PROGRAM

Mjesto koje je milenijumima mijenjalo nazive, nacije, vjere. Sveto mjesto tri svjetske religije. Tamo gdje se hiljade godina historije vidi uživo na svakom koraku. Gdje se prošlost i sadašnjost drže pod ruku. Nevjerovatno dramatična, različita, komplikovana, a jednostavna i prelijepa zemlja u kojoj ništa nije onako kako se čini na prvi pogled, i sve je zapravo onako kako ste zamislili. Mlada država, stara država – Obećana zemlja. Kreni u nezaboravnu avanturu kroz Izrael i otkrij šta to vijekovima vuče ljude iz različitih krajeva svijeta da dođu ovdje! Upoznaj nove ljude iz cijelog svijeta, svoje istomišljenike, i zabavljaj se tokom cijelog putovanja. Učini da ovo bude putovanje za pamćenje!

1.Dan - Polijetanje – neka avantura počne

Okupljanje putnika na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pred polijetanje. Let za Tel Aviv sa presjedanjem u Istanbulu (Let br. TK 1082). Slijećemo u Tel Aviv u večernjim časovima, odlazimo do smještaja. Noćenje.

2.Dan - Majami Mediterana

Krećemo u obilazak Tel Aviva, mediteranskog grada sa bijelim pješčanim plažama. Obilazimo Staru luku na sjeveru, Stari grad, sagrađen u vrijeme Otomanskog carstva, Vrt na brdu (Summit Garden) sa nestvarnim pogledom na Tel Aviv, crkvu sv. Petra. Obilazimo i prvo naselje Neve Cedek (Neve Tzedek), odakle je započeo razvoj grada. Jemenska četvrt, pijaca Karmel (Shuk HaKarmel) najveća pijaca na svijetu pod vedrim nebom. Avenija Rotsild (Rothschild), ulica Dizengof (Dizengoff) i još mnoge znamenitosti ovog prelijepog grada. Noćenje.

3.Dan - Spoj modernog i tradicionalnog

Slobodan dan za kupanje, razgledanje grada. Obilazak modernog Tel Aviva i stare Jafe (antički grad star 3000 god). Noćenje

4.Dan - Cvijetni vrtovi, Hrišćanstvo, Islam i Templari

Fakultativni obilazak Haife. Grad koji se nalazi u podnožju planine Karmel (Har HaKarmel). Treći po veličini i jedan od najljepših gradova u Izraelu. Obilazimo svjetski centar bahajske vjere, karmeličanski manastir Stela Maris, mogućnost vožnje žičarom, koja povezuje vrh Karmela sa Bat Galimom odakle se pruža nevjerovatan pogled na zaliv i okolinu Haife. Nastavljamo put do Akre, grad pun burne historije, tajni kopnenih i pomorskih sila koje su se borile za nadmoć u ovom regionu. Akra je na listi svjetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a.Obilazimo zidine grada, Krstašku tvrđavu, Gotičku dvoranu, turska kupatila El Basa, Pašinu džamiju... . Usputni obilazak Nazareta, mjesto koje se u Bibliji spominje kao prebivalište Isusa Hrista tokom njegovog djetinjstva. Bazilika Blagovijesti, Šuk bazar, Djevičina fontana, Crkva Sv. Gavrila ... . Povratak u Tel Aviv. Noćenje.

5. Dan - Sveti grad

Fakultativni izlet u Jerusalim. Sveti grad tri religije - Zid plača, Jevrejska četvrt, Crkva svih nacija na Maslinovoj gori, Jafa kapija, Put bola, zlatna kupola Omarove džamije, ulazimo u crkvu Svetog groba, shopping u centru pješačke zone Mamila... Povratak u Tel Aviv .  Noćenje.

6.-7. Dan – Uživanje na plaži

Slobodan dan za uživanje u Tel Avivu. Odmor na plaži, sunčanje, kupanje, surfovanje. Noćenje.

