PROGRAM

Upoznajte državu na raskršću tri kontinenta, upoznajte se sa tradicijom i kulturom starom milenijumima, neka drevni gradovi ožive pred vašim očima dok uživate u preukusnoj libanskoj hrani uz zvuke talasa Sredozemnog mora i šuštanja vijekovnih kedrova. Obiđite jednu od najljepših i najraznovrsnijih zemalja Mediterana i otkrijte ovaj skriveni dijamant. Od ruševina drevnih gradova do Pariza Sredozemlja, preko nepreglednih pustinja do planinskih vrhova prekrivenih vječnim snijegom, ova mala ali veličanstvena država nikog ne ostavlja ravnodušnim. Kreni u nezaboravnu avanturu i otkrij šta to vijekovima vuče ljude iz različitih krajeva svijeta da dođu ovdje! Upoznaj nove ljude iz cijelog svijeta, svoje istomišljenike, i zabavljaj se tokom cijelog putovanja. Učini da ovo bude putovanje za pamćenje!

 1. Dan. Polijetanje – neka avantura počne

Okupljanje putnika na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pred polijetanje. Let za Bejrut sa presjedanjem u Istanbulu. Slijećemo u drevni Konstantinopolj i koristimo vrijeme do konekcije na let da obiđemo jedini grad na dva kontinenta. Prijestonica četiri carstva, Bizantion, Konstantinopolj, Carigrad, Istanbul, nikada nikoga nije ostavio ravnodušnim. Mješavina modernog i tradicionalnog, nestvarni mirisi, ukusi i boje, od Aja Sofije do Sultanahmetove džamije, od Galata kule do Topkapi saraja, otkrijte zašto je Drugi Rim bio vječni san svim osvajačima. Vraćamo se na aerodrom dva sata prije leta.  

 1. Dan. Pariz Istoka

Slijećemo u Bejrut u pola sata poslije ponoći, odlazimo do smještaja. Noćenje. Poslije doručka, krećemo u obilazak Bejruta, grada poznatog i kao Pariz Istoka. Glavnog grada Republike Liban i jednog od najljepših gradova Sredozemlja. Dom nešto malo više od milion ljudi, hrišćana i muslimana, leži na obali Sredozemnog mora dok je sa druge strane oivičen planinama pod snijegom. Mjesto gdje se sastaju istok i zapad, mjesto velikih kontrasta i ljepota. Stari grad, Trg Mučenika, Al Omari džamija, crkva Svetog Đorđa, Muhamed Al Amen džamija, rimska kupatila, stijena golubova, Grand Serail. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 1. Dan. Subota 02.06.2018. Feničansko carstvo

Odlazak u zvanično najstariji grad na svijetu – drevni Biblos. Zvanično jedno od najstarije naseljenih mjesta na svijetu, nalazi se na UNESCO-voj listi svjetske kulturne baštine i u njemu otkrivamo brojne ostatke drevnih civilizacija. Upoznajemo se sa historijom ovog magičnog mesta, oživljavamo historiju pred našim očima i uživamo u čuvenom libanskom vinu u gradu po kojem je Biblija dobila ime. Nastavljamo put dalje to Tripolija. Stižemo u prijestonicu nekadašnje Feničanske konfederacije, grad koji je vijekovima mijenjao gospodare i od svoh pokupio sve ono što ga danas čini jednim od najlepših gradova Libana. Perijanci, Rimljani, Seldžuci, Krstaši, Mameluci, Turci, Francuzi, svi su ponešto svoje kulture i arhitekture ostavili ovom drevnom gradu kao spomenik i uspomenu na nekadašnju burnu istoriju. Slobodno vreme. Povratak u Bejrut. Noćenje.

