PROGRAM

Stone Town+Nungwi

First minute 2.500 KM do 25.7.2019. Regularna cijena 2.720 KM

Šta ako vam kažemo da tamo negdje postoji mjesto gdje ljudi žive potpuno bezbrižno i gdje se životu diše punim plućima? Malo ostrvo na istoku Afrike, samo po sebi zvuči nestvarno i egzotično. Otkriti sve skrivene tajne ovog mjesta, naučiti sve ono što vijekovi prikrivaju, upoznati nevjerovatne ljude, a usput se kupati u nestvarnim vodama Indijskog okeana, uživati na nevjerovatnim plažama, probati fenomenalne ukuse, osjetiti čudesne mirise i čuti jednostavne ali magične zvuke, to je iskustvo samo po sebi koje se ne propušta. Vodimo vas na Zanzibar – raj na zemlji! Upoznaj nove ljude iz cijelog svijeta, svoje istomišljenike, i zabavljaj se tokom cijelog putovanja. Učini da ovo bude putovanje za pamćenje!

1. DAN : Polijetanje

Okupljanje putnika na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pred polijetanje. Let za Zanzibar sa presjedanjem u Istanbulu.

2. DAN : Tropski raj

Slijećemo na Zanzibar, glavni grad istoimene autonomne pokrajine, završavamo carinske formalnosti i odlazimo u hotel u Stone Town-u. Poslije smještanja i odmora u popodnevnim satima nas očekuje upoznavanje sa Stountaunom (Stone Town) staro gradsko jezgro grada Zanzibara koji se od 2000.  godine nalazi na UNESCO-voj listi svjetske baštine. Obilazimo Anglikansku katedralu, crkvu Svetog Josifa, džamije, hindu hramove, staru tvrđavu, palatu čuda, sultanovu tvrđavu. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet na Prison Island (Changuu ostrvo) – ostrvo na kojem se nalazi stari kolonijalni zatvorski kompleks u kojem su nekada bili zatočeni robovi i zarobljenici. Srećom taj mračni dio historije je davno završen i danas ćemo uživati u prelijepim plažama na ostrvu i imati prilike da se igramo, hranimo i mazimo džinovske kornjače koje su još u 19. vijeku stigle sa Sejšela, a neke od njih stare su i preko 100 godina. Ostrvo se nalazi sjeverno od Stountauna i do njega ćemo doći brodom. Vraćamo se u smještaj. Noćenje.

3. DAN:  Morski safari

Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet na ostrvo Kwale odnosno izlet poznatiji još i kao Morski safari (Blue Safari) – cijelodnevni izlet na kojem obilazimo prelijepe pješčane sprudove, kupamo se i ronimo na najlepšim lokacijama, uživamo u nestvarnim ukusima tropskog voća i morskih specijaliteta.Vraćamo se u smještaj. Noćenje.

4. DAN: Zašto je Zanzibar ostrvo začina?

Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili obilazak Farme začina u srcu ostrva, prelijepo iskustvo, gdje se jednostavno  izgubite u intenzitetu mirisa i ukusa, vidjećemo kako koja biljka raste, proba se kokosova voda, jackfruit, passion fruit i mnogo egzotičnih ukusa. Tu je i prilika za direktnu kupovinu začina i naravno fotografisanje, kao i svuda i uvijek na ovom putovanju. Imaćemo i priliku da probamo lokalni specijalitet zvani “pilau”, kao i neke od začina koji se koriste u svakodnevnoj ishrani. Vraćamo se u smještaj. Noćenje.

5. DAN: Đozani šuma/Jozani forest i Paje

Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet Jozani šuma i Paje plaža. Divna šetnja sa vodičem kroz najveću šumu na ostrvu (50km2) i informacijama o biljkama i životinjama u ovoj zaštićenoj šumi, takođe ćemo videti i vrstu majmuna koji živi samo ovde Crveni kolobos majmuni, simpatični su,mogu se lijepo fotkati, ne savjetuje se kontakt da se ne bi ometali. Poseban dio je i šuma Mangrova,posebnog drveća sa zanimljivim i jakim korjenjem, u močvarnom području (ovde nema komaraca jer je voda slana- okeanska). Nakon obilaska šume odlazimo do plaže Paje, koja predstavlja jedno od najljepših mjesta na ostrvu i koje je raj za surfere. Vraćamo se u smještaj. Noćenje.

