PROGRAM

Nova avantura nas očekuje! Ove zime krećemo u otkrivanje egzotične Kraljevine na dalekom jugoistoku Azije. Malezija je, kako kažu, dom tri naroda, tri vjere, tri civilizacije, sjedište Bogova. Država u kojoj  se stapa mješavina Malejske, Kineske i Indijske civilizacije. Naš put ovog puta, vodi nas na ostrvo Penang, ostrvo nadaleko prepoznatljivo po starom kolonijalnom duhu, divnim hramovima i većinskom kineskom stanovništvu, put nastavljamo do Kuala Lumpura, prijestonicom malejske kraljevine, urbanom, živopisnom i kosmopolitskom sa fenomenalnim noćnim životom.Malezija je kao stvorena da pomjeri svako čulo svih hedonista. Upoznaj nove ljude iz cijelog svijeta, svoje istomišljenike, i zabavljaj se tokom cijelog putovanja. Učini da ovo bude putovanje za pamćenje!

1. DAN: Polijetanje – neka avantura počne

Okupljanje putnika na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pred polijetanje. Let za Penang sa presjedanjem u Dohi.

2. DAN: Ostrvo iz snova

U popodnevnim časovima slijećemo na Penang, fenomenalno ostrvo u koje ćete se zaljubiti. Transfer do smještaja u Džordžtaun (George Town). Upoznavanje sa ovim starim kolonijalnim gradom i priprema za uživanje. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. DAN – 4 DAN: George Town

Vrijeme za uživanje! Krećemo u istraživanje bivše britanske kolonije, ostrvo sa većinskim kineskim stanovništvom. Iako na prvi pogled ne izgleda previše glamurozno, ovo ostrvo prepuno hramova, fenomenalne i šarene kineske četvrti i kolonijalnog centra koji se nalazi na UNESCO-voj listi, sa predivnim plažama, savršeno je mjesto za početak oktrivanja ove Azijske kraljevine. Noćenje.

5. DAN: Kineska Nova godina!

Penang je ostrvo koje se najbolje upoznaje za vrijeme festivala. Duh ostrva, fenomenalna atmosfera na ulicama, kitnjaste dekoracije na kućama, pijacama i hramovima. A najbolje vrijeme za ovakvu festivalsku posjetu je svakako najveći praznik njegovog većinskog stanovništva! Uživamo u proslavi Kineske Nove godine na ulicama, trgovima, pijacama, utapamo se u masu lokalnog stanovništva i zajedno sa njima proslavljamo Novu godinu!. Noćenje.

6. DAN: Brzim vozom do prijestonice

Poslije doručka napuštamo Džordžtaun i ferijem prelazimo na kontinentalni dio odakle brzim vozom krećemo na jug kraljevine. Poslije, otprilike četiri sata vožnje stižemo u Kuala Lumpur, urbanu prijestonicu Malezije. Odlazimo do smještaja. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. DAN – 11 DAN: Kraljevina tri civilizacije

Krećemo u obilazak Kuala Lumpura, užurbane urbane prijestonice u kojoj ruku pod ruku stoje vijekovi historije, azijske kulture, britanskog kolonijalnog uticaja sa modernim načinom života i arhitekturom. Obilazimo sve četvrti, upoznajemo se sa životom i običajima sva tri konstitutivna naroda, uživamo u bojama, mirisima, ukusima i zvucima ovog fenomenalnog grada. Penjemo se na čuvene kule bliznakinje sa kojih uživamo u pogledu na ovaj fascinanti grad, a zatim obilazimo predivne kitnjaste hramove, otvorene pijace, trgove, parkove i ulice ovog grada. Fakultativno obilazimo okolna svetilišta i mjesta kako bismo se što bolje upoznali sa predivnom kulturom ove daleke kraljevine. Noćenje.

12. DAN: Opraštanje od Malezije

Dan ostavljen za potpuno uživanje, šetnju, šoping i opuštanje. Opraštamo se od Kuala Lumpura i Malezije potpuno sigurni da ćemo se ponovo vratiti. Pakujemo stvari i nešto prije ponoći krećemo na aerodrom.