 1. Dan. Dom vjere

Krećemo na fakultativni izlet na sat vremena vožnje od Bejruta, stižemo u Beit Eddine (Dom vjere), maleni grad sa stanovništvom pretežno hrišćanske vjeroispovijesti, dom prelijepe Beiteddine palate iz 19. vijeka u kojoj se održava godišnji ljetni Beiteddine festival. Nastavljamo put dalje do Mjesečevog manastira – Deir al-Qamar, malenog gotovo srednjevijekovnog gradića na brdu, koji očarava svakog posjetioca svojom srednjevijekovnom arhitekturom, trgovima i ulicama. Glavna pijaca, palata, džamije, crkve, pogled na predivnu prirodu, tajne i misterije vijekova turbulentne historije. Nastavljamo put do Sidona. Grad star 4000 godina, centar trgovačke mreže starih Feničana, poznat po slikarstvu i izradi purpurne odjeće. Obilazimo stare trgove, ulice, krstaški zamak, karavan saraj. Slobodno vrijeme. Povratak u Bejrut. Noćenje.

 1. Dan. Odmor na Mediteranu

Dan za slobodne aktivnosti. Upoznavanje sa Parizom Istoka, šetnja promenadom pored Sredozemnog mora, probanje preukusne libanske kuhinje, uživanje u svemu što ovaj fantastični grad nudi. Noćenje.

 1. Dan. U brdima iznad mora

Nastavljamo sa upoznavanjem ove prelijepe zemlje i krećemo u još jedan izlet. Prvo odlazimo do malenog gradića sjeverno od Bejruta na brdu iznad mora. Stižemo u Harisu i obilazimo jedno od najznačajnijih svetilišta i mjesta hodočašća za sve Libance – katedralu Naše Gospe od Libana, svetilište istočno katoličke i Maronitske katoličke crkve. Nastavljamo izlet dalje do pećine Džeita (Jeita Grotto), koja se nalazila u trci za sedam novih svjetskih čuda. Šetajući uređenim stazama obilazimo gornji dio pećine, a plovimo malim brodićem i obilazimo donji dio ove prelijepe prirodne tvorevine. Nastavljamo put dalje do Baatara vodopada iz doba Jure i obilazimo veličanstvenu prirodu u svom najljepšem izdanju. Krateri, pećine i vodopad koji pada sa 255m visine. Uživamo u prirodnim ljepotama. Povratak u Bejrut.  Noćenje.

 1. Dan. Drevni Rim

Krećemo u obilazak najočuvanijih ostataka Rimske imperije u Libanu. Fakultativni izlet u Baalbek – grad naseljen još od 8000. godine p.n.e. Obilazimo najpoznatije i najočuvanije ruševine iz vremena Rimske dominacije na ovim prostorima: Jupiterovo svetilište, kompleks hramova, dvorište, ostaci rimskih građevina. Slobodno vrijeme. Povratak u Bejrut. Noćenje.

 1. Dan. Kraj avanture

Pakujemo se i napuštamo smještaj, slobodno vrijeme za kupovinu suvenira, šetnju i uživanje. Polazak na aerodrom dva sata pred polijetanje. Let za Beograd preko Istanbula. Stižemo u Beograd, sabiramo utiske i spremamo se za novu egzotičnu avanturu! Kraj programa.

CIJENA

FIRST MINUTE – 1499 KM (do 25.12.2018.)
REGULARNA CENA – 1999 KM

CIJENA UKLJUČUJE:

 •  Avio prijevoz kompanije Atlas Global na relaciji Beograd – Istanbul – Bejrut – Istanbul – Beograd, SA SVIM TAKSAMA
 • Transfere na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom
 • Smještaj u hostelima na bazi 7 noćenja sa doručkom
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije, organizatora putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno historijske spomenike
 • Individualne troškove na putovanju
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje koje se može pribaviti u agenciji.

Opisi i cijene fakultativa?