8.Dan - Kraj avanture

Pakujemo se i napuštamo smještaj, slobodno vrijeme za kupovinu suvenira, polazak na aerodrom dva sata pred polijetanje. Let za Beograd (Let br. TK 795). Stižemo u Beograd, sabiramo utiske i spremamo se za novu egzotičnu avanturu! Kraj programa.

CIJENA

FIRST MINUTE – 1999 KM (do 15.05.2018.)
REGULARNA CIJENA – 2499 KM

CIJENA UKLJUČUJE:

 •  Avio prijevoz kompanije Pegasus Airlines na relaciji Beograd – Istanbul – Tel Aviv – Istanbul – Beograd, SA SVIM TAKSAMA
 • Transfere na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom
 • Smještaj u hostelu na plaži u dvokrevetnim sobama na bazi 7 noćenja sa doručkom (kontinentalni)
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije, organizatora putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno historijske spomenike
 • Individualne troškove na putovanju
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje koje se može pribaviti u agenciji

Opisi i cijene fakultativa?

 1. Haifa – Akra - Nazaret – Haifa je jedan od najljepših gradova u Izraelu i jedna od najvažnijih luka. Akre, grad pun burne historije i tajni. Na listi je svjetske kulturne baštine. Nazaret, mjesto koje se u Bibliji spominje kao prebivalište Isusa Hrista tokom njegovog detinjstva. Cijena: 55
 2. Jerusalim – Sveti grad tri religije - Zid plača, Jevrejska četvrt, Crkva svih nacija na Maslinovoj gori, Jafa kapija, Put bola, zlatna kupola Omarove džamije, crkva Svetog groba. Cijena: 65

*Plaćanje fakultativnih izleta na destinaciji lokalnom partneru

VAŽNE NAPOMENE I KORISNE INFORMACIJE:

GDJE JEDEM, SPAVAM, TUŠIRAM SE?

- De La Mer Hotel, Tel Aviv – Hotel na 200m od obale Mediteranskog mora uz pjeskovite plaže i u centru svih dešavanja na dva minuta hoda od čuvene Ben Yahuda ulice. Gostima hotela na raspolagnju je korištenje zajedničkih prostorija, bara i krova sa kog se pruža divan pogled na grad i more. Neograničena upotreba peškira, neograničena konzumacija toplih I hladnih pića u toku dana. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. Svaka soba posjeduje privatno kupatilo, TV, klima uređaj, neograničeni internet, bračni ili dva singl kreveta, neke od soba posjeduju terasu.

KOJE SU MOJE ODGOVORNOSTI?

Svaki putnik je odgovoran za sebe i u obavezi je da prati instrukcije lokalnog vodiča i predstavnika agencije, koji je tu da pazi na bezbijednost putnika i da izbjegne bilo koju opasnu situaciju. Pored toga, jedina vaša odgovornost je da uživate i da se što bolje provedete!

KORISNE INFORMACIJE

Voda u Izraelu bezbijedna je za piće.

Od lijekova sa sobom ponijeti lijekove za redovnu terapiju ako je imate, probiotik, lijekove za snižavanje temperature, protiv bolova, odnosno lijekove koje generalno nosite sa sobom na putovanje. Ponesite obavezno i kremu za sunčanje.

Preporučujemo zdravstveno osiguranje. Zdravstveno osiguranje možete uzeti u agenciji do 5 dana pred put.

Klima u Izraelu odlikuje se relativno visokim temperaturama (prosječna maksimalna dnevna je 28-33C, noćna oko 16-23C), vlažnost vazduha je niska, a sunce je izuzetno jako. Temperatura može i pasti, tako da sa sobom obavezno ponesite odjeću dugih rukava i nogavica.

Tradicionalna ishrana obuhvata piletinu, govedinu (u vidu roštilja ili gulaša), rižu, povrće i voće, a na obali mora i morske plodove i ribu.

Ulična hrana je bezbijedna (jer je ovo područje sa razvijenom tradicijom ulične hrane).