6 - 9. DAN: Plavetnilo Indijskog okeana

Nakon doručka očekuje nas check out iz hotela u Stone Town-u i polazak ka sjeveru ostrva do mjesta Nungwi, gdje se nalaze najljepše plaže i gdje ćemo uživati narednih dana. Kupamo se, surfujemo, obilazimo, istražujemo, ronimo, odmaramo na plaži. Mogućnost organizovanja dodatnih fakultativnih aktivnosti i izleta. Noćenja.

10. DAN: Opraštanje od Afrike

Poslije dorucka napuštanje hotela.  Slobodno vrijeme do polaska na aerodrom dva sata pred polijetanje. Let za Beograd sa presjedanjem u Istanbulu.

CIJENA 

FIRST MINUTE (do dva mjeseca prije puta) - 2.500 KM
REGULARNA CIJENA - 2.720 KM

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Avio prijevoz kompanije Turkish Airlines na relaciji Beograd – Istanbul – Zanzibar – Istanbul – Beograd, SA SVIM TAKSAMA i prtljagom do 23kg
 • Transfere na relaciji aerodrom – hotel – aerodrome
 • Smještaj u hotelima u Stone Town-u i Nungwi-ju na bazi 9 noćenja sa doručkom
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije, organizatora putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Vizu za Tanzaniju (Zanzibar) (dobija se na aerodromu):  50$
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno historijske spomenike
 • Individualne troškove na putovanju
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje koje se može uzeti u agenciji

SMJEŠTAJ

Stone Town-Tausi Palace Hotel

Hotel u centru grada, svega 300 metara od Curio. Hotel poseduje bar, restoran i zajednicke prostorije za druzenje. Sve sobe su  dvokrevetne i trokrevetne sa privatnim kupatilom i satelitskom televizijom. Hotel je pokriven WI-FI. Recepcija radi 24h.  Peace Memorial Museum je 600 metara od Tausi Palace Hotela, dok je Stara Tvrdjava 300 metara udaljena. Aerodrom je od hotela udaljen 7km

Stone Town-ZANZIBAR HOTEL

Nekoliko minuta hoda od sestrinskog hotela Tausi Palace Hotela nalazi se Zanzibar hotel. U elegantnom enterijeru iz 19. vijeka sa autenticnim stilom Zanzibara. U okviru hotela se nalazi dvoriste sa fontanom . Sve sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom i klimom. Room service i recepcija su dostupni 24h.

NUNGWI- Amman Nungwi Hotel

Hotel se nalazi uz samu plazu, posjeduje bazen, bastu i bar. WiFi je dostupan u hotelu. Smjesteni smo u standard sobama, svaka soba ima balkon ili terasu, sopstveno kupatilo, klimu i sef. Recepcija je dostupna 24h.

Opisi fakultativa:

Stone Town – Staro gradsko jezgro grada Zanzibara koji se od 2000.  Godine nalazi na UNESCO-voj listi svjetske baštine. Uključeno u program

Blue Safari – Obilazak brodićem najljepših plaža Zanzibara, kupamo se i ronimo na najljepšim lokacijama. U tradicionalnim brodovima zaplovićemo ka pješčanoj plaži Nakupendi. Poslije uživanja u tropskom voću i kupanju nastavljamo ka ostrvu Kwale i plaži Kwale. Opuštanje uz tradicionalne specijalitete pripremljene od strane vještih ruku domačina. Slijedi odmor i kupanje na plaži, kupovina suvenira u mnogobrojnim radnjama i šetnja do Baobab drveta, za koje se smatra da je staro preko hiljadu godina. Snagom vjetra u jedrima brodića vraćamo se u večernjim satima.

Jozani forest i Paje - Divna šetnja sa vodičem kroz najveću šumu na ostrvu i informacijama o biljkama i životinjama u ovoj zaštićenoj šumi, također ćemo vidjeti i vrstu majmuna koji živi samo ovde Crveni kolobos majmuni. Poseban dio je i šuma Mangrova, posebnog drveća sa zanimljivim i jakim korijenjem zahvaljujući kom se spriječava erozija ostrva. Nakon obilaska šume odlazimo do plaže Paje, koja predstavlja jedno od najljepših mjesta na ostrvu.

