PROGRAM

1. DAN – BiH

Polazak u poslijepodnevnim satima iz BiH. Noćna vožnja luksuznim autobusima na relaciji Sarajevo – Ljubljana – Trst – Venecija - Milano...

2. DAN - MILANO

Jutarnji dolazak u Milano. Po dolasku panoramsko razgledanje Milana - grad koji se smatra modnom prijestonicom, centrom glamura i fudbala: milanska Katedrala – (katedrala koju okružuje preko 3.400 statua fascinantnog izgleda, jedan je od najboljih primjera gotičke arhitekture), Galerija Vitoria Emanuela II i Milanska skala, Sforzesco... Smeštaj u hotel. Slobodno vrijeme za individulane aktivnosti. Noćenje.

3. DAN – MILANO- ĐENOVA – MONAKO – MONTE KARLO

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i šoping. Slijedi polazak za Đenovu u rano poslijepodne. Po dolasku obilazak grada u trajanju od 2-3 sata: Trg Ferari, Duždeva palata, Katedrala Sv. Lorenca, stari svjetionik La Lanterna, kuća Kristofera Kolumba... Nakon obilaska slijedi polazak prema Monaku i Monte Karlu. Dolazak u Kneževinu Monako u večernjim satima. Razgledanje bajkovitog grada: Palata Grimaldijevih, Katedrala, Okeanografski muzej, staza Formule 1. Posjeta magičnom gradu kocke i obilazak čuvenog Casina uz šetnju prelijepim parkovima Monte Karla. Nakon obilaska slijedi noćna vožnja prema Španiji.

4. DAN - LJORET DE MAR

U jutarnjim satima dolazak u najpoznatiji turistički centar na Kosta Bravi - Ljoret de Mar (65 km od Barselone). Smještaj u hotel sa 3* do 14.00h (4 puna pansiona – sva tri obroka na bazi švedskog stola) do 14.00h. Popodne predviđeno za odmor i kupanje. Večera. Svake večeri fakultativni odlazak u diskoteku. Noćenje.

5 – 7. DAN - LJORET DE MAR – BARSELONA

Pun pansion. Odlazak na neke od najinteresantnijih fakultativnih izleta: FLAMENCO LA SIESTA, BARCELONA PANORAMICA, COSTA BRAVA, BARCELONA BY NIGHT, PORT AVENTURA, NOU CAMP, DALIJEV MUZEJ, AQUARIUM, DISCOTHEQUE TROPICS... Pored toga, imaćete priliku da provedete najuzbudljivije trenutke u temperamentnom noćnom životu Ljoreta i Barselone.

8. DAN – LJORET DE MAR – FIGUERES – BARSELONA

Doručak. Prijepodnevni fakultativni polazak u Figueres i obilazak muzeja Salvadora  Dalija. Popodne polazak za Barselonu. Po dolasku u centar grada slobodno vrijeme za obilazak nekog od brojnih muzeja, šoping i individualne aktivnosti. U zakazano vrijeme polazak prema luci, ukrcavanje na brod i smještaj u kabine. Uveče organizujemo zabavu u jednom od najpoznatijih klubova u Port Olimpic-u (Opium Mar). Noćenje u standardno opremljenim brodskim kabinama (kupatilo, tuš/ WC...) na “plovećem hotelu“ usidrenom u luci Barselona koja se nalazi u centru grada.

9. DAN - BARSELONA – KRSTARENJE MEDITERANOM 

Cjelodnevni boravak u Barseloni. U zakazano vrijeme povratak na brod. Isplovljavanje iz luke Barselona u 20.00h... Slobodno vrijeme za korištenje jedne od mnogobrojnih pogodnosti koju pruža ovaj “ploveći hotel”: muzika uživo, disco club, casino, bazen, fitness, jacuzzi... Dogovoreni odlazak u diskoteku na brodu. Noćenje u standardno opremljenim brodskim kabinama (kupatilo, tuš/ WC...).

10. DAN - KRSTARENJE MEDITERANOM – ĆIVITAVEKIJA – RIM

Jutarnji animatorski program na brodu i zabavljanje uz niz zanimljivih sadržaja na palubi do popodnevnih sati, kada je očekivano uplovljavanje u luku Ćivitavekija (oko 19h). Nakon iskrcavanja, polazak prema hotelu... Smještaj u hotel 3* ili bungalove u okolini Rima. Noćenje.

11. DAN  - RIM - FIRENZA

Poslije check out-a slijedi razgledanje "vječnog grada": Musei Vaticani (fakultativno), Capella Sistina, Piazza San Pietro, Basilica San Pietro, Colosseo, Foro Romano, Fori Imperiali, Campidoglio, Piazza Venezia, Piazza Navona, Panteon, Fontana di Trevi, Piazza di Spagna... Uveče polazak za Firencu. Po dolasku razgledanje prijestonice renesanse: Santa Maria Novella, Cappelle Medicee, Piazza di San Giovanni, Piazza Del Duomo, Piazza della Signoria, galerija Uffizi, Ponte Vecchio, Palazzo Pitti... Nakon obilaska nastavak putovanja prema Veneciji...

12. DAN – VENECIJA

U jutarnjim satima dolazak u luku Punta Sabbioni. Fakultativna vožnja brodom do Venecije (Trg Sv. Marka). Razgledanje grada: Duždeva palata, Libreria, Bazilika Svetog Marka, zvonik Kampanile, Torre del Orologio, zgrade Procuratie, most Rialto, most Uzdaha, crkva Santa Maria della Salute... Boravak u Veneciji u trajanju od 9h. Nakon obilaska i slobodnog vremena, povratak do luke i polazak za BiH...

13. DAN - BiH

Dolazak u BiH u popodnevnim  satima.

CIJENA

HIPER FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA
(za uplate avansa od 50 KM i prijave do 15.12.2017)
HOTELI U ŠPANIJI 3* Ljoret de Mar (PUN PANSION) – 639 KM

REGULARNA CIJENA ARANŽMANA
(za uplate avansa od 50 KM i prijave nakon 15.12.2017)
HOTELI U ŠPANIJI 3* Ljoret de Mar (PUN PANSION) – 739 KM


EXTRA FIRST MINUTE BONUS
Za prvih 50 prijava u svakom terminu SOL AZUR Vam poklanja besplatan ›UPGRADE‹ sa unutrašnje kabine na JUNIOR SUITE!!!


EXTRA BONUS SOL AZUR PLATINUM KARTICA
*** Za prvih 100 prijava na svakom UNIVERZITETU ***
Sol Azur platinum kartica je sastavni dio aranžmana i sadrži noćenja i/ili ulaznice za 3 regionalna festivala:
SPRING BREAK 2018 + ŠANKANJE 2018 + LABYRINTH OPEN CROATIA 2018


CIJENA UKLJUČUJE:

 • Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja.
 • Posjeta gradovima planiranim prema programu putovanja.
 • 1 noćenje sa kontinentalnim doručkom (hotel 3*, sobe 1/3 ili 1/4) u okolini Milana.
 • 4 puna pansiona (sva 3 obroka - švedski sto), (hotel 3*, centar grada, bazen, sobe 1/3 ili 1/4) u Ljoret de Maru.
 • 1 noćenje u 1/3 ili 1/4 standardno opremljenim unutrašnjim brodskim kabinama (kupatilo, tuš/ WC...) na brodu flote GRIMALDI LINES usidrenom u luci Barselona ili u hotelu 2*/3* u Barseloni ili okolini.
 • 1 noćenje u 1/3 ili 1/4 standardno opremljenim unutrašnjim brodskim kabinama (kupatilo, tuš/ WC...) na brodu flote GRIMALDI LINES na relaciji Barselona - Rim (luka Civitavecchia).
 • 1 noćenje u okolini Rima u hotelu sa 3* u 1/3 ili 1/4 sobama ili u bungalovima  (1/3, 1/4, 1/5) u okolini Rima.
 • Prijevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, WC, TV, VIDEO) na navedenim relacijama.
 • Platinum karticu koja obezbjeđuje 3 noćenja za festival Spring Break 2018 u apartmanima u Grckoj, 2 noćenja za festival Šankanje 2018 u apartmanima na Vlasicu i 4 noćenja u camping-u na plaži u Omisu i ulaznicu za festival Labyrith open 2018.

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Putničko zdravstveno osiguranje 26KM
 • Obaveznu gradsku taksu za regiju Katalonije (od 01.11.2012) –  u hotelima sa 1*, 2*, 3* i apartmanima – 0,5-1€ po noćenju/po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* – 1€ po noćenju/po osobi - plaća se na recepciji hotela.
 • Turističku taksu za hotel u Rimu i MIlanu (ukoliko je hotel u gradskoj zoni Rima i Milana) – u hotelima sa 1*, 2* i bungalovima - 2 €  u hotelima sa 3* – 4 € po noćenju/po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* – 6 € po noćenju/po osobi - plaća se na recepciji hotela.
 • Fakultativne izlete, vožnju brodom od luke Punta Sabbioni do Venecije i nazad, kao  i ulaznice planirane po programu.

USLOVI KORIŠTENJA PLATINUM KARTICE IZ SPECIJALNE AKCIJE:

 • Putovanja koja se dobijaju su prenosiva.
 • Osoba koja se prijavi dužna je da rezerviše mjesto dostavljanjem podataka putnika najkasnije 15 dana nakon objavljivanja pojedinačnog projekta uz depozit u iznosu od 50KM.
 • Depozit služi kao garancija da će prijavljena osoba koristiti dobijeno putovanje.
 • Po odlasku prijavljene osobe na dobijeno putovanje depozit se vraća u cjelosti.
 • U slučaju nepojavljivanja osobe prijavljene na dobijeno putovanje, navedeni depozit se zadržava u cjelosti.

NAPOMENE:

 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje
 • Eventualna doplata za 1/2 sobu u Španiji iznosi 40 KM po osobi, za 1/1 sobu 120 KM po osobi
 • Eventualna doplata za 1/2 sobu u Rimu iznosi 20 KM po osobi, za 1/1 sobu 50 KM po osobi
 • Eventualna doplata za 1/2 sobu u Milanu iznosi 20 KM po osobi, za 1/1 sobu 50 KM po osobi
 • Eventualna doplatu za 1/2 kabinu na brodu iznosi 70 KM po osobi a za 1/1 kabinu 120 KM.
 • Za ovaj program važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije BUENA VISTA od 01.04.2008., a usklađenim sa UTA BIH Standardima. Uslove putovanja možete pronaći na web linku : http://solazur.ba/bs/ostalo/uslovi-putovanja

STANDARD od 459KM

KRSTARENJE 12 DANA + Rim i Barcelona (brod+bus)

od 539 KM

KRSTARENJE 12 DANA + Rim i Barcelona (brod+bus)

23.04.-04.05.2018.
21.05.-01.06.2018.

KRSTARENJE 11 DANA + Rim (brod+bus)

od 479 KM

KRSTARENJE 11 DANA + Rim (brod+bus)

Uz noćenja na brodu, u Lloretu i Rimu

24.04.-04.05.2018.
22.05.-01.06.2018.

BERLIN - AMSTERDAM - PARIZ 11 dana (bus)

od 599 KM

BERLIN - AMSTERDAM - PARIZ 11 dana (bus)

Berlin - Amsterdam - Brisel - Pariz - Minhen

22.04.-02.05.2018.
20.05.-30.05.2018.