13. DAN: Slijetanje - kraj avanture

U ranim jutarnjim časovima napuštamo Kuala Lumpur i letimo za Beograd sa presijedanjem u Dohi. Stižemo u Beograd u jutarnjim časovima, sabiramo utiske i spremamo se za novu egzotičnu avanturu! Kraj programa.

CIJENA

CIJENA: FIRST MINUTE – 2449KM (do 20.12.2018.)
REGULARNA CENA – 2769KM

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Avio prijevoz kompanije Qatar Airways na relaciji Beograd – Doha – Penang;  Kuala Lumpur – Doha – Beograd, SA SVIM TAKSAMA i prtljagom do 32kg
 • Transfere na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom; Brzi voz Penang – Kuala Lumpur
 • Smještaj na bazi 10 noćenja sa doručkom
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije, organizatora putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno historijske spomenike
 • Individualne troškove na putovanju
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje koje se može pribaviti u agenciji.

VAŽNE NAPOMENE I KORISNE INFORMACIJE:

GDJE JEDEM, SPAVAM, TUŠIRAM SE?

Victoria Inn, Penang – Smješten u blizini dokova, na desetak minuta pješačenja od starog grada i petnaestak minuta od većine znamenitosti. Sobe su dvokrevetne sa besplatnim bežičnim internetom i satelitskom televizijom. Gostima su na raspolaganju i zajedničke prostorije. Usluga na bazi noćenja sa doručkom( zapadnjački i azijski). Gostima je u hotelu dostupan i café restoran sa opcijama dodatnih obroka u zatvorenom ili na balkonu.

Tune Hotel, Kuala Lumpur – Smješten u blizini kula bliznakinja, na desetak minuta pješačenja do kraja prepunog barova, kafića, klubova i fenomenalnog provoda. Odmah pored stanica autobusa i metroa, besplatnim gradskim linijama do samog centra grada. Sobe su dvokrevetne sa besplatnim bežičnim internetom i satelitskom televizijom. Gostima su na raspolaganju i zajedničke prostorije. Usluga na bazi noćenja sa doručkom (zapadnjački i azijski). U hotelu gostima je dostupan bankomat, a veliki broj najrazličitijih restorana dostupan je u krugu od pet minuta hoda. 

KOJE SU MOJE ODGOVORNOSTI?

Svaki putnik je odgovoran za sebe i u obavezi je da prati instrukcije lokalnog vodiča i predstavnika agencije, koji je tu da pazi na bezbijednost putnika i da izbjegne bilo koju opasnu situaciju. Pored toga, jedina vaša odgovornost je da uživate i da se što bolje provedete!

KORISNE INFORMACIJE

VIZE

Za ulazak na teritoriju Kraljevine Malezije državljanima Bosne i Hercegovine nisu potrebne svize.

Voda sa česme ne preporučuje se za piće. Obavezno kupujte flaširanu vodu i koristite je za pranje voća.

Vakcinacija protiv tropskih bolesti nije obavezna. Preporuka je da se posavetujete sa svojim ljekarom. Od lijekova sa sobom ponijeti lijekove za redovnu terapiju ako je imate, probiotik, lijekove za snižavanje temperature, protiv bolova, odnosno lijekove koje generalno nosite sa sobom na putovanje.

Preporučujemo zdravstveno osiguranje. Zdravstveno osiguranje možete uzeti u agenciji do 5 dana pred put.

Klima u Maleziji odlikuje se visokim tropskim temperaturama (prosječna maksimalna dnevna je od 27 do 38C).  Vlažnost vazduha je u ovom periodu visoka, a sunce jako. Savjetujemo da ponesete što manje garderobe, usluge pranja odjeće su jako povoljne i dostupne. Nosite laganu odeću zbog visokih temperatura. Ponesite i neku garderobu dugih rukava i nogavica, jer noći na sjeveru zemlje znaju biti hladnije, a dugi rukavi i nogavice potrebni su Vam i prilikom obilaska hramova i drugih kulturno historijskih spomenika. Krajem jula, broj kišnih dana se smanjuje, da bi se ponovo povećao krajem augusta.  

Tradicionalna ishrana je poprilično raznovrsna, pretežno obuhvata rižu, piletinu, govedinu, u kineskim četvrtima i svinjetinu, povrće, voće, nudle i dosta začina.

