PROGRAM

Alpi i Dunav, BMW i fudbalski klub Bajern, bajkoviti dvorci i stari gradovi, sve su to simboli najveće i najbogatije regije Njemačke - Slobodne države Bavarske. Najznačajniji grad Minhen bio je od 1180. godine do 1918. godine prestonica vladarske dinastije Vitelsbah, a sada je glavni grad Bavarske i treći grad po veličini u Njemačkoj. Bogati muzeji, raskošni trgovi, grandiozne crkve i mogućnost dobre kupovine, uz sjajno bavarsko pivo koje se toči u mnogim pivnicama i neizbježnu kobasicu, čine Minhen veoma atraktivnim za posjetioce iz cijelog svijeta.

 

1. DAN (11.04.2020. SUBOTA) - BiH
Polazak u 18.00h iz Sarajeva sa parkinga ispred Zemaljskog muzeja. Noćna vožnja prema Njemačkoj, preko Hrvatske, Slovenije i Austrije, sa kraćim usputnim pauzama po potrebi grupe.

2. DAN (12.04.2020. NEDJELJA) - INNSBRUCK

Po dolasku slijedi kraće razgledanje grada uz šetnju najveće turističke atrakcije ovog grada, „Kuće sa zlatnim krovom“, crkva Hofkirche,  Trijumfalna vrata, Hofburg, katedrala sv. Jakova…

Slobodno vrijeme u centru grada. Odlazak u hotel u podnevnim satima. Check-in u hotel, slobodno vrijeme za odmor. Noćenje.

3. DAN (13.04.2020. PONEDJELJAK) – GARMIŠ, DVORAC LINDERHOF, MINHEN

Doručak. Polazak prema Njemačkoj. Odlazak u dvorac Linderhof, omiljeni Ludwigov dvorac, sagrađen je nakon posjeta Versaillesu. Čudesni svijet Linderhofa uključuje dvoranu ogledala, maurske paviljone, terase i vodopade u jednom od najpoznatijih vrtova 19. stoljeća, Venerinu špilju i fontane.

Nastavak vožnje prema Minhenu. Dolazak u poslije podnevnim satima.

Razgledanje Minhena. Prolazak pored Allianz Arene, stadiona fudbalskog kluba Bajern i obilazak Olympiaparka i sportskih objekata u kojima su održane ljetne Olimpijske igre 1972. godine, kao i obližnjeg BMW WELT-a, sjedišta i muzeja najslavnije bavarske kompanije. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora, slijedi razgledanje centra grada Maximillianstrasse, Opera, dvorac bavarskih kraljeva Residenz, Odeonsplatz sa Theatinerkirche i Feldherrnhalle, glavni gradski trg Marienplatz sa Neues Rathaus, Frauenkirche, Kaufingerstrasse, Peterskirche, Viktualienmarkt i Platzl – sa najpoznatijom pivnicom Hofbräuhaus. Nakon razgledanja odlazak u hotel. Noćenje.

Smještaj u hotel. Noćenje.

4. DAN (14.04.2020. UTORAK) - MINHEN / NOJŠVANŠTAJN

Doručak. Cjelodnevni izlet u najljepše bavarske dvorce. Krećemo od „dvorca iz bajke“ – Neuschwensteinu, svjetski poznatoj znamenitosti, dvorcu Ludwiga II. Ovaj dvorac godišnje posjećuje preko milijun posjetitelja! U bajkovitom okruženju njemačkih Alpi, sa zanimljivim i neobičnim unutarnjim prostorijama poput sale pjevača, prijestolne dvorane, spavaće sobe Ludwiga II itd. Slijedi posjeta dvorac Hohenschwangau, obiteljskom sjedištu u doba Ludwigovog oca Maksimilijana II. koji privlači unutarnjim prostorijama: velikom viteškom dvoranom, orijentalnom sobom i glazbenom sobom Ludwiga II. Povratak u hotel. U večernjim satima, mogućnost organizovanja fakultativne posjete nekoj od pivnica sa večerom. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN (15.04.2020. SRIJEDA) - KIMSKO JEZERO / HERENKIMZE

Doručak. Nakon doručka, napuštanje hotela i putovanje prema Chiemsee, jezeru poznatom kao „Bavarsko more“, čuveno po dvorcu Herenkimze (Herrenchiemsee) na ostrvcu Herreninsel. Nastavak vožnje prema BiH preko Austrije, Slovenije i Hrvatske, uz usputna zadržavanja po potrebi grupe.

6. DAN (16.04.2020. ČETVRTAK) - BiH
Dolazak u Sarajevo u ranim jutarnjim satima.

CIJENA

CIJENA ARANŽMANA - 475,00KM

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, WC, TV, VIDEO) na navedenim relacijama
 • 1 noćenja sa doručkom u Innsbrucku u Hotelu 3* u 1/2 i 1/3 sobama
 • 2 noćenja sa doručkom u Minhenu u Hotelu 3* u 1/2 i 1/3 sobama
 • Obilaske prema programu (razgledanje Minhena) u pratnji stručnog vodiča
 • Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Fakultativne ulaznice za dvorce Neuschwanstein, Linderhof i Herrenchiemsee sa plovidbom brodićem i rezervacijom 60 € (uključuje prevoz, trošak rezervacije, ulaznicu) .
 • Doplatu za 1/1  sobu, 180 KM po osobi.
 • Putničko zdravstevno osiguranje, 2 KM po danu.
 • Ulaznice za muzeje i galerije koji nisu navedeni u programu

 

NAPOMENE:

 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putniĉko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije).
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 25 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana prije početka putovanja.
 • Za ovaj program važe OPSTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije BUENA VISTA od 01.04.2008., a usklađenim sa UTA BIH Standardima. Uslove putovanja možete pronaći na web linku: http://solazur.ba/bs/ostalo/uslovi-putovanja