PROGRAM

Počinje naša velika avantura otkrivanja mistične Indonezije. Doma vedrih ljudi, burne I jako duge historije, isprepletane hiljadama godina stare tradicije i otisaka koji su u nju ostavili razni osvajači iz Azije i Evrope. Drevno carstvo, bivša kolonija, moderna država, tradicionalna i savremena. Dom preko 260 miliona stanovnika, potpuno nezamisliv spoj skoro svih religija, različitih kultura i tradicija. Gdje je bolje početi ovu avanturu nego u Indonežanskoj pokrajini Bali. Bali je jedno od preko 17 000 Indonežanskih ostrva sa možda najzanimljivijom historijom i tradicijom. Lokaliteti pod zaštitom UNESCO-a, prirodni rezervati nezamislivi ljudskom umu, reljef kao oslikan četkicama najboljih umjetnika. Sve to i mnogo više. Upravo zato naša avantura počinje ovde! Upoznaj nove ljude iz cijelog svijeta, svoje istomišljenike, i zabavljaj se tokom cijelog putovanja. Učini da ovo bude putovanje za pamćenje!

1. DAN: Polijetanje – neka avantura počne

Okupljanje putnika na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pred polijetanje. Let za Denpasar sa presjedanjem u Dohi (broj leta QR 0232).

2. DAN: Otkrivanje Indonezije

U jutarnjim satima slijećemo u Denpasar, glavni grad Indonežanske provincije Bali. Transferom odlazimo do hotela u Legianu. Upoznavanje sa ovim prelijepim tropskim rajem i priprema za uživanje. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. DAN - 11. DAN: Ostrva za sva čula

Vrijeme za uživanje! Krećemo u otkrivanje Indonezije, tačnije njene ostrvske oblasti Bali. Upoznajemo se sa načinom života većinski hinduističke indonežanske populacije. Fakultativno obilazimo najznačajnije lokalitete, poput :Tiriganga palate, Besaki hrama, Taman Ayun hrama, simbol Balija - Tanah Lot hram, fascinantnu prirodu, naizgled beskrajna pirinčana polja, voće, čaj, kakao, dugorepi makakiji, vulkani, još drevnih hramova, palata i fantastičnih plaža. Bali je kao stvoren za otkrivanje mistike dalekog istoka historije stare hiljada godina, isprepletanom novim i stranim uticajima kako azijskih tako i evropskih naroda, učenje novih stvari i uživanje. Noćenje.

12. DAN: Posljednji dan u raju

Slobodno vrijeme do polaska na aerodrom dva sata pred polijetanje. Opraštamo se od Balija u nadi da ćemo se ponovo vratiti. Let za Beograd sa presijedanjem u Dohi (broj leta QR 0231).

13. DAN: Slijetanje - kraj avanture

U jutarnjim satima stižemo u Beograd, sabiramo utiske i spremamo se za novu egzotičnu avanturu! Kraj programa.

CIJENA

 FIRST MINUTE – 2399KM (do 15.05.2018.)

 REGULARNA CIJENA – 2799KM

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Avio prijevoz kompanije Qatar Airways na relaciji Beograd – Doha – Denpasar – Doha – Beograd, SA SVIM TAKSAMA i prtljagom do 32kg
 • Transfere na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom
 • Smještaj u spa hotelu sa 4* na bazi 10 noćenja sa doručkom (buffet)
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije, organizatora putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno historijske spomenike
 • Individualne troškove na putovanju
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje koje se može pribaviti u agenciji. Cijena iznosi 2KM po osobi/dan

VAŽNE NAPOMENE I KORISNE INFORMACIJE:

GDJE JEDEM, SPAVAM, TUŠIRAM SE?

