PROGRAM

Kosta Brava je jedna od najfascinantnijih i najpopularnijih turističkih regija Španije i upravo tu su smještene najljepše pješčane plaže. Najznačajnije i najpopularnije jletovalište regije je Ljoret de Mar, mjesto sa 30.000 stanovnika. Sa 200.000 turista, ljeti postane živahan gradić, sa brojnim koktel barovima i klubovima. Divne pješčane plaže ukupne dužine 7 km, čista voda Sredozemnog mora, barovi na plaži, raznoliki specijaliteti od plodova mora, kao i blizina Barselone, opravdava nadimak Ljoreta – turistički biser Kosta Brave i Katalonije.
 
1. DAN  (19.08. srijeda) – BiH
Polazak iz BiH u dogovoreno vrijeme. Vožnja luksuznim autobusima na relaciji Sarajevo – Ljubljana – Venecija – Verona – Azurna obala.

2. DAN (20.08. četvrtak) – KAN – NICA
U popodnevnim satima dolazak na Azurnu obalu. Smještaj u hotel u jednom od poznatih gradova ove predivne rivijere (Nica, Kan ili bliža okolina). Slobodno vrijeme za kupanje, odmor ili individualni obilazak grada. Noćenje.

3. DAN  (21.08. petak) – AZURNA OBALA – MONAKO/MONTE KARLO
U jutarnjim satima odjava iz hotela. Slobodno vrijeme do 15h. U popodnevnim satima slijedi obilazak najpoznatijih mondenskih gradova na Azurnoj obali... Nica: Englesko šetalište (Promenade des Anglais), hotel Negresco... Kraća vožnja do Kana, šetnja po mondenskom šetalištu „La Croissette“, razgledanje filmske palate ... U večernjim satima polazak prema Kneževini Monako. Razgledanje bajkovitog grada: Palata Grimaldijevih, Katedrala, Okeanografski muzej, staza Formule 1. Posjeta magičnom gradu kocke i obilazak čuvenog „Casina“ uz šetnju prelijepim parkovima Monte Karla. Poslije obilaska male mondenske države slijedi noćna vožnja i nastavak putovanja preko Francuske.

4. DAN  (22.08. subota) – LJORET DE MAR
U jutarnjim satima dolazak u najpoznatiji turistički centar na Kosta Bravi - Ljoret de Mar (65 km od Barselone). Smještaj u hotel sa 4* do 14.00h (na bazi 6 polupansiona). Popodne predviđeno za odmor i kupanje. Večera. Noćenje. 

5 – 9. DAN  (23.08. – 27.08. nedjelja –četvrtak) – LJORET DE MAR – BARSELONA
Polupansion. Vaš boravak u Španiji učiniće nezaboravnim odlazak na neke od najinteresantnijih fakultativnih izleta: FLAMENCO LA SIESTA, BARCELONA PANORAMICA, COSTA BRAVA, BARCELONA BY NIGHT, PORT AVENTURA, NOU CAMP, DALIJEV MUZEJ, AQUARIUM, DISKOTEKA TROPICS... Pored toga, imaćete priliku da provedete najuzbudljivije trenutke u temperamentnom „noćnom životu” Ljoreta i Barselone. Osim predviđenih izleta, vrijeme na ljetovanju možete iskoristiti uživajući u kupanju, odmaranju i sunčanju na prelijepim pjeskovitim plažama Kosta Brave. Provjerite zašto su plaže Ljoret de Mara vlasnice „Plave zastave“ koja se dodjeljuje plažama na osnovu kvaliteta vode, kvaliteta peska, sigurnosti za plivače i ispunjenošću pratećim sadržajima

10. DAN  (28.08. petak) – LJORET DE MAR – FRANCUSKA
Doručak. Poslije doručka, check-out iz hotela i slobodno vrijeme. Polazak iz Ljoreta u kasnim popodnevnim satima. Noćna vožnja kroz Francusku sa usputnim pauzama za odmor grupe.

11. DAN  (29.08. subota) – ITALIJA – SLOVENIJA
U jutarnjim satima dolazak u Italiju i nastavak vožnja prema Sloveniji. Po dolasku u Ljubljanu, smještaj u hotel. Noćenje.

12. DAN  (30.08. nedjelja) – LJUBLJANA – BIH
Doručak. Razgledanje Ljubljane sa vodičem. Slobodno vrijeme za šetnju i individualni obilazak grada. Nakon obilaska polazak za BiH. Dolazak u BiH u kasnim večernjim satima.
 

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 799,00 KM
*za rezervacije do 15.07. i uplate avansa 30%
REGULARNA CIJENA 979,00 KM

CIJENA UKLJUČUJE:
• Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja.
• Prevoz modernim turističkim autobusima  (KLIMA, WC, TV, VIDEO) na navedenim relacijama.
• Obilaske gradova prema programu putovanja.
• 1 noćenje na Azurnoj obali (Kan, Nica ili okolini) - hotel 2*/3* ili 4*, sobe 1/2 i 1/2+1.
• 6 noćenja na bazi polupansiona u Ljoret de Maru - Hotel Alegria Fenals Mar 3* ili Garbi 4*
• 1 noćenje sa doručkom (kontinentalni) u Ljubljani ili okolini (hotel 3* ili 4*, sobe 1/2 i 1/2+1)


CIJENA NE UKLJUČUJE:
• Putničko i zdravstveno osiguranje 2 KM po danu.
• Fakultativne izlete
• Doplatu za 1/1 (jednokrevetnu) sobu
• Obavezne gradske komunalne takse koje se plaćaju na recepciji hotela:
• Obaveznu gradsku taksu za regiju Katalonije (od 01.11.2012) – u hotelima sa 1*, 2* i 3* – 0.50 € po noćenju/po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* – 1 € po noćenju/po osobi - plaća se na recepciji hotela.
• Obaveznu gradsku taksu za hotele na Azurnoj obali – 2*/3* ili 4* iznosi 1,00 do 3,00€ po noćenju/po osobi zavisno od kategorije smještaja, plaća se na recepciji hotela.
• Turistička taksa Mestne občine Ljubljana 2,50€.

POPUSTI:
• Djeca ostvaruju popust samo u pratnji dvije punoplatežne osobe. 

NAPOMENA:

• Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.

• Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja SOL AZURA i BUENA VISTE od 01.04.2008. a koji su usklađeni sa UTABIH standardima.

• Opšte ulosve putovanja možete pronaći na linku : http://solazur.ba/bs/ostalo/uslovi-putovanja