PROGRAM

DAN 1 – Krećemo u avanturu, BEOGRAD - SAO PAOLO

Sastanak grupe NA AERODROMU „Nikola Tesla“ dva sata prije leta, Individualna prijava za let i predaja prtljaga, chekc in, obavljanje carinskih i pasoških formalnosti. Leti se kompanijom Qatar Airways ili Swiss Air u zavisnosti od broja putnika.

DAN 2  – Dolazak u Sao Paolo

Nakon dužeg leta, stižemo u najveći grad Centralne Amerike i mjesto u kojem danas živi 15 miliona ljudi. Ne znam da li ste znali, ali Sao Paolo je najveći grad u južnoj hemisferi, te prava džungla nebodera. Grad kakav rijetko imate priliku vidjeti negdje u svijetu. Iako se o Sao Paolu ne priča mnogo, mislim da će vas njegova veličina naprosto oduševiti. Transfer do hotela. Smještaj. Noćenje.

DAN 3 – Obilazak grada (Avenida Paulista, stari dio grada, Se katedrala, Park Ibirapuera, muzeji)

Doručak. Sao Paolo je poznat i kao Njujork Južne Amerike, a to ćete najbolje vidjeti kada kada uđete u Avenidu Paulista, najdužu ulicu u gradu. U sklopu city ture, obići ćemo još neka značajna mjesta koja Sao Paolo može da ponudi, veoma zanimljiv muzej fudbala, a zavirićemo i u stari dio ovoga grada. Povratak u hotel. Noćenje.

DAN 4 – Fakultativni izlet u Santos

Doručak. Obilazimo grad Santos, jedan od zanimljivijih gradova, poznat i po tome što je u njemu nekada igrao čuveni Pele. Obići ćemo stadion na kojem je Pele započeo karijeru, učiti kako se pravi kafa, te ćemo se opustiti šetajući ovom prelijepom plažom.

DAN 5 i 6 – Dvodnevni fakultativni izlet na Iguacu vodopade

Doručak. Nakon doručka, odlazimo do aerodroma i letimo dva sata do Iguacu vodopada, bez dileme jednih od naljepših vodopada svijeta.

Vodopadi se inače sastoje se od čak 275 manjih vodopada, koji zauzimaju 2,7 km rijeke Iguazu. Neki od pojedinačnih vodopada su visoki do 82 metra, iako je većina visoka oko 64 m, a vjerovatno najpoznatiji vodopad je Đavolje Grlo (Garganta del Diablo). Noćimo jednu noć u blizini vodopada i vraćamo se za Sao Paolo, sljedećeg dana.

DAN 7  – Dolazak u Rio de Žaneiro i odmaranje na plažama Kopakabana, Ipanema i Leblon

Po dolasku u Rio u podnevnim satima, ostavