PROGRAM

Dubrovnik - Vijekovne priče i besprijekorno očuvan grad, s razlogom su već 40 godina pod zaštitom najveće svjetske kulturne organizacije – UNESCO. Najpoznatija turistička destinacija u ovom dijelu Europe, svake godine privlači desetke hiljada turista, a brojka bi bila i veća kada bi ovaj mali raj na zemlji imao mogućnost primiti sve silne kruzere koji se najave za dolazak. Mnogobrojne svjetski poznate zvijezde uživale su u čarima Dubrovnika, te samim time i nije nikakvo iznenađenje da su se epizode najpoznatijih hollywoodskih blockbustera Ratovi zvijezda te Igra prijestolja, snimali baš ovdje. Iskoristite ovu odličnu ponudu i uživajte u čarima ovog raja smješteni u jednom od najboljih hotela u gradu!

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, 08.03.2019. (PETAK), SARAJEVO – DUBROVNIK   

Okupljanje putnika na dogovorenom mjestu u 08.00h. Polazak iz Sarajeva u 08.30h. Putovanje preko Konjica i Mostara uz usputne pauze. Dolazak u Dubrovnik u podnevnim satima. Smještaj u hotel DUBROVNIK PRESIDENT 5*. Kraći odmor. Slijedi fakultativni obilazak grada u pratnji vodiča: Vrata od Pila – Onofrijeva česma – Franjevački samostan – Katedrala – Knežev dvor – Stradun – Orlandov stup – Zidine. Slobodno vrijeme za posjetu Zidinama ili vožnju žičarom do vidikovca na Srđu. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

2. DAN, 09.03.2019. (SUBOTA), DUBROVNIK – CAVTAT

Doručak. Slobodan dan u Dubrovniku ili fakultativni izlet do Cavtata, gradića bogate povijesti i neusporedivih ljepota - prirodnih i umjetničkih. Šetnja Cavtatom: Knežev dvor iz 16. st., barokna crkva Sv. Nikole, Mauzolej obitelj Račić. Povratak u Dubrovnik u poslijepodnevnim satima. Večera. Noćenje.

3.DAN, 10.03.2019. (NEDJELJA), DUBROVNIK – VRELO BUNE – SARAJEVO

Nakon doručka slijedi napuštanje hotela i povratak prema Sarajevu uz usputne pauze po potrebi grupe. Pauza za ručak na vrelu Bune. Nastavak vožnje prema Sarajevu. Dolazak u Sarajevo u poslijepodnevnim/predvečernjim satima.

CIJENA

CIJENA ARANŽMANA:  219,00 KM*
(*FM ponuda za rezervacije do 26.01.2019.)

 
REGULARNA CIJENA 249,00 KM

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Prijevoz modernim autobusom na relaciji Sarajevo-Dubrovnik-Sarajevo,
 • 2 polupansiona (doručak – večera) u dvokrevetnoj sobi u hotelu 5 * DUBROVNIK PRESIDENT,
 • Usluge stručnog vodiča tokom putovanja i boravka u Hrvatskoj i kompletna organizacija putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Fakultativne izlete
 • Putničko osiguranje 6,00 KM
 • Eventualnu boravišnu taksu koja se plaća na recepciji hotela na licu mjesta
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 140,00 KM.    

NAPOMENE:

 • Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja.
 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.
 • Kalkulacija je rađena na bazi minimum 30 putnika. Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opće uslove putovanja.
 • Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih posjeta usljed nepredviđenih okolnosti.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja BUENA VISTA D.O.O. od 01.04.2008. a koji su usklađeni sa UTABIH standardima.

AUTOBUS

MILANO

MILANO

07.03.-11.03.2019.
(5 dana / 2 noćenja / AUTOBUS)

ĐENOVA – SAN REMO

ĐENOVA – SAN REMO

07.03-11.03.2019.

AZURNA OBALA

AZURNA OBALA

07.03.-12.03.2019.
(6 dana, BUS)