Ulična hrana je potpuno bezbijedna, jeftina i jako ukusna.

Malezija je generalno bezbijedna i mirna destinacija. Ne preporučuje se samostalno kretanje periferijama gradova naročito noću. Zbog povećanog broja džeparoša povedite računa o svojim ličnim stvarima.  Korišćenje opojnih droga je strogo zabranjeno i kažnjava se zatvorskom kaznom. Takođe, kako se radi o većinski muslimanskoj zemlji sa strogim pravilima, treba voditi računa o načinu odijevanja i ponašanja na javnim mjestima. 

Na putovanju u Maleziju sa sobom možete nositi i eure i američke dolare.

Bankomati postoje i nalaze se skoro svuda, a kartice možete koristiti u većini prodavnica, restorana i kafića. O pojedinostima posavjetujte se sa Vašom bankom i obavezno prijavite odlazak u inostranstvo, kako Vam kartice ne bi bile blokirane.

Strujni napon u Maleziji potpuno je isti kao i kod nas 220V-240V, ali će Vam biti potrebni adapteri jer u Maleziji utičnice izgledaju isto kao u V. Britaniji (tri pločasta).

NAPOMENE:

 • Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
 • Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost aerodroma) koji u proljetnoj sezoni mogu biti otežani.
 • Agencija BUENA VISTA ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.
 • Za ovaj program važe OPSTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije BUENA VISTA od 01.04.2008.

VAŽNO – OBAVEZNO PROČITATI

IZVOD IZ OPSTIH USLOVA PUTOVANJA :

ČLAN 4.

“…Datum početka i završetka aranžmana utvrđen programom putovanja ne podrazumjeva cjelodnevni boravak putnika u smještajnom objektu, odnosno, destinaciji. Vrijeme–sat polaska ili dolaska putnika i ulaska putnika u smještajni objekat, uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom, koje mogu da utiču na vrijeme polijetanja aviona i dr., na koje organizator ne može uticati, te zbog toga navedeni razlozi ne mogu biti osnov prigovora-reklamacije putnika. Prvi i poslednji dan iz programa putovanja su predviđeni za putovanje (a kada je u pitanju drugi vid prijevoza, putovanje može trajati i više dana) i ne podrazumjevaju boravak   u  hotelu   ili  mjestu   opredjeljenja -  već  samo   označavaju kalendarski  dan   početka   i  završetka putovanja, radi čega putnik nema pravo na prigovor-reklamaciju, zbog  večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta,  ulaska   u sobu  u  kasnim   večernjim  časovima,  napuštanja  hotela  u ranim jutarnjim časovima, i slično.

Za avio aranžmane ugovoreno vrijeme početka putovanja je sastanak putnika na aerodromu, koji je najmanje 2 sata ranije, u odnosu na prvo objavljeno vreme polijetanja od strane avio-kompanije. U slučaju pomjeranja navedenog vremena polijetanja aviona, organizator ne snosi nikakvu odgovornost, već se primjenjuju nacionalni i međunarodni propisi iz oblasti avio-saobraćaja. Po pravilu odlazak – dolazak, polijetanje-slijetanje aviona, kod čarter letova je u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satim, i ako je npr. obezbjeđen ugovoreni početni ili završni obrok u vidu tzv. “hladnog obroka”, van ili u smještajnom objektu, smatra se da je program putovanja u cijelosti izvršen.
Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča i turističkog animatora ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način. Instrukcije i uputstva turističkog vodiča, turističkog pratioca ili predstavnika organizatora (posebno u vezi sa vremenom polazaka, prevozom,  smještajem, zakonskim i drugim propisima, i dr.) obavezuju putnika, a nepridržavanje pomenutih instrukcija predstavlja povredu ovih opštih uslova,  i sve eventualne posljedice i štetu u takvom slučaju, snosi putnik u cjelosti.
Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije putnika…

LET IZ BEOGRADA

TAJLAND - PHUKET

TAJLAND - PHUKET

01.02.2019- 12.02.2019.

IRAN

IRAN

11.03.2019 - 23.03.2019.

ŠRI LANKA

ŠRI LANKA

11.02.2019- 24.02.2019.