PROGRAM

Provedite svoj odmor u Turskoj, nadomak Istanbula, u malom gradiću Kumburgaz, na obali Mramornog mora. Kumburgaz je gradić nedaleko od Istanbula (oko 60km), ušuškan u zalivu Mramornog mora i okružen bogatom mediteranskom vegetacijom. Karakterišu ga dugačke pješčane plaže, čisto i toplo more. Dužinom pješčane plaže prostire se šetalište sa mnogobrojnim restoranima, kafićima, slastičarnicama, suvenirnicama. Radoznali posjetioci u južnom dijelu mjesta u produžetku šetalista mogu pronaći i neke od skrivenih pješčanih plaža, koje krase ovaj dio Mramornog mora. Bogata turska kuhinja, bogatstvo prirodnog okruženja, tradicionalna turska gostoprimljivost, mogućnost obilazaka i posjeta raznih turističkih sadržaja su samo dio onoga što Vas čeka ukoliko se budete odlučili za odmor.

1.DAN / nedjelja – SARAJEVO –TURSKA Kumburgaz  Hotel 5* Marin Princess

Polazak sa aerodroma Sarajevo, let na relaciji SARAJEVO-ISTANBUL (jutarnji let) . Ugovoreni transfer od aerodrom Istanbul do   turističkog mjesta Kumburgaz, smještaj grupe u HOTEL KUMBURGAZ MARIN PRINCESS 5***** Odmor. Noćenje

2.DAN / ponedjeljak / – Kumburgaz Marine Princess

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za kupanje i boravak na plaži. Noćenje.

3.DAN  / utorak / – Istanbul 

Doručak. Cjelodnevni fakultativni izleti uz oficijenog vodiča Istanbul posjeta Kapali čaršiji, Plavoj džamiji, Hipodromu, Aja Sofiji slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Krstarenje Bosforom (fakultativno se plaća brod). Povratak u Kumburgaz u večernjim satima.

4.DAN / srijeda / Kumburgaz Marin Princess

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za kupanje i boravak na plaži. Noćenje.

5.DAN  / četvrtak / Bursa

Doručak u hotelu. Cjelodnevni izlet u Bursu. Nekad zvana Brusa  je grad u sjevernozapadnoj Turskoj, administrativni centar Provincije Bursa, u regiji Marmara. Bursa je bila prijestolnica Osmanskog carstva između 1326. – 1365. U to vrijeme zvali su je Hüdavendigar (Božji dar), danas je zovu Yeşil Bursa (Zelena Bursa) zbog brojnih parkova i gustih šuma koje okružuju grad. Bursa je neraskidivo povezana sa planinom Uludağ koja je danas pozato tursko skijalište. Prilika da posjetite turbeta Osmana i Orhana Gazi, sat kulu, pijacu svile Koza Han i još mnogo toga. Povratak u hotel.  Noćenje

6.DAN  / petak / Kumburgaz Marin Princess

Doručak. Transfer do Međunarodnog aerodroma Istanbul u 15.00 h. Polijetanje aviona na relaciji Istanbul-Sarajevo (večernji let).

CIJENA

TERMIN I 20.06-25.06   759 KM  649 KM 
TERMIN II 04.07-09.07   799 KM  679 KM 
TERMIN III 25.07-30.07   799 KM  679 KM 
TERMIN IV 15.08-20.08   799 KM  679 KM 
TERMIN V 12.09-17.09   759 KM  649 KM


CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Povratnu avio karta sa taksama na redovnoj liniji relaciji Sarajevo – Istanbul - Sarajevo
 • Smještaj u turističkom mjestu Kumburgaz na bazi 5 noćenja sa doručkom u HOTEL KUMBURGAZ MARIN PRINCESS 5* http://www.kumburgazmarinprincess.com/
 • Za goste hotela su na raspolaganju privatna plaža sa dokom (ležaljke i suncobrani se ne naplaćuju)
 • 2 otvorena bazena sa morskom vodom (jedan sa toboganima) 
 • wellness zona: indoor bazen sa grijanom vodom, saune, turski hamam, teretana)
 • Privatni transfer minibusom od aerodroma Istanbulu do hotela i od hotela do aerodroma Istanbul
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka te u toku realizacije svih planiranih posjeta i fakultativnih (neobaveznih) izleta.

ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • PZO 15,00 KM  (30 ,00 KM za osobe u dobi 60-75 godina)
 • boravišna taksa u hotelu 2 KM po danu po osobi (10 KM za 5 noćenja)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 100 KM
 • individualne troškove i fakultativne izlete
 • doplata za večeru 100 KM 5 dana: Istanbul 20,00 €, Krstarenje Bosforom 20,00 €, Bursa 30,00 €

POPUSTI:

Dijete 0-1 godina plaća samo 150 KM

Dijete 1-6 godina popust od 100 KM

Jedno dijete od 3-11 godina sa jednim roditeljom puna cijena

Aranžman rađen na bazi 20 uplata

NAPOMENE

VAŽNO – OBAVEZNO PROČITATI

IZVOD IZ OPŠTIH USLOVA PUTOVANJA (AVIO ARANŽMANI):

ČLAN 4.

·            “…Datum početka i završetka aranžmana utvrđen programom putovanja ne podrazumjeva cjelodnevni boravak putnika u smještajnom objektu, odnosno, destinaciji. Vrijeme–sat polaska ili dolaska putnika i ulaska putnika u smještajni objekat, uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom, koje mogu da utiču na vrijeme polijetanja aviona i dr., na koje organizator ne može uticati, te zbog toga navedeni razlozi ne mogu biti osnov prigovora-reklamacije putnika. Prvi i poslednji dan iz programa putovanja su predviđeni za putovanje (a kada je u pitanju drugi vid prevoza, putovanje može trajati i više dana) i ne podrazumjevaju boravak   u  hotelu   ili  mjestu   opredjeljenja -  već  samo   označavaju kalendarski  dan   početka   i  završetka putovanja, radi čega putnik nema pravo na prigovor-reklamaciju, zbog  večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta,  ulaska   u sobu  u  kasnim   večernjim  časovima,  napuštanja  hotela  u ranim jutarnjim časovima, i slično.

·     Za avio aranžmane ugovoreno vrijeme početka putovanja je sastanak putnika na aerodromu, koji je najmanje 2 sata ranije, u odnosu na prvo objavljeno vreme polijetanja od strane avio-kompanije. U slučaju pomjeranja navedenog vremena polijetanja aviona, organizator ne snosi nikakvu odgovornost, već se primjenjuju nacionalni i međunarodni propisi iz oblasti avio-saobraćaja. Po pravilu odlazak – dolazak, polijetanje-slijetanje aviona, kod čarter letova je u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satim, i ako je npr. obezbjeđen ugovoreni početni ili završni obrok u vidu tzv. “hladnog obroka”, van ili u smještajnom objektu, smatra se da je program putovanja u cijelosti izvršen.
Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča i turističkog animatora ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način. Instrukcije i uputstva turističkog vodiča, turističkog pratioca ili predstavnika organizatora (posebno u vezi sa vremenom polazaka, prevozom,  smještajem, zakonskim i drugim propisima, i dr.) obavezuju putnika, a nepridržavanje pomenutih instrukcija predstavlja povredu ovih opštih uslova,  i sve eventualne posljedice i štetu u takvom slučaju, snosi putnik u cjelosti.
Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije putnika…”

TURSKA