PROGRAM

1.DAN – 27.09.2020. (nedjelja) – SARAJEVO – ISTANBUL – KAYSERI – GÖREME

Okupljanje na MEĐUNARODNOM AERODROMU SARAJEVO 2 sata prije leta. Check in i prijava na let TK 1022 (Turkish Airlines) nakon čega slijede pasoške i carinske formalnosti. Polijetanje u 09:05 sati, slijetanje u Istanbul u 12:05 sati po lokalnom vremenu. Sastanak sa lokalnim vodičem i odlazak na «domaći» terminal te nastavak leta na liniji TK 2020 u 18:05 sati za Kayseri. Slijetanje u Kayseri u 19:20 sati. Transfer do hotela u mjestu Goreme u samom srcu Kapadokije. Smještaj u tradicionalni boutiqe hotel. Noćenje.

2.DAN – 28.09.2020. (ponedjeljak) – KAPADOKIJA (GÖREME – ÜGRÜP)

Doručak. Nakon doručka odlazak na cjelodnevno fakultativno razgledanje regije Kapadokije, gdje su snažne erupcije vulkana Erdžijasa prije 3 miliona godina formirale jedan od najspektakularnijih pejzaža na svijetu. Obilazak lokacije Göreme koji je smješten među stijenama. Slijedi razgledanje tipičnog grada ove pokrajine, Ürgüpa. U večernjim satima predlažemo fakultativni odlazak na poznati “ples derviša” u autohtonom ambijentu. Povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN – 29.09.2020. (utorak) – GÖREME

Doručak. Ranim jutrom nudimo doživljaj za pamćenje! Mogućnost fakultativnog odlaska na spektakularni let balonom iznad prekrasnih krajolika Kapadokije (okvirno vrijeme polaska iz hotela u 04:30h). Slobodno vrijeme za izlet na jahanje konja ili vožnju «kvadovima» kroz vulkanske predjele. U večernjim satima predlažemo fakultativni odlazak na tradicionalno TURSKO veče. Povratak u hotel. Noćenje.

4.DAN – 30.09.2020. (srijeda) - DOLINA GOLUBOVA – DERINKUYU – UCHISAR

Doručak. Nakon doručka odlazak preko doline golubova u obližnji Derinkuyu, podzemni grad iz doba ranog kršćanstva s ukupno 7 katova ispod zemlje. Odlazak do Uçhisara, dvorca utvrde smještene na putu od Nevsehira prema Göreme na najvišem dijelu Kapadokije. Utvrda Uçhisar je kroz historiju bila mjesto utočišta zbog svoje prirodne arhitekture, a unutrašnjost same utvrde je labirint prolaza. Nakon razgleda slobodno vrijeme. Noćenje.

5.DAN – 01.10.2020. (četvrtak) – AVANOS – OZKONAK - GÖREME

Doručak. Slijedi fakultativni odlazak u malo mjesto Avanos koje se nalazi na obalama tzv. «crvene rijeke» Kizilirmak u blizini Goreme-a uz posjetu tradicionalnim grnčarskim radnjama koje će Vam omogućiti kratki kurs grnčarstva uz mogućnost kupovine tradicionalnih suvenira. Nakon toga slijeti posjeta podzemnom gradu Ozkonak koji će vas očarati i uvesti u sasvim jedan drugi svijet koji je postojao u tim drevnim vremenima davno prije modernog doba Turske. Povratak u Goreme. Noćenje.

6.DAN – 02.10.2020. (petak) – GÖREME - KAYSERI – ISTANBUL - SARAJEVO

Doručak. Transfer do aerodroma u ranim jutarnjim satima (u 06:00h). Prijava za let Turkish Airlinesa za Istanbul, TK2027 u 09:10h. Slijetanje u Istanbul u 10:40h. Besplatan izlet do Istanbula u trajanju od 3-4h. Slobodno vrijeme za ručak ili šetnju uz Bosfor. Povratak na aerodrom. Nastavak leta za Sarajevo na letu TK1025 u 18:35h s očekivanim slijetanjem u Sarajevo u 19:25h po lokalnom vremenu.

CIJENA

SPECIJALNA PONUDA | za prvih 10 prijava

699,00KM (sa uključenim aerodromskim taksama)

 

REGULARNA CIJENA ARANŽMANA

799,00KM (sa uključenim aerodromskim taksama)

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Povratna avio karta na relaciji SARAJEVO - ISTANBUL – KAYSERI (TURKISH ARILINES)
 • Aerodromske takse
 • 5 noćenja sa doručkom u Kapadokiji (mjesto Goreme) u tradicionalnom boutique hotelu tipa GRAND CAPPADOCIA http://www.grandcappadocia.com/ ili sličan...
 • Transferi aerodrom – hotel - aerodrom
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručnog vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u kao i u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.
 • Besplatan izlet u Istanbul u trajanju od 3-4h (prilikom povratka iz Kapadokije)

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Obavezno putničko zdravstveno osiguranje (PZO) 12 KM
 • Doplata za 1/1 (jednokrevetnu) sobu 200,00KM

FAKULTATIVNI (NEOBAVEZNI) IZLETI:

 • Tradicionalno tursko veče Kapadokija 35 EUR
 • Veče «rotirajućih» derviša 25 EUR
 • Tursko hamam kupatilo 25 EUR
 • Jahanje konja 40 EUR
 • Dolina golubova – Derinkuyu – Uchisar 40 EUR
 • Avanos – podzemni grad Ozkonak 40 EUR
 • Let balonima u Kapadokiji 140-220 EUR (1h) zavisno od tipa balona i broja osoba (realizacija izleta na let sa balonima zavisi od vremenskih uslova i brzine vjetra)

NAPOMENE:

 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje putem agencije
 • Organizator nije odgovoran za eventualna povećanje cijena ulaznica ili fakultativnih (neobaveznih) izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
 • Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa i izleta po danima
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja SOL AZURA i BUENA VISTE od 01.04.2008. a koji su usklađeni sa UTABIH standardima.

KAPADOKIJA

KAPADOKIJA - 25.10 - 30.10.2020.

KAPADOKIJA - 25.10 - 30.10.2020.

Kapadokija «nedosanjani san»…

Na stotine živopisnih i šarenih balona koji se prožeti jutarnjim sunčevim zrakama izdižu iznad ostataka vulkanskog krajolika i formiraju jedinstven i nezaboravan pejzaž će Vas svaki put ostaviti bez daha bilo da ih pratite sa jedne od brojnih romantičnih terasa malih tradicionalnih «pećinskih» hotela ili da ste sakupili dovoljno hrabrosti da ovaj nevjerovatni dio zemljine površine pogledate iz zraka «ploveći» ispod jedne od ovih šarenih «lopti». Kapadokija je jedna od najposjećenijih i najatraktivnijih regija Turske i već godinama unazad izmamljuje uzdahe svih posjetilaca. Sve će Vam biti jasno kada prvi put pogledate i zaljubite se u pejzaž Kapadokije koji se nalazi na listi svjetske baštine UNESCO.

25.10. – 30.10.2020.
6 DANA (5 NOĆENJA)