PROGRAM

Kosta Brava je jedna od najfascinantnijih i najpopularnijih turističkih regija Španije i upravo tu su smještene najljepše pješčane plaže. Najznačajnije i najpopularnije ljetovalište regije je Ljoret de Mar, mesto sa 30.000 stanovnika. Sa 200.000 turista, ljeti postane živahan gradić, sa brojnim koktel barovima i klubovima. Divne pješčane plaže ukupne dužine 7 km, čista voda Sredozemnog mora, barovi na plaži, raznoliki specijaliteti od plodova mora, kao i blizina Barselone, opravdava nadimak Ljoreta – turistički biser Kosta Brave i Katalonije.

1. DAN (ČETVRTAK) – BIH

Okupljanje putnika ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu. Vožnja luksuznim autobusima na relaciji Sarajevo – Ljubljana – Venecija .

2. DAN (PETAK) - VENECIJA

Dolazak u luku Punta Sabioni, fakultativna vožnja brodićem venecijanskom lagunom. Po dolasku u Veneciju, razgledanje grada: Duždeva palata, most Uzdaha,  Bazilika Svetog Marka, zvonik Kampanile, Prokuracie, most Rialto, Santa Maria... Slobodno vrijeme za šetnju i individualni obilazak grada. Nakon obilaska povratak do luke i odlazak u hotel regija Veneto ili okolina Verone . Noćenje.

3. DAN (SUBOTA) -  VERONA – ITALIJA - FRANCUSKA

Doručak. Polazak za Veronu u 12h. Po dolasku u Veronu razgledanje grada: Piazza Bra, Arena, Piazza delle Erbe, Piazza della Signoria, Arche Scaligeri, Casa di Giulietta...… Nastavak putovanja preko Severne Italije i Francuskog Mediterana ka Španiji. Noćna vožnja.

4. DAN  (NEDJELJA) – LJORET DE MAR

U jutarnjim satima (najkasnije do 09h) dolazak u najpoznatiji turistički centar na Kosta Bravi - Ljoret de Mar (65 km od Barselone). Smještaj u hotel sa 3* od 14.00h (na bazi 6 polu pansiona –na bazi švedskog stola). Popodne predviđeno za odmor i kupanje. Večera. Noćenje. 

5 – 9. DAN (PONEDJELJAK–PETAK) LJORET DE MAR – BARSELONA

Polupansion. Vaš boravak u Španiji učiniće nezaboravnim odlazak na neke od najinteresantnijih fakultativnih izleta: FLAMENCO, BARCELONA PANORAMICA, COSTA BRAVA, BARCELONA BY NIGHT, PORT AVENTURA, NOU CAMP, DALIJEV MUZEJ, AQUARIUM, DISKOTEKA TROPICS... Pored toga, imaćete priliku da provedete najuzbudljivije trenutke u temperamentnom „noćnom životu” Ljoreta i Barselone.

Osim predviđenih izleta, vrijeme u Španiji možete iskoristiti uživajući u kupanju, odmaranju i sunčanju na prelijepim pjeskovitim plažama Kosta Brave. Provjerite zašto su plaže Ljoret de Mara vlasnice „Plave zastave“ koja se dodjeljuje plažama na osnovu kvaliteta vode, kvaliteta pjeska, sigurnosti za plivače i ispunjenošću pratećim sadržajima.

10. DAN (SUBOTA)– LJORET DE MAR – FRANCUSKA

Doručak. Poslije doručka, check-out iz hotela i slobodno vrijeme. Polazak iz Ljoreta u večernjim satima. Noćna vožnja kroz Francusku sa usputnim pauzama za odmor grupe.

11. DAN (NEDJELJA) - NICA – MONAKO – MONTE KARLO

U prijepodnevnim satima dolazak na Azurnu obalu. Obilazak Nice: Englesko šetalište (Promenade des Anglais), hotel Negresko (Negresco)... Cjelodnevni boravak u Nici. U večernjim satima polazak prema Kneževini Monako. Razgledanje bajkovitog grada: Palata Grimaldijevih, Katedrala, Okeanografski muzej, staza Formule 1. Posjeta magičnom gradu kocke i obilazak čuvenog Casina uz šetnju prelijepim parkovima Monte Karla. Poslije obilaska male mondenske države slijedi noćna vožnja i nastavak putovanja preko Francuske i Italije...

12. DAN (PONEDJELJAK) – BIH

Dolazak u mjesto polaska u poslijepodnevnim satima.