Izrael je bezbijedna destinacija, ali ukoliko se pridržavate određenih pravila. Zbog nepredviđene terorističke situacije, te povremenih sukoba u određenim provincijama, u tim područijima kretanje nije preporučljivo. Ne preporučuje se kretanje po mraku i noću, i pretjerano odvajanje od ostatka grupe. Vodite računa kad fotografišete, jer ukoliko želite da uslikate nekoga, morate obavezno pitati. Takođe u velikim gužvama na pijacama i oko poznatih znamenitosti vodite računa o svojim ličnim stvarima, jer je uvećana prisutnost džeparoša.

Preporuka je da sa sobom nosite američke dolare ali i eure možete zamijeniti u bilo kojoj mijenjačnici ili banci.

Bankomati postoje i nalaze se u skoro svim mjestima. Kartice možete koristiti skoro uvijek, osim kada se radi o kupovini u malim suvenirnicama ili na ulici. O pojedinostima posavjetujte se sa Vašom bankom i obavezno prijavite odlazak u inostranstvo, kako Vam kartice ne bi bile blokirane.

U Izraelu Vam nisu potrebni adapteri za utičnice, a napon je isti kao i kod nas 220V.

NAPOMENE:

 • Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
 • Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost aerodroma) koji u proljetnoj sezoni mogu biti otežani.
 • Agencija BUENA VISTA ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.
 • Za ovaj program važe OPSTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije BUENA VISTA od 01.04.2008.

VAŽNO – OBAVEZNO PROČITATI

IZVOD IZ OPSTIH USLOVA PUTOVANJA :

ČLAN 4.

“…Datum početka i završetka aranžmana utvrđen programom putovanja ne podrazumjeva cjelodnevni boravak putnika u smještajnom objektu, odnosno, destinaciji. Vrijeme–sat polaska ili dolaska putnika i ulaska putnika u smještajni objekat, uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom, koje mogu da utiču na vrijeme polijetanja aviona i dr., na koje organizator ne može uticati, te zbog toga navedeni razlozi ne mogu biti osnov prigovora-reklamacije putnika. Prvi i poslednji dan iz programa putovanja su predviđeni za putovanje (a kada je u pitanju drugi vid prijevoza, putovanje može trajati i više dana) i ne podrazumjevaju boravak   u  hotelu   ili  mjestu   opredjeljenja -  već  samo   označavaju kalendarski  dan   početka   i  završetka putovanja, radi čega putnik nema pravo na prigovor-reklamaciju, zbog  večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta,  ulaska   u sobu  u  kasnim   večernjim  časovima,  napuštanja  hotela  u ranim jutarnjim časovima, i slično.

Za avio aranžmane ugovoreno vrijeme početka putovanja je sastanak putnika na aerodromu, koji je najmanje 2 sata ranije, u odnosu na prvo objavljeno vreme polijetanja od strane avio-kompanije. U slučaju pomjeranja navedenog vremena polijetanja aviona, organizator ne snosi nikakvu odgovornost, već se primjenjuju nacionalni i međunarodni propisi iz oblasti avio-saobraćaja. Po pravilu odlazak – dolazak, polijetanje-slijetanje aviona, kod čarter letova je u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satim, i ako je npr. obezbjeđen ugovoreni početni ili završni obrok u vidu tzv. “hladnog obroka”, van ili u smještajnom objektu, smatra se da je program putovanja u cijelosti izvršen.
Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča i turističkog animatora ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način. Instrukcije i uputstva turističkog vodiča, turističkog pratioca ili predstavnika organizatora (posebno u vezi sa vremenom polazaka, prevozom,  smještajem, zakonskim i drugim propisima, i dr.) obavezuju putnika, a nepridržavanje pomenutih instrukcija predstavlja povredu ovih opštih uslova,  i sve eventualne posljedice i štetu u takvom slučaju, snosi putnik u cjelosti.
Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije putnika…

LET IZ BEOGRADA

BALI

BALI

08.04.2019- 20.04.2019.

GRUZIJA- JERMENIJA

GRUZIJA- JERMENIJA

01.04.2019. –15.04.2019.