PROGRAM

Kosta Brava je jedna od najfascinantnijih i najpopularnijih turističkih regija Španije i upravo tu su smještene najljepše pješčane plaže. Najznačajnije i najpopularnije jletovalište regije je Ljoret de Mar, mjesto sa 30.000 stanovnika. Sa 200.000 turista, ljeti postane živahan gradić, sa brojnim koktel barovima i klubovima. Divne pješčane plaže ukupne dužine 7 km, čista voda Sredozemnog mora, barovi na plaži, raznoliki specijaliteti od plodova mora, kao i blizina Barselone, opravdava nadimak Ljoreta – turistički biser Kosta Brave i Katalonije.

1. DAN  (srijeda) – BiH

Polazak iz BiH u dogovoreno vrijeme. Vožnja luksuznim autobusima na relaciji Sarajevo – Ljubljana – Venecija – Verona – Azurna obala.

 

2. DAN (četvrtak) – KAN – NICA

U popodnevnim satima dolazak na Azurnu obalu. Smještaj u hotel u jednom od poznatih gradova ove predivne rivijere (Nica, Kan ili bliža okolina). Slobodno vrijeme za kupanje, odmor ili individualni obilazak grada. Noćenje.

 

3. DAN  (petak) – AZURNA OBALA – MONAKO/MONTE KARLO

U jutarnjim satima odjava iz hotela. Slobodno vrijeme do 15h. U popodnevnim satima slijedi obilazak najpoznatijih mondenskih gradova na Azurnoj obali... Nica: Englesko šetalište (Promenade des Anglais), hotel Negresco... Kraća vožnja do Kana, šetnja po mondenskom šetalištu „La Croissette“, razgledanje filmske palate ... U večernjim satima polazak prema Kneževini Monako. Razgledanje bajkovitog grada: Palata Grimaldijevih, Katedrala, Okeanografski muzej, staza Formule 1. Posjeta magičnom gradu kocke i obilazak čuvenog „Casina“ uz šetnju prelijepim parkovima Monte Karla. Poslije obilaska male mondenske države slijedi noćna vožnja i nastavak putovanja preko Francuske.

 

4. DAN  (subota) – LJORET DE MAR

U jutarnjim satima dolazak u najpoznatiji turistički centar na Kosta Bravi - Ljoret de Mar (65 km od Barselone). Smještaj u hotel sa 3* ili 4* do 14.00h (na bazi 7 polupansiona – na bazi švedskog stola). Popodne predviđeno za odmor i kupanje. Večera. Noćenje. 

 

5 – 10. DAN  (nedjelja –petak) – LJORET DE MAR – BARSELONA

Polupansion. Vaš boravak u Španiji učiniće nezaboravnim odlazak na neke od najinteresantnijih fakultativnih izleta: FLAMENCO LA SIESTA, BARCELONA PANORAMICA, COSTA BRAVA, BARCELONA BY NIGHT, PORT AVENTURA, NOU CAMP, DALIJEV MUZEJ, AQUARIUM, DISKOTEKA TROPICS... Pored toga, imaćete priliku da provedete najuzbudljivije trenutke u temperamentnom „noćnom životu” Ljoreta i Barselone.

Osim predviđenih izleta, vrijeme na ljetovanju možete iskoristiti uživajući u kupanju, odmaranju i sunčanju na prelijepim pjeskovitim plažama Kosta Brave. Provjerite zašto su plaže Ljoret de Mara vlasnice „Plave zastave“ koja se dodjeljuje plažama na osnovu kvaliteta vode, kvaliteta peska, sigurnosti za plivače i ispunjenošću pratećim sadržajima

 

11. DAN  (subota) – LJORET DE MAR – FRANCUSKA

Doručak. Poslije doručka, check-out iz hotela i slobodno vrijeme. Polazak iz Ljoreta u kasnim popodnevnim satima. Noćna vožnja kroz Francusku sa usputnim pauzama za odmor grupe.

 

12. DAN  (nedelja) – MILANO – ITALIJA

U jutarnjim satima dolazak u Milano. Po dolasku razgledanje grada: Galerija Vitorio Emanuele, Duomo, Opera Skala... Slobodno vrijeme za individualni obilazak grada. Smeštaj u hotelu sa 3* ili 4* u Milanu ili bližoj okolini. Noćenje.