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA – 599 KM za prijave do 30. Juna
REGULARNA CIJENA ARANŽMANA – 699 KM

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja.
 • Prevoz modernim turističkim autobusima  (KLIMA, WC, TV, VIDEO) na navedenim relacijama.
 • Obilaske gradova prema programu putovanja.
 • 1 noćenje sa doručkom (kontinentalni) u regiji Veneto ili okolina Verone (hotel 3*, sobe 1/2+1).
 • 6 POLUPANSIONA (obroci su na bazi švedskog stola) u Ljoret de Maru u hotelu 3* (sobe 1/2 i 1/2+1).

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Putničko i zdravstveno osiguranje 24 KM
 • Fakultativne izlete
 • Doplatu za 1/1 (jednokrevetnu) sobu 180 KM.
 • Obavezne gradske komunalne takse koje se plaćaju na recepciji hotela:
  • Obaveznu gradsku taksu za regiju Katalonije (od 01.11.2012) – u hotelima sa 1*, 2* i 3* – 0.50 € po noćenju/po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* – 1 € po noćenju/po osobi - plaća se na recepciji hotela.
  • Turistička taksa koja se plaća u Italiji u Hotelima (za Hotele sa 3 zvjezdice od 1.5 e – 2.5 € u zavisnosti od položaja hotela, hoteli sa 4 zvezdice od 4 €

CIJENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Barcelona Panoramica 20 EUR
 • Barcelona Shoping i Magicne Fontane 15 EUR
 • Castel Medieval 30 EUR
 • Flamenco Monterrey Lloret de Mar 25 EUR
 • Costa Brava 20 EUR
 • Venecija 20 EUR
 • Camp Nou 28 EUR
 • Aquarium 20 EUR
 • Marineland 25 EUR
 • Port Aventura 50 EUR
 • Club card Tropics 30 EUR (2 ukljucena pica)

NAPOMENE:

 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 45 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.
 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije).
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja SOL AZURA i BUENA VISTE od 01.04.2008. a koji su usklađeni sa UTABIH standardima.

SMJEŠTAJ

HOTEL 1

DON JUAN RESORT **** (RASPRODANO)

Resort Grand Hotel Don Juan nudi kompleks s 3 hotela, 2 vanjska bazena s terasama za sunčanje, prostorom za opuštanje i dječjim bazenom. Centar grada Lloret de Mar udaljen je samo 100 metara.
Sobe u resortu Hotel Don Juan odlikuju se funkcionalnim dizajnom. Sobe uključuju vlastitu kupaonicu, klima-uređaj i TV sa satelitskim programima. Objekt obuhvaća skladište prtljage, parkiralište te sale za sastanke i događanja.

Na raspolaganju je potpuni zabavni program za sve uzraste. Igraonica uključuje biljarski stol i stol za ping pong, a dostupan je i teniski teren u sklopu objekta. Gosti se mogu opustiti u prostoriji s TV-om. Resort nudi velik izbor dnevnih i večernjih aktivnosti. Hotel obuhvaća vrt, unutarnji bazen otvoren od 15. listopada do 15. svibnja te nekoliko sportskih terena.

Svi obroci poslužuju se u restoranu Niwa s japanskim vrtovima koji nudi kuhanje pred publikom i švedski stol s velikim izborom jela mediteranske kuhinje. Dostupan je bar uz bazen. Gosti se mogu zabaviti u diskoteci u okviru objekta. Objekt nudi klubove za bebe, djecu i tinejdžere.

Ovaj resort nalazi se na 10 minuta hoda od brojnih barova i restorana. Botanički vrtovi grada Blanes i vodeni park Water World udaljeni su manje od 2 km.

 

HOTEL 2

FENALS MAR ***

Hotel Alegria Fenals Mar udaljen je 300 metara od pješčane plaže Fenals i istoimenog rezidencijalnog dijela Ljoret de Mara. Od centra grada udaljen je 15-ak minuta šetnje ali se do centra može doći i autobusom ili turističkim vozićem čija stanica je u neposrednoj blizini hotela. Hotel u svojoj ponudi ima otvoreni bazen sa odvojenim dijelom za djecu kao i bar pored bazena.

 

ŠPANIJA

ŠPANIJA + ITALIJA/AVION + BROD (AUGUST)

ŠPANIJA + ITALIJA/AVION + BROD (AUGUST)

BUS + AVIO + BROD
12 DANA

ITALIJA - AZURNA OBALA - ŠPANIJA - KRSTARENJE (RASPRODANO)

ITALIJA - AZURNA OBALA - ŠPANIJA - KRSTARENJE (RASPRODANO)

29.08. - 09.09.2019.
(12 DANA, BUS + BROD)