 1. Feničansko carstvo – Odlazak u zvanično najstariji grad na svijetu – drevni Biblos, na UNESCO-voj listi svjetske kulturne baštine i u njemu otkrivamo brojne ostatke drevnih civilizacija. Tripoli prijestonica nekadašnje Feničanske konfederacije, grad koji je vijekovima mijenjao gospodare i od svih pokupio sve ono što ga danas čini jednim od najljepših gradova Libana.   Cijena: 45
 2. Dom vjereBeit Eddine, maleni grad sa stanovništvom pretežno hrišćanske vjeroispovijesti, dom prelijepe Beiteddine palate iz 19. vijeka u kojoj se održava godišnji ljetni Beiteddine festival. Deir al-Qamar, maleni gotovo srednjevijekovni gradić na brdu, koji očarava svakog posjetioca svojom srednjevijekovnom arhitekturom, trgovima i ulicama. Sidon, grad star 4000 godina, centar trgovačke mreže starih Feničana, poznat po slikarstvu i izradi purpurne odjeće. Cijena: 45
 3. U brdima iznad mora -  Harisa i jedno od najznačajnijih svetilišta i mjesta hodočašća – katedrala Naše Gospe od Libana, svetilište istočno katoličke i Maronitske katoličke crkve. Pećina Džeita (Jeita Grotto), koja se nalazila u trci za sedam novih svjetskih čuda. Baatara vodopad iz doba Jure i veličanstvena priroda u svom najljepšem izdanju Cijena: 35
 4. Drevni Rim -  Baalbek, grad naseljen još od 8000. godine p.n.e. Najpoznatiji i najočuvaniji ostaci iz vremena Rimske dominacije na ovim prostorima. Cijena: 40

*Plaćanje fakultativnih izleta na destinaciji lokalnom partneru

VAŽNE NAPOMENE I KORISNE INFORMACIJE:

GDJE JEDEM, SPAVAM, TUŠIRAM SE?

- Mozzart Hotel, Bejrut –Hotel u staroj četvrti na minut hoda od poznate Hamra ulice, prepune prodavnica, suvenira, barova i restorana. Svaka soba poseduje privatno kupatilo, TV, klima uređaj, neograničeni internet, bračni ili dva singl kreveta i balkon.

KOJE SU MOJE ODGOVORNOSTI?

Svaki putnik je odgovoran za sebe i u obavezi je da prati instrukcije lokalnog vodiča i predstavnika agencije, koji je tu da pazi na bezbijednost putnika i da izbjegne bilo koju opasnu situaciju. Pored toga, jedina vaša odgovornost je da uživate i da se što bolje provedete!

VIZE

Za ulazak na teritoriju Libana državljanima Bosne i Hercegovine su potrebne vize. Za izdavanje viza nadležna ambasada Libana u Beogradu.

Za dodatne informacije, informišite se na sajtu Ambasade Libana:

http://lebanonembassy.rs/ser/?page_id=31

KORISNE INFORMACIJE

Voda u Libanu bezbijedna je za piće.

Od lijekova sa sobom ponijeti lijekove za redovnu terapiju ako je imate, probiotik, lijekove za snižavanje temperature, protiv bolova, odnosno lijekove koje generalno nosite sa sobom na putovanje.

Preporučujemo zdravstveno osiguranje. Zdravstveno osiguranje možete uzeti u agenciji do 5 dana pred put.

Klima u Libanu odlikuje se toplim ljetima i blagom i kišovitom zimom (prosječna maksimalna dnevna temperatura  do 25C, noćna oko 16C. Temperatura može i pasti, tako da sa sobom obavezno ponesite odjeću dugih rukava i nogavica. Zbog velike prirodne raznovrsnosti, u Libanu ste u mogućnosti da se kupate u Sredozemnom moru i da skijate na planinama nedaleko od Bejruta u istom danu.

Tradicionalna ishrana obuhvata piletinu, govedinu, jagnjetinu, ovčetinu, rižu, povrće i voće, a na obali mora i morske plodove i ribu.

Ulična hrana je bezbijedna (jer je ovo područje sa razvijenom tradicijom ulične hrane).