 

13. DAN  (ponedeljak) – VENECIJA – SLOVENIJA

Doručak. Polazak prema Veneciji. Dolazak u luku Punta Sabioni, fakultativna vožnja brodićem venecijanskom lagunom. Po dolasku u Veneciju, razgledanje grada: Duždeva palata, most Uzdaha,  Bazilika Svetog Marka, zvonik Kampanile, Prokuracie, most Rialto, Santa Maria... Slobodno vrijeme za šetnju i individualni obilazak grada. Nakon obilaska povratak do luke i polazak za BiH. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske.

 

14. DAN  (utorak) – BiH

Dolazak u mjesto polaska u jutarnjim časovima.

CIJENA

HOTEL
LLORET DE MAR

POLAZAK / POVRATAK

TERMIN 1

TERMIN 2

TERMIN 3

juli

jul/avg

avg

11.07

25.07.

08.08.

24.07.

07.08.

21.08.

*cijena uključuje : bus + 2 usputna noćenja + 7 polupansiona u Lloret de Maru

1

SUN BEACH 3* Lloret de Mar

USLUGA: HB

999

999

1099

prvo dijete (2-10 god)

540

580

580

drugo dijete (2-10 god)

760

800

800

3. odrasla osobua u 1/2 sobi

940

990

1010


CIJENA UKLJUČUJE:

 • Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja.
 • Prevoz modernim turističkim autobusima  (KLIMA, WC, TV, VIDEO) na navedenim relacijama.
 • Obilaske gradova prema programu putovanja.
 • 1 noćenje na Azurnoj obali (Kan, Nica ili okolini) - hotel 2*/3* ili 4*, sobe 1/2 i 1/2+1.
 • 7 noćenja u odabranom hotelu i na bazi odabrane usluge – (obroci su na bazi švedskog stola) u Ljoret de Maru, prema važećem cjenovniku - http://www.hotelsunbeach.website
 • 1 noćenje sa doručkom (kontinentalni) u Milanu ili okolini (hotel 3* ili 4*, sobe 1/2 i 1/2+1)

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Putničko i zdravstveno osiguranje 2 KM po danu.
 • Fakultativne izlete, vožnju brodićem do Venecije 25 € (povratna karta) i ulaznice planirane po programu.
 • Doplatu za 1/1 (jednokrevetnu) sobu.
 • Obavezne gradske komunalne takse koje se plaćaju na recepciji hotela:
 • Obaveznu gradsku taksu za regiju Katalonije (od 01.11.2012) – u hotelima sa 1*, 2* i 3* – 0.50 € po noćenju/po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* – 1 € po noćenju/po osobi - plaća se na recepciji hotela.
 • Obaveznu gradsku  taksu za Milano i okolinu (od 15.09.2012)– u hotelima sa 2* i 3* – 4 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* i 5* – 5 € po noćenju / po osobi -  plaća se na recepciji hotela.
 • Obaveznu gradsku taksu za hotele na Azurnoj obali – 2*/3* ili 4* iznosi 1,00 do 3,00€ po noćenju/po osobi zavisno od kategorije smještaja, plaća se na recepciji hotela.

POPUSTI: 

 • Djeca ostvaruju popust samo u pratnji dvije punoplatežne osobe.

NAPOMENA:

 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.

 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja SOL AZURA i BUENA VISTE od 01.04.2008. a koji su usklađeni sa UTABIH standardima.

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL SUN BEACH in Lloret de Mar 3***

Hotel je smješten u Lloret de Maru, 3 minute od plaže.  Hotel Sun Beach ima otvoreni bazen, restoran i bar. Nudi sobe s klima-uređajem i grijanjem. Moderne sobe imaju balkon i opremljene su garderobom i sefom. Svaka ima vlastitu kupaonicu s kadom ili tušem. Besplatna Wi-Fi konekcija dostupna je u lobiju hotela.

S obzirom na lokaciju, hotel je udaljen svega 5 minuta od klubova, barova, te brojnih restorana I trgovina.

 

SICILIJA

SICILIJA

LJETO 2018

04.07. - 16.07. / 18.07. - 30.07. / 01.08. - 13.08.

TURSKA LJETO 2018

TURSKA LJETO 2018

Rani booking