgrada Musikverein u kojoj se održava čuveni Bečki novogodišnji koncert, Secession, Naturhistoriches Museum, Kunsthistoriches Museum, Museum Quarter, veliki kružni bulevar Ringstrasse sa Parlamentom, Burgtheatrom, Rathaus, Votivkirche. Šetnja kroz Heldenplatz i Hofburg do Stephansplatz i Stephansdom. Uveče, mogućnost fakultativnog odlaska na večeru u čuvenu boemsku četvrt Grinzing, gdje možete osjetiti jedinstveni austrijski duh uz tradicionalna jela i muziku. Odlazak u hotel. Noćenje.

3. dan - BEČ

Doručak. Slobodno vrijeme za šetnju i individualno razgledanje grada ili šoping u najpoznatijoj ulici Marijahilfer ili fakultativni odlazak do čuvenog dvorca Schönbrunn, jedne od najpoznatijih carskih palata svijeta. Luksuz i raskoš su jednostavno neponovljivi. Osjetite aristokratski duh u apartmanima Franje Josifa, kročite u sobe Marije Terezije ili zastanite usred Velike Galerije gdje su uz bečki valcer uživale najuticajnije ličnosti Evrope XVIII i XIX vijeka. Zađite u lavirint romantičnih staza u carskom parku i učinite Vaš boravak u Schönbrunn-u nezaboravnim. Nakon kraćeg odmora odlazak do centra grada i doček nove godine na jednom od gradskih trgova. SRETNA NOVA GODINA. Povratak u hotel. Noćenje.. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan - BRATISLAVA - PARNDORF - bih

Doručak. Check out iz hotela i FAKULTATIVNI odlazak prema tržnom centru Parnodrfu (www.mcarthurglen.com/at/designer-outlet-parndorf/en/). Slobodno vrijeme za shopping cca 2h (dio grupe koji ne ide u shoping boravi u Becu uz slobodno vrijeme). Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan - Beč - bih

Doručak. Polazak prema BiH. Dolazak u BiH u kasnim večernjim satima ili ranim jutarnjim narednog dana.

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA DO 11.11.2018. (za uplate avansa od min 30%)

HOTEL Cijena 1/3 Cijena ½ Cijena 1/1
IBIS BUDGET ST MARX 2* ili slican – 2 noćenja      
  295,00 KM 295,00 KM 395,00 KM
BEST WESTERN 4* ili slican – 3 noćenja      
  395,00 KM 445,00 KM 645,00 KM

REGULARNA CIJENA OD 12.11.2018. (za uplate avansa od min 30%)

HOTEL Cijena 1/3 Cijena ½ Cijena 1/1
IBIS BUDGET ST MARX 2* ili slican – 2 noćenja 335,00 KM 335,00 KM 435,00 KM
       
BEST WESTERN SMART 4* ili slican – 3 noćenja 425,00 KM 475,00 KM 675,00 KM
       

*NAVEDENA CIJENA U TABELI PREDSTAVLJA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI, U ODABRANOM TIPU SOBE. (1/3 , ½ ILI 1/1 SOBA)

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

  • Prijevoz turističkim autobusima (klima, video/dvd, audio oprema) na navedenim relacijama
  • Smještaj u Hotelima Ibis Budget St Marx 2* / Best Estern Smart 4* ili sličan na bazi noćenja sa doručkom
  • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Beču kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih)izleta.

CIJENA NE UKLJUČUJE:

  • Fakultativne izlete, ulaznice za muzeje:
  • Putničko zdravstveno osiguranje 8KM
  • Doplata za sjedište po izboru 50,00 KM (sjedišta iza suvozača, sjedišta za stolom, sjediša iza 2. vrata) u zavisnosti od raspoloživosti.

NAPOMENE:

  • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili putem agencije)
  • Smještaj  u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni  ležaj (ili sofa) „na razvlačenje“. Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira dali se radi o sobama 1/2 ili 1/3.
  • Za ovaj program važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije BUENA VISTA od 01.04.2008., a usklađenim sa UTA BIH Standardima. Uslove putovanja možete pronaći na web linku : http://solazur.ba/bs/ostalo/uslovi-putovanja

NOVA GODINA 2019

DUBAI - AVION

DUBAI - AVION

GARANTOVANI TERMIN
28.12.2018.-04.01.2019.

VENECIJA - VERONA - TRST

VENECIJA - VERONA - TRST

30.12.-01.01.2019. – 1 noćenje
30.12.-02.01.2019. – 2 noćenja

VALENSIJA - MADRID - BARCELONA - AVION

VALENSIJA - MADRID - BARCELONA - AVION

HIT PUTOVANJE !!!
30.12.2018. – 06.01.2019. (8 dana – 7 noćenja)