PROGRAM

BEČ

(4 dana / 2 noćenja / AUTOBUS)

Beč je vijekovima bio prijestolnica Habsburške monarhije, a sada je glavni grad bogate Austrije. Beč je grad slavnih koncertnih dvorana i vrhunskih koncerata, bogatih muzeja, opere i pozorišta, što ga uz neizostavnu kupovinu u Mariahlifer strasse, čini veoma primamljivim za turiste. Centar grada okružuje veliki kružni bulevar Ringstrasse i na njemu se nalaze brojne znamenitosti: Parlament, Gradska kuća, Burgteatar, Univerzitet... Hofburg je palata iz koje su moćni Habzburzi vijekovima upravljali sudbinama naroda Evrope i velikog dijela Svijeta, a danas je muzej, kongresni centar i Predsjednička palata. Ulice Kohlmarkt, Graben i Kertnerstrasse su glavne pješačke zone grada i vode Vas do samog centra, do Štefansplaca i Štefansdoma - gotičke katedrale Svetog Stefana. Beč je grad brojnih kafića i lijepih restorana u kojima možete probati čuvene bečke specijalitete: sacher torte, wiener melange kafu, bečku šniclu… U Beču živi oko 1,6 miliona ljubaznih Bečlija udaljenih od Sarajeva samo 800 km...

1. DAN (28.02.2019. - ČETVRATK) BIH
Polazak iz BiH u večernjim satima. Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju...

2. dan (01.03.2018. - PETAK) BEČ

...sa jutarnjim dolaskom u Beč, u nekadašnju prijestolnicu dinastije Habsburg. Po dolasku FAKULTATIVNO razgledanje grada: Karlsplatz i Karlskirche, zgrada Musikverein, Secession, Naturhistoriches Museum, Kunsthistoriches Museum, Museum Quarter, veliki kružni bulevar Ringstrasse sa Parlamentom, Burgtheatrom, Rathaus, Votivkirche. Šetnja kroz Heldenplatz i Hofburg do Stephansplatz i Stephansdom. U popodnevnim satima smještaj grupe u hotel. Uveče, mogućnost fakultativnog odlaska na večeru u čuvenu boemsku četvrt Grinzing, gdje možete osjetiti jedinstveni austrijski duh uz tradicionalna jela i muziku. Odlazak u hotel. Noćenje.

3. dan (02.03.2018. – SUBOTU) BEČ

Doručak. Slobodno vrijeme za šetnju i individualno razgledanje grada ili šoping u najpoznatijoj ulici Marijahilfer ili fakultativni odlazak do čuvenog dvorca Schönbrunn, jedne od najpoznatijih carskih palata svijeta. Luksuz i raskoš su jednostavno neponovljivi. Osjetite aristokratski duh u apartmanima Franje Josifa, kročite u sobe Marije Terezije ili zastanite usred Velike Galerije gdje su uz bečki valcer uživale najuticajnije ličnosti Evrope XVIII i XIX vijeka. Zađite u lavirint romantičnih staza u carskom parku i učinite Vaš boravak u Schönbrunn-u nezaboravnim. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan (03.03.2018. - NEDJELJA) BEČ – bih

Doručak. Check out iz hotela i FAKULTATIVNI odlazak prema tržnom centru Parnodrfu. Slobodno vrijeme za shopping cca 4h (dio grupe koji ne ide u shoping boravi u Becu uz slobodno vrijeme). Polazak za Beč u popodnevnim satima. Vožnja preko Graza, Maribora i Zagreba...

5. dan (04.03.2018. – PONEDJELJAK)  bih

Nastavak vožnje prema BiH. Dolazak u BiH u ranim jutarnjim satima.

NAPOMENA: NAVEDENI PROGRAM PLANIRANIH POSJETA PO DANIMA MOŽE BITI IZMJENJEN PRI KREIRANJU FINALNE SATNICE PUTOVANJA

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA DO 28.01.2019. (za uplate vanza od min 30%)

HOTEL Cijena 1/3 Cijena 1/2 Cijena 1/1
HOTEL AUSTRIA TREND BOCK 4* 229,00 KM 229,00 KM 269,00 KM

REGULARNA CIJENA NAKON 29.01.2019. (za uplate vanza od min 30%)

HOTEL Cijena 1/3 Cijena 1/2 Cijena 1/1
HOTEL AUSTRIA TREND BOCK 4* 259,00 KM 259,00 KM 309,00 KM

*NAVEDENA CIJENA U TABELI PREDSTAVLJA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI, U ODABRANOM TIPU SOBE. (1/3 , 1/2  ILI 1/1 SOBA)

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Prevoz turističkim autobusima (klima, video/dvd, audio oprema) na navedenim relacijama prema programu
 • Smještaj u hotelu  AUSTRIA TREND BOCK 4* na bazi 2 noćenja sa doručkom (1/2 ili 1/3 sobe )
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Beču kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Fakultativne izlete, ulaznice za muzeje:
  • Beč panoramica
  • Grinzing
  • Schönbrunn
  • Parndorf
 • Putničko zdravstveno osiguranje 10,00 KM
 • Doplata za posebno sjedište u autobusu 50,00 KM (sjedišta iza vozača/suvozača, sjedišta za stolom, sjediša iza 2. vrata)

NAPOMENA:

 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.
 • Smještaj  u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni  ležaj (ili sofa) „na razvlačenje“. Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira dali se radi o sobama 1/1, 1/2 ili 1/3.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja SOL AZURA i BUENA VISTE od 01.04.2008. a koji su usklađeni sa UTABIH standardima.

AUTOBUS

ĐENOVA – SAN REMO

ĐENOVA – SAN REMO

28.02-04.03.2019.

SOL BUDGET PRAG

SOL BUDGET PRAG

28.02.-04.03.2019.

SOL BUDGET MILANO

SOL BUDGET MILANO

28.02. - 04.03.2019.