PROGRAM                                                            

IZABERITE SVOJ TERMINI PUTOVANJA:
NOVEMBAR:         19. - 22.11.      I      26. - 29.11.
 
DECEMBAR          03. - 06.12.      I     10. - 13.12.             
                              17. - 20.12.      I      24. - 27.12.
 
JANUAR                08. - 11.01.      I      28. - 31.01.
 
FEBRUAR             11. - 14.02.
 
SATNICA LETA:
ČETVRTAK U 16.05h IZ SARAJEVA - SLIJETANJE U ISTANBUL 19.55h - vremena su lokalna (Turska +2h u odnosu na BiH)
NEDJELJA U 15.15h IZ ISTANBULA - SLIJETANJE U SARAJEVO 15.10h - vremena su lokalna (Turska +2h u odnosu na BiH)
 

1.DAN  – SARAJEVO – ISTANBUL 

Sastanak grupe na na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, 2 sata prije leta. Check in i obavljanje pasoških i carinskih formalnosti. Polijetanje aviona za Istanbul. Dolazak u Istanbul, slijetanje na Sabiha Gokcen Internacionalni aerodrom. Nakon pasoške kontrole slijedi odlazak do hotela. Slobodno vrijeme za šetnju. Noćenje.

2.DAN - ISTANBUL

Doručak. Fakultativno obilazak znamenitosti starog dijela grada:  Hipodrom (njemačka fontana, egipatski obelisk, zmijski stub, Sultan Ahmet džamija- Plava džamija, Aya Sofia, Topkapi Saray dvorac, odlazak u Kapali čaršiju) – slobodno vrijeme za shoping. Navečer fakultativno odlazak u nacionalni restoran, večera, turski folklor, trbušni ples, animacioni program... Povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN - ISTANBUL

Doručak. Nakon doručka fakultativno vožnja autobusom do zaliva Zlatni rog. Ukrcavanje na brod i vožnja po Bosforu u trajanju od cca 2 sata. Nakon vožnje po Bosforu nastavak vožnje autobusom do najljepšeg shoping centra u Istanbulu CEVAHIR. Poslijepodne fakultativni obilazak Dolmabašče-a – riznice blaga iz Otomanske imperije. Povratak u hotel. Fakultativni izlazak u jedan od klubova sa zabavom. Noćenje.

4.DAN  - ISTANBUL - SARAJEVO

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme do transfera. Transfer do Sabiha Gokcen Internacionalnog aerodroma. Polijetanje aviona za Sarajevo. Dolazak u Sarajevo.

NAPOMENA : NAVEDENI PROGRAM PLANIRANIH POSJETA PO DANIMA MOŽE BITI IZMJENJEN PRI KREIRANJU FINALNE SATNICE PUTOVANJA

CIJENA

CIJENA ARANŽMANA UMJESTO 599,00KM  PLATITE 299,00KM PO OSOBI

Da bi ste učestvovali potrebno je uplatiti 100% iznosa na petak 13.11.2020.

CIJENA UKLJUČUJE:

·       Let na redovnoj liniji PEGASUS na relaciji Sarajevo – Istanbul - Sarajevo (MALI KOFER OD 8KG PO OSOBI)

·       3 noćenja sa doručkom u hotelu Grand Halic 4* u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama sobama

·       Transfer autobusom od aerodroma Sabiha Gokcen do hotela i od hotela do aerodroma Sabiha Gokcen.

·       Aerodromske takse

·       Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Istanbulu te u toku realizacije svih planiranih posjeta gradovima ili fakultativnim (neobaveznim) izletima.

 

CIJENA ARANZMANA NE UKLJUČUJE:

Fakultativni izleti i eventualne ulaznice za muzeje:

  • PANORAMSKO RAZGLEDANJE - 10EUR
  • TOPKAPI PALATA – 30EUR
  • KRSTARENJE BOSFOROM - 20EUR
  • DOLMABAHCE PALATA - 30 EUR
  • TURSKO FOLKLORNO VEČE – 45EUR
  • EYUP, MINIATURK, PIERRE LOTI – 30 EUR
  • ČAMLIDŽA - 15 EUR

Eventualnu doplatu za 1/1 (jednokrevetnu sobu) 100,00 KM

DOPLATA ZA KOFER (20KG) - 50,00KM po osobi

Osiguranje od otkaza putovanja - 25,00KM po osobi

Putničko zdravstveno osiguranje 2 KM po danu po osobi.

 

 NAPOMENE:

·       Popust za djecu od 2 do 12 godina – 10 % na kompletnu cijenu aranžmana u slučaju da su smješteni sa dva roditelja u istoj sobi na pomoćnim ležajevima.

·       Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.

·       Buena Vista d.o.o. nije u mogućnosti da određuje satnicu po kojoj će čarter letovi biti realizovani.

·       Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost sarajevskog i odredišnog aerodroma) koji u sezoni mogu biti otežani.

·       Buena Vista d.o.o. ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.

·       Za ovaj program važe OPSTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije SOL AZUR od 01.04.2008.

 

VAŽNO – OBAVEZNO PROČITATI

IZVOD IZ OPŠTIH USLOVA PUTOVANJA (CHARTER LETOVI):

CLAN 4.

“…Datum početka i završetka aranžmana utvrđen programom putovanja ne podrazumjeva cjelodnevni boravak putnika u smještajnom objektu, odnosno, destinaciji. Vrijeme–sat polaska ili dolaska putnika i ulaska putnika u smještajni objekat, uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom, koje mogu da utiču na vrijeme polijetanja aviona i dr., na koje organizator ne može uticati, te zbog toga navedeni razlozi ne mogu biti osnov prigovora-reklamacije putnika. Prvi i poslednji dan iz programa putovanja su predviđeni za putovanje (a kada je u pitanju drugi vid prevoza, putovanje može trajati i više dana) i ne podrazumjevaju boravak   u  hotelu   ili  mjestu   opredjeljenja -  već  samo   označavaju kalendarski  dan   početka   i  završetka putovanja, radi čega putnik nema pravo na prigovor-reklamaciju, zbog  večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta,  ulaska   u sobu  u  kasnim   večernjim  časovima,  napuštanja  hotela  u ranim jutarnjim časovima, i slično.

Za avio aranžmane ugovoreno vrijeme početka putovanja je sastanak putnika na aerodromu, koji je najmanje 2 sata ranije, u odnosu na prvo objavljeno vreme polijetanja od strane avio-kompanije. U slučaju pomjeranja navedenog vremena polijetanja aviona, organizator ne snosi nikakvu odgovornost, već se primjenjuju nacionalni i međunarodni propisi iz oblasti avio-saobraćaja. Po pravilu odlazak – dolazak, polijetanje-slijetanje aviona, kod čarter letova je u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satim, i ako je npr. obezbjeđen ugovoreni početni ili završni obrok u vidu tzv. “hladnog obroka”, van ili u smještajnom objektu, smatra se da je program putovanja u cijelosti izvršen.
Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča i turističkog animatora ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način. Instrukcije i uputstva turističkog vodiča, turističkog pratioca ili predstavnika organizatora (posebno u vezi sa vremenom polazaka, prevozom,  smještajem, zakonskim i drugim propisima, i dr.) obavezuju putnika, a nepridržavanje pomenutih instrukcija predstavlja povredu ovih opštih uslova,  i sve eventualne posljedice i štetu u takvom slučaju, snosi putnik u cjelosti.
Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije putnika…”