PROGRAM

1.DAN 01.09.2021.SRIJEDA (SARAJEVO - BEOGRAD – TURSKA)

Polazak iz BiH u ranim jutarnjim satima cca01.00h. Transfer autobusom do aerodroma u Beogradu. Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla”, minimum 2 sata prije polijetanja aviona, u holu za međunarodne polaske (provjeriti 2 dana ranije tačno mjesto sastanka i vrijeme polijetanja aviona)...Očekivano vrijeme polijetanja 11:45h Charter letom Air Serbia JU9930 Slijetanje na međunarodni aerodrom u Bodrumu. Transfer do hotela, smještaj, noćenje.

2 – 7. DAN  02. - 07.09.2021. ČETVRTAK-UTORAK - KUŠADASI

Smještaj na bazi 7 noćenja sa doručkom (buffet) . Slobodno vrijeme za kupanje, odmor, individualne aktivnosti, fakultativne izlete...Upoznavanje sa mjestom boravka... Biser Egejskog mora pružiće Vam savršenu kombinaciju odmora i zabave. Mediteranska klima, bistro plavo more, obilje plaža i uvala, mogućnost mnogobrojnih izleta, tradicionalna jela i muzika obećavaju prelijep odmor. Sunčanje na pješčanim plažama uz raznolik večernji i noćni život, bogatstvo historijskih spomenika učiniti će Vaš boravak u Kušadasiju nezaboravnim. Kulturno historijsko nasljeđe iz vremena antičke Grčke, blizina Efesa, atraktivni izleti u Pamukkale samo su neke od dodatnih atrakcija koje Kušadasi nudi svojim posjetiocima zbog svoje izuzetne lokacije.

8. DAN – 08.09.2021. - SRIJEDA KUŠADASI – BUGARSKA - SRBIJA

Doručak. Check out iz hotela. Polazak  autobusom prema BiH. Vožnja kroz Tursku i Bugarsku, SrbijU...

9. DAN 09.09.2021. ČETVRTAK – BiH

Dolazak u BiH u večernjim satima.

 

CIJENA

CIJENA PO OSOBI 599,00KM

CIJENA UKLJUČUJE:

·      7 noćenja sa doručkom hotelu RAMADA by Wyndham 5* u Kušadasiju 1/2 (dvokrevetnim) ili 1/3 (trokrevetnim sobama) ili 1/5 (suite-ovima) http://www.ramadahotelkusadasi.com

·      Transfer Sarajevo – aerodrom Beograd - Sarajevo

·      Avio kartu na relaciji Beograd – Bodrum (aerodrom), sa svim taksama

·      Transfer aerodrom hotel

·      Prevoz modernim turističkim autobusima na relaciji Kušadasi – Bograd - Sarajevo

·      Kompletnu organizaciju putovanja uz stručnog vodica u toku putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE:

·      Putno zdravstveno osiguranje 20,00KM

·      Doplata za večeru (buffet) 100,00KM po osobi za sedam noći

·      Fakultativne izlete

·      Individualne troškove

 

O HOTELU RAMADA

www.ramadahotelkusadasi.com

Objekat Ramada Hotel & Suites Kusadasi nudi smještaj sa 5 zvjezdica u Kušadasiju. Na raspolaganju su privatna plaža, sezonski bazen na otvorenom i fitnes centar. Gostima su u okviru smještaja dostupni bar, terasa i restoran u kojem se služe jela internacionalne kuhinje. U ponudi su takođe terasa, recepcija koja radi non-stop i besplatan WiFi. Smještajne jedinice imaju TV sa kablovskim kanalima. U objektu se služi kontinentalni ili doručak na bazi švedskog stola. Gosti objekta Ramada Hotel & Suites Kusadasi mogu da se opuste u sauni. U ovom hotelu sa 5 zvjezdica također možete da igrate stoni tenis. Marina u Kušadasiju je udaljena 1,9 km od objekta, dok je Veliki bazar u Kušadasiju smješten na 3,5 km. Aerodrom Adnan Menderes u Izmiru je na 77 km od objekta.