Liban je bezbijedna destinacija, ali ukoliko se pridržavate određenih pravila. Ne preporučuje se kretanje po mraku i noću, i pretjerano odvajanje od ostatka grupe. Vodite računa kad fotografišete, jer ukoliko želite da uslikate nekoga, morate obavezno pitati. Takođe u velikim gužvama na pijacama i oko poznatih znamenitosti vodite računa o svojim ličnim stvarima, jer je uvećana prisutnost džeparoša.

Preporuka je da sa sobom nosite američke dolare ali i eure možete zamijeniti u bilo kojoj mijenjačnici ili banci.

Bankomati postoje i nalaze se u skoro svim mjestima. Kartice možete koristiti skoro uvijek, osim kada se radi o kupovini u malim suvenirnicama ili na ulici. O pojedinostima posavjetujte se sa Vašom bankom i obavezno prijavite odlazak u inostranstvo, kako Vam kartice ne bi bile blokirane.

U Libanu Vam nisu potrebni adapteri za utičnice, a napon je isti kao i kod nas 220V.

NAPOMENE:

 • Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
 • Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost aerodroma) koji u proljetnoj sezoni mogu biti otežani.
 • Agencija BUENA VISTA ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.
 • Za ovaj program važe OPSTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije BUENA VISTA od 01.04.2008.

VAŽNO – OBAVEZNO PROČITATI

IZVOD IZ OPSTIH USLOVA PUTOVANJA :

ČLAN 4.

“…Datum početka i završetka aranžmana utvrđen programom putovanja ne podrazumjeva cjelodnevni boravak putnika u smještajnom objektu, odnosno, destinaciji. Vrijeme–sat polaska ili dolaska putnika i ulaska putnika u smještajni objekat, uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom, koje mogu da utiču na vrijeme polijetanja aviona i dr., na koje organizator ne može uticati, te zbog toga navedeni razlozi ne mogu biti osnov prigovora-reklamacije putnika. Prvi i poslednji dan iz programa putovanja su predviđeni za putovanje (a kada je u pitanju drugi vid prijevoza, putovanje može trajati i više dana) i ne podrazumjevaju boravak   u  hotelu   ili  mjestu   opredjeljenja -  već  samo   označavaju kalendarski  dan   početka   i  završetka putovanja, radi čega putnik nema pravo na prigovor-reklamaciju, zbog  večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta,  ulaska   u sobu  u  kasnim   večernjim  časovima,  napuštanja  hotela  u ranim jutarnjim časovima, i slično.

Za avio aranžmane ugovoreno vrijeme početka putovanja je sastanak putnika na aerodromu, koji je najmanje 2 sata ranije, u odnosu na prvo objavljeno vreme polijetanja od strane avio-kompanije. U slučaju pomjeranja navedenog vremena polijetanja aviona, organizator ne snosi nikakvu odgovornost, već se primjenjuju nacionalni i međunarodni propisi iz oblasti avio-saobraćaja. Po pravilu odlazak – dolazak, polijetanje-slijetanje aviona, kod čarter letova je u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satim, i ako je npr. obezbjeđen ugovoreni početni ili završni obrok u vidu tzv. “hladnog obroka”, van ili u smještajnom objektu, smatra se da je program putovanja u cijelosti izvršen.
Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča i turističkog animatora ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način. Instrukcije i uputstva turističkog vodiča, turističkog pratioca ili predstavnika organizatora (posebno u vezi sa vremenom polazaka, prevozom,  smještajem, zakonskim i drugim propisima, i dr.) obavezuju putnika, a nepridržavanje pomenutih instrukcija predstavlja povredu ovih opštih uslova,  i sve eventualne posljedice i štetu u takvom slučaju, snosi putnik u cjelosti.
Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije putnika…

LET IZ BEOGRADA

ZANZIBAR U JANUARU

ZANZIBAR U JANUARU

06.01.2019- 19.01.2019.

ZANZIBAR U FEBRUARU

ZANZIBAR U FEBRUARU

21.02.2019 - 05.03.2019.

TAJLAND - PHUKET

TAJLAND - PHUKET

01.02.2019- 12.02.2019.