Ostrvo začina – Izlet koji će nam približiti bogatstvo i značaj Zanzibara. Zahvaljujuči Portugalskim kolonistima i trgovcima  koji su donijeli različite začine na ostrvo imaćemo priliku da uživamo u mirisima i ukusima istih. Lokalni vodič će nas na farmi začina upoznati sa različitim začinima, biljkama i voćem koji se uzgajaju na ostrvu, koji začini su dobri za proizvodnju kozmetičkih proizvoda, koji se najčešće koriste u pripremanju lokalnih jela, koji se začini upotrebljavaju za liječenje. Sve ovo ne bi bilo kompletno bez tradicionalnog ručka i čuvenog specijaliteta pilau.

Prison Island – Ostrvo na kom se nalazi stari kolonijalni zatvorski kompleks u kom su nekada bili zatočeni robovi i zarobljenici. Dom velikog broja kornjača sa Sejšela.  Prison island ili Changuu ostrvo kako ga lokalci još nazivaju udaljeno je svega 6 km  od Stone Town-a ili oko pola sata vožnje brodom. Dobilo je ime jer je korišteno kao zatvor za pobunjene robove. Ostrvo je danas turistički rizort u vlasništvu države, ali i rezervat ugroženih Aldabra kornjača koje su donešene sa Sejšela. Ostrvo je pravo mjesto za kupanje, odmor i istraživanje koralnih grebena.

Mneba Island – poludnevni izlet. Ostrvo se nalazi 40 minuta vožnje brodićem iz Nungwija. U privatnom je vlasništvu a okružen je divnim koralnim grebenima neprocjenjivog bogatstva -kupanje i ronjene uz konzumaciju svjezeg voća i napitaka

Rock restoran i Kae funk beach bar – poludnevni izlet na koji se kreće oko podneva. Autentična hrana sa Zanzibara i kokteli. Restoran The Rock se nalazi na Michamwi Pingwe plaži. Stižemo u svjetski poznat, a ujedno i najpoznatiji restoran na Zanzibaru. Ribarska stijena od 2010. godine predstavlja nezaobilazno mjesto na koje dolaze svi posjetioci Zanzibara. Sa terase se pruža divan pogled na Indijski okean. Nakon ručka i nezaobilaznog fotografisanja na Stijeni nastavljamo ka Kae funk beach baru, divne zone za opuštanje, kupanje I nezaboravan zalazak sunca!

Sun set cruise – Nezaboravno romantično krstarenje u predvečernjim časovima. U tradicionalnim dhow čamcima isplovljavamo iz Nungwija, krstarimo obalom I na pučini dočekujemo nestvaran zalazak sunca!

 *Plaćanje fakultativnih izleta na destinaciji lokalnom partneru

KOJE SU MOJE ODGOVORNOSTI?

Svaki putnik je odgovoran za sebe i u obavezi je da prati instrukcije lokalnog vodiča i predstavnika agencije, koji je tu da pazi na bezbjednost putnika i da izbjegne bilo koju opasnu situaciju. Pored toga, jedina vasa odgovornost je da uživate i da se što bolje provedete!

VIZE

Za ulazak na teritoriju Tanzanije (Zanzibar pripada Tanzaniji) državljanima BiH potrebne su vize. Viza se dobija prilikom ulaska u zemlju (na aerodromu), i košta 50$. Na licu mjesta popunjava se formular i potrebno je ponijeti fotografiju na bijeloj pozadini dimenzija 3,5 x 4,5. Za državljane Hrvatske, Srbije, Makedonije , Crne Gore i Bugarske, važe isti propisi.

KORISNE INFORMACIJE

Voda na Zanzibaru nije bezbjedna za piće, koristi se isključivo flaširana i izbjegava se led. Takođe flaširana voda se koristi i za pranje zuba.

Što se lijekova protiv malarije tiče, obavezno se konsultujte sa Vašim ljekarom. Važno je znati da lijekovi ne pružaju 100% zaštitu i mogu imati neželjena dejstva.