 • RAMADA KUSADASI
 • RAMADA KUSADASI
 • RAMADA KUSADASI
 • RAMADA KUSADASI
 • RAMADA KUSADASI
 • RAMADA KUSADASI
 • RAMADA KUSADASI
 • RAMADA KUSADASI
 • RAMADA KUSADASI SOBE
 • RAMADA KUSADASI SOBE
 • RAMADA KUSADASI SOBE
 • RAMADA KUSADASI SOBE
 • RAMADA KUSADASI SOBE
 • RAMADA KUSADASI SOBE
 • RAMADA KUSADASI SOBE
 • RAMADA KUSADASI SOBE

Superior Room 34m2:  Francuski ležaj ili 2 odvojena ležaja + sofa ležaj (minimum 2 odrasle osoba, maksimum 3 odrasle osobe, 2 odrasle osobe + 2 djece)

Junior Suite Room 53m2: Francuski ležaj ili 2 odvojena ležaja + sofa ležaj (minimum 3 odrasle osobe, maksimum 4 odrasle osobe, djeca). 

Family Suite Room 71m2Francuski ležaj +2 odvojena ležaja + sofa ležaj (minimum 5 odraslih osoba, maksimum 6 odraslih osoba, djeca). 

FAKULTATIVNI IZLETI

AQUA FANTASY

Aqua Fantasy je jedna od glavnih atrakcija u Kušadasiju. Očekuju vas brojni bazeni okruženi ležajkama i barovima, sa terenima za odbojku, vještačkim talasima, otvoreni i zatvoreni, vertikalni i vijugavi tobogani, a za kraj ostavite opuštanje na velikom šlaufu u bazenu koji kao rijeka protiče između gustog zelenila. Svijet neograničene zabave, adrenalina, uzbuđenja i opuštanja čeka na vas.

_________________________________________________________________________________________________________________

EFES 

Bilo da ste neumorni istraživač koji je stalno u potrazi za značajnim historijskim mjestima ili ste turista koji želi priuštiti novi egzotični izlet, Efes, kao nezaobilazna tačka na mapi Turske, sigurno će biti dovoljno dobar izazov. Antički grad Efes pravo je mjesto ako zaista želite da saznate i vidite nešto više o antičkom svijetu. Ostaci burne prošlosti, Artemidin hram, amfiteatar, Celzijusova biblioteka, agore i kupatila, danas privlače milione turista iz cijelog svijeta i predstavljaju najbogatije arheološko nalazište u Maloj Aziji.

_________________________________________________________________________________________________________________

PAMUKKALE 

 

Turci joj tepaju ,,pamučna tvrđava“ i jedno je od najznačajnih obilježja Turske i svakako unikat u svijetu. Zbog bajkovitog izgleda često se poredi sa snježnim terasama ili zamrznutim vodopadima, ali ovo mjesto nema veze sa snijegom. Pamukale su nastale zbog velike količine kalcijum karbonata u vodi koja ovde izvire iz 17 izvora. Na samom izvoru ležao je antički grad Hijerapolis posvećen kraljici Hijeri, a danas je mjesto koje posjećuje više stotina hiljada ljudi godišnje.

__________________________________________________________________________________________________________________

SOKE SHOPPING CENTAR 

Soke outlet prodavnice nalaze se na oko 40 minuta vožnje od Kušadasija. Lokali nude sve, od obuće, odjeće, igračaka i kućnih aparata i sve cijene su diskontne. Outlet se sastoji od četiri velika dijela, gdje ćete naći niz prodavnica uključujući najpoznatije svjetske brendove: Adidas, Nike, Benetton, Levi’s, Colin’s, Collezione i mnogi drugi, a kada se umorite možete predahnuti u Mcdonald’s i Starbucks restoranima

 

NAPOMENE

NAPOMENE:

 • Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost sarajevskog i odredišnog aerodroma) koji u sezoni mogu biti otežani.
 • Buena Vista d.o.o. nije u mogućnosti da određuje satnicu po kojoj će letovi biti realizovani i ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta kao ni pomjeranje letova.
 • Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
 • Molimo Vas da provjerite da li je validnost vašeg pasoša/putovnice u skladu sa pravilima zemlje u koju putujete. Ispravnost putnih dokumenata je iskljuciva odgovornost putnika, te Vas molimo da iste provjerite prije polaska na putovanje.
 • Pasoši/putovnice za ulazak u zemlje Schengena moraju biti validni minimalno 90 dana od dana povratka iz zemlje a za putnike koji putuju u Tursku, pasoš mora biti važeći najmanje 150 dana od dana povratka iz zemlje
 • Molimo da vodite računa u slučaju da ste neposredno prije putovanja mijenjali dokumente (vjenčanja i slično) da su sve procedure oko promjene prezimena (na putnim dokumentima) završene i da možete bezbjedno proći graničnu kontrolu. 
 • Za ovaj program važe OPSTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije SOL AZUR od 01.04.2008.

