PROGRAM

KATANIA-TAORMINA-SIRAKUZA-PALERMO-ETNA smatraju se najljepšim mjestima na Siciliji. Ostrvo Sicilija je prvi prostor sa multikulturalnim stanovništvom, najveći kosmopolitski region kojim su vladali Azijati, Afrikanci, Evropljani. Jedinstveno mjesto puno umjetnosti, arheologije, istorije, prelijepih gradova, plaža i pejzaža. Trideset vjekova istorije izraženo kroz klasiku, romantiku, gotiku i barok… 

 

1.Dan 22.06.2020. - SARAJEVO - SPLIT - KATANIA

Sastanak putnika ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu. Transfer do Splita. Polijetanje aviona za Kataniu u 18:00h. Dolazak na Siciliju u 19:30h. Nakon pasoške kontrole odlazimo do hotela. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora slijedi organizovano razgledanje Katanije sa vodičem, pješačka tura. Grad je jedinstvena mješavina uticaja brojnih kultura kroz istoriju što najbolje pokazuju prostrani Piazza del Duomo (Katedralni trg) sa impresivnom fasadom Basilica di Santa Agata, teatar Belini, brojne barokne palate... Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i šetnju: Castello Ursino, uživajte u atmosferi Piazza Stesicorus ili u šopingu u Via Etnea. Noćenje.

2.Dan 23.06.2020.  KATANIA – TAORMINA – SAVOKA

Doručak. Slobodan dan ili polazak na fakultativni izlet Taormina & Savoka. Izlet započinjemo obilaskom jednog od najljepših sela Italije - Savoka. Selo je popularnost steklo I zbog legendarnog filma “Kum”. Na ulazu u katedralu Sv. Lucije se snimala poznata scena venčanja, a nakon obilaska sela imaćete kratak odmor uz espresso ili granitu u baru “Viteli” u kojem je Al Paćino snimio legendarnu scenu prosidbe. Izlet nastavljamo odlaskom u Taorminu - najveća turistička atrakcija Sicilije, smještena u podnožju planine Tauro. Razgledanje Taormine i šetnja njenim istorijskim centrom, koji će Vas oduševiti. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.Dan 24.06.2020.  KATANIA – ETNA – ŠOPING OUTLET

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet za Etnu - najviši evropski vulkan. Poludnevni izlet, odlazak do panoramske tačke na 1800 metara odakle se pruža nezaboravan pogled na Crateri Silvestri (krater Sivestri). Reljef poput mjesečeve površine, ohlađena lava i vulkanski pepeo sastavni su dio jedinstvene atmosfere na Etni. Povrtak u Kataniu. Noćenje.

4.Dan 25.06.2020.  KATANIA – PALERMO

Doručak. Slobodan dan ili  polazak u 08.00h na fakultativni cjelodnevni izlet za Palermo. Ne propustite šansu da posjetite sicilijansku prestonicu Palermo. Osjetite kulturno istorijsko bogatstvo Palerma, grada starog preko 2700. godina. Oduševiće Vas raskošna Katedrala iz XII veka,  Palazzo dei Normani, a potom i živa atmosfera starog Quattro Canti. Nakon dobrog zalogaja uz poznata sicilijanska vina u nekom od autentičnih restorana, istražite Teatro Massimo, Chiesa di San Domenico i za kraj uživajte u Garibaldijevom vrtu. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

5.Dan 26.06.2020. KATANIA – SIRAKUZA NOTO

Doručak. Slobodan dan ili polazak na fakultativni izlet Sirakuza i Noto. Ovaj jedinstveni izlet započinjemo istraživanjem grada veoma bogate istorije, kulture i tradicije koja datira još iz doba kada je njenim ulicama prolazio čuveni Arhimed. U Sirakuzi Vas očekuju, lavirint uličica oko elegantnog Piazza Archimede (Arhimedovog trga), Tempio di Apollo (Apolonov hram) kao i trg Katedrala, možda i najlješi trg u Italiji, sa fasadom iz XVIII veka. Slobodno vrijeme upotpunite šetnjom po ostrvu Ortigia. Izlet nastavljamo posjetom šarmantnom gradiću Noto, još jedno mjesto na Siciliji koje je uvršteno u 100 najljepših mjesta na svijetu. Obilazak Nota. Povratak u Kataniju. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6.dan 27.06.2020. KATANIA- SPLIT

Doručak. Slobodno vrijeme do polazaska na aerodrom. Polijetanje za Split u 15:30h. Po slijetanju u Split (17:00h), nastavak putovanja prema Sarajevu. Dolazak u Sarajevo u večernjim satima.

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA do 31.03.2020: 999,00 KM

REGULARNA CIJENA do 01.04.2020: 1199,00 KM

Aranžman uključuje:
• prevoz avionom na relaciji Split – Katania - Split,
• transferi autobusom aerodrom – hotel - aerodrom
• transfer autobusom Sarajevo - Split - Sarajevo,
• organizovani obilazak Katanije
• troškovi organizovanja putovanja
• usluge vodiča
• troskovi međunarodnog osiguranja
• Smještaj u Kataniji hotel  3* na bazi 5 noćenja sa doručkom
• lokalne boravišne takse u Italiji
• aerodromske takse

Aranžman ne uključuje:
• fakultativne izlete
• doplatu za 1/1 sobu 280 KM po osobi

HOTEL

Hotel Best Western Mediterraneo 3*+ se nalazi u samom centru Katanije. Do glavne ulice, Via Etnea, stiže se za samo nekoliko minuta laganom šetnjom. Agencija Gallileo je ovaj hotel koristila i prethodnih godina. Putnici su hotelom bili prezadovoljni. Ocjena hotela od strane putnika na booking.com-u je 8.6 što ga svrstava među najbolje ocijenjene hotele u gradu.

KORISNE INFORMACIJE

• Lokalno vrijeme je isto kao u Bosni i Hercegovini.
• Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda izleta
• Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je 20 učesnika.
• Novac- €. Najrasprostranjenije kreditne kartice su Visa i MasterCard.
• Struja je 220 volti. Utičnice su iste kao u BiH.
• Pozivni broj za ITALIJU  je +39