Od lijekova sa sobom ponijeti lijekove za redovnu terapiju ako je imate, probiotik, lijekove za snižavanje temperature, protiv bolova, odnosno lijekove koje generalno nosite sa sobom na putovanje. Ponesite obavezno i kremu za sunčanje i sredstvo protiv komaraca.

Preporučujemo zdravstveno osiguranje. Zdravstveno osiguranje možete uzeti u agenciji do 5 dana pred put.

Klima na Zanzibaru odlikuje se relativno visokim temperaturama (prosječna maksimalna dnevna je 28-33C, noćna oko 16-23C), vlažnost vazduha je visoka, a sunce je izuzetno jako jer se radi o područjima oko ekvatora. Temperatura može i pasti, tako da sa sobom obavezno ponesite odjeću dugih rukava i nogavica. Kišni period traje od marta do juna, ali se kiša može javiti u bilo koje doba godine.

Tradicionalna ishrana obuhvata piletinu, govedinu (u vidu roštilja ili gulaša), riža, povrće, voće i ribu.

Ulična hrana se ne preporučuje (prije svega jer ovo nije područje sa tradicijom ulične hrane). Voće perite flaširanom vodom ili oljuštite.

Zanzibar je bezbjedna destinacija, ali ukoliko se pridržavate određenih pravila. Ne preporučuje se kretanje po mraku i noću, jer se prije svega radi o siromašnim i nerazvijenim područjima. Vodite računa kad fotografišete, jer ukoliko želite da uslikate nekoga, morate obavezno pitati.

Preporuka je da sa sobom nosite američke dolare ali isključivo štampane poslije 2006.

Bankomati postoje ali nisu lako dostupni. Kartice ne možete koristiti uvijek. O pojedinostima posavetujte se sa Vašom bankom i obavezno prijavite odlazak u inostranstvo, kako Vam kartice ne bi bile blokirane.

Na Zanzibaru su Vam potrebni adapter za utičnice (tri pljosnata, kao u Velikoj Britaniji) dok je napon isti kao i kod nas 220V. Adaptere morate ponijeti sa sobom jer ih je teško nabaviti na destinaciji.

NAPOMENE:

 • Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja  nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primjedbe uputi direktno, na licu mjesta, lokalnom organizatoru putovanja! Cijene svih fakultativnih (neobaveznih) izleta su izražene u DOLARIMA ili lokalnoj valuti, a rezervacija i uplate se vrše predstavniku agencije tokom samog putovanja. U cijenu svakog fakultativnog izleta je uključena ulaznica, prevoz autobusom tour-operatora i lokalni vodič. Fakultativni izleti organizuju se na bazi min 5 prijavljenih, osim u slučaju da je drugačije navedeno. Agencija zadržava pravo promjene svih planiranih izleta po danima kao i njihove satnice, u zavisnosti od radnog vremena pojedinih lokaliteta.
 • Cijena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promjena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cijene, izmjene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 10 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana prije početka putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani BiH u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. 
 • Nosiocima BiH Pasoša je potrebna viza za boravak na teritoriji republike Tanzanije
 • Potrebna važnost pasoša, minimum 6 mjeseci od dana ulaska na teritoriju republike Tanzanije.
 • Agencija Buena Vista d.o.o. nije odgovorna za promjene,izmjene i kašnjenje letova
 • Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
 • Za ovaj program važe OPSTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije BUENA VISTA od 01.04.2008.

 

 

 

 

 • Potrebna važnost pasoša, minimum 6 mjeseci od dana ulaska na teritoriju republike Tanzanije.
 • Agencija Buena Vista d.o.o. nije odgovorna za promjene,izmjene i kašnjenje letova
 • Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
 • Za ovaj program važe OPSTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije BUENA VISTA od 01.04.2008.

 

 

LET IZ BEOGRADA

IRAN

IRAN

07.09.2019 -14.09.2019.
08.10.2019 -15.10.2019.

BALI

BALI

10.10. -21.10.2019.
01.11. - 12.11.2019.

FILIPINI - BORAKAY

FILIPINI - BORAKAY

15.09. - 27.9.2019.
10.11. - 22.11.2019.
01.12. - 13.12.2019.