VAŽNO – OBAVEZNO PROČITATI

IZVOD IZ OPŠTIH USLOVA PUTOVANJA (AVIO LETOVI I ARANZMANI):

ČLAN 4.

“…Datum početka i završetka aranžmana utvrđen programom putovanja ne podrazumjeva cjelodnevni boravak putnika u smještajnom objektu, odnosno, destinaciji. Vrijeme–sat polaska ili dolaska putnika i ulaska putnika u smještajni objekat, uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom, koje mogu da utiču na vrijeme polijetanja aviona i dr., na koje organizator ne može uticati, te zbog toga navedeni razlozi ne mogu biti osnov prigovora-reklamacije putnika. Prvi i poslednji dan iz programa putovanja su predviđeni za putovanje i ne podrazumjevaju boravak   u  hotelu   ili  mjestu   opredjeljenja -  već  samo   označavaju kalendarski  dan   početka   i  završetka putovanja, radi čega putnik nema pravo na prigovor-reklamaciju, zbog  večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta,  ulaska   u sobu  u  kasnim   večernjim  časovima,  napuštanja  hotela  u ranim jutarnjim časovima, i slično.

Za avio aranžmane ugovoreno vrijeme početka putovanja je sastanak putnika na aerodromu, koji je najmanje 2 sata ranije, u odnosu na prvo objavljeno vreme polijetanja od strane avio-kompanije. U slučaju pomjeranja navedenog vremena polijetanja aviona, organizator ne snosi nikakvu odgovornost, već se primjenjuju nacionalni i međunarodni propisi iz oblasti avio saobraćaja. Po pravilu odlazak – dolazak, polijetanje-slijetanje aviona, kod čarter ili redovnih letova je u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satim, i ako je npr. obezbjeđen ugovoreni početni ili završni obrok u vidu tzv. “hladnog obroka”, van ili u smještajnom objektu, smatra se da je program putovanja u cijelosti izvršen.
Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča i turističkog animatora ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način. Instrukcije i uputstva turističkog vodiča, turističkog pratioca ili predstavnika organizatora (posebno u vezi sa vremenom polazaka, prevozom,  smještajem, zakonskim i drugim propisima, i dr.) obavezuju putnika, a nepridržavanje pomenutih instrukcija predstavlja povredu ovih opštih uslova,  i sve eventualne posljedice i štetu u takvom slučaju, snosi putnik u cjelosti.
Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije putnika…”

ČLAN 12. (PRTLJAG)

...Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za izgubljeni, ostećeni ili ukradeni prtljag. Putnik je dužan voditi brigu o svojim stvarima unetim u prevozno sredstvo, o davanju, odnosno preuzimanju prtljaga predatog prevozniku, odnosno prtljagu unetom u smeštajni objekat. Sva svoja prava po navedenom, putnik ostvaruje direktno od prevoznika, pružaoca usluge smeštaja i dr. a prema važećim međunarodnim propisima i važećim uzansama.

ČLAN 15. (GUBITAK DOKUMENATA...)

...Ukoliko za vreme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnog dokumenta, troškove izdavanja novih dokumenata kao i sve druge troškove putovanja nastale istim povodom snosi sam putnik.

 

 

TURSKA

CJENOVNIK BODRUM 2021.

CJENOVNIK BODRUM 2021.

DIREKTNI LETOVI
TERMIN 30.08. - 06.09.2021.
7 NOCENJA

CJENOVNIK ANTALIJA 2021.

CJENOVNIK ANTALIJA 2021.

DIREKTNI CHARTER LETOVI /
28.05. - 27.09.2021.
7 ILI 9 NOCENJA