- The Sun Hotel & Spa Legian –Spa hotel sa 4* ne nekoliko minuta hoda do plaže. Sve sobe su dvokrevetne. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. U hotelu se nalaze bar, restoran, privatni bazen, spa centar. Svaka soba posjeduje privatno kupatilo, TV, bračni ili dva singl kreveta. Neke od soba imaju izlaz na balkon a neke od soba imaju direktan izlaz na bazen. Kako se hotel nalazi u gradu, okružen je prodavnicama, suvenirnicama, bankama, kafićima, barovima i šoping centrima.

KOJE SU MOJE ODGOVORNOSTI?

Svaki putnik je odgovoran za sebe i u obavezi je da prati instrukcije lokalnog vodiča i predstavnika agencije, koji je tu da pazi na bezbiiednost putnika i da izbjegne bilo koju opasnu situaciju. Pored toga, jedina vaša odgovornost je da uživate i da se što bolje provedete!

KORISNE INFORMACIJE

VIZA

Za državljane Srbije, Hrvatske, Makedonije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, nisu potrebne vize. Za državljane Crne Gore, vize su potrebne i dobijaju se u ambasadi Republike Indonezije u Beogradu.

Voda na Baliju nije preporučljiva za piće, uvijek koristiti flaširanu vodu.

Od lijekova sa sobom ponijeti lijekove za redovnu terapiju ako je imate, probiotik, lijekove za snižavanje temperature, protiv bolova, odnosno lijekove koje generalno nosite sa sobom na putovanje. Ponesite obavezno i kremu za sunčanje i sredstvo protiv komaraca.

Preporučujemo zdravstveno osiguranje. Zdravstveno osiguranje možete uzeti u agenciji do 5 dana pred put.

Klima na Baliju je tropska, jako topla sa visokim procentom vlažnosti vazduha. Dnevne temperature skoro nikada ne padnu ispod 26C. Temperatura noću može i pasti, tako da sa sobom ponestite i neku odjeću dugih rukava i nogavica.

Tradicionalna ishrana obuhvata morske plodove, pirinač sa povrćem i voćem, svinjetinu, piletinu i kari.

Ulična hrana je bezbijedna, jeftina, ukusna i dostupna svuda.

Bali je bezbijedna destinacija. Preporuka je svakako pridržavati se određenih pravila. Ne preporučuje se samostalno kretanje po mraku i noću, u zabačenim dijelovima grada jer postoji mogućnost džeparenja, pa se preporučuje da vodite računa o svojim ličnim stvarima. Ne sjedajte u auto nepoznate osobe, čak iako se predstavlja kao radnik hotela. Vodite računa kad fotografišete, jer ukoliko želite da uslikate nekoga, morate obavezno pitati. Nikako ne smijete fotografisati niti stajati ispred ljudi koji se mole. Nikako ne smijete dodirivati ničiju glavu na Baliju jer se to smatra uvredom. Takođe ukoliko planirate da obilazite religijske objekte, obavezno je prekriti glavu i obući se pristojno.

Preporuka je da sa sobom nosite američke dolare ali i eure možete mijenjati u svim mjenjačnicama i bankama.

Bankomati postoje i rasprostranjeni su, naročito u turističkim centrima i hotelima a plaćanje kreditnim karticama je moguće skoro svuda. O pojedinostima posavjetujte se sa Vašom bankom i obavezno prijavite odlazak u inostranstvo, kako Vam kartice ne bi bile blokirane.

Na Baliju Vam nije potreban adapter za utičnice.

NAPOMENE:

 • Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
 • Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost aerodroma) koji u proljetnoj sezoni mogu biti otežani.
 • Agencija BUENA VISTA ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.
 • Za ovaj program važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije BUENA VISTA od 01.04.2008.

LET IZ BEOGRADA

MALDIVI - AUG

od 2299 KM

MALDIVI - AUG

01.08.2018- 13.08.2018.

TAJLAND

od 2350 KM

TAJLAND

PHUKET

31.07.2018- 09.08.2018.

SEJŠELI

od 2699 KM

SEJŠELI

10.10.2018- 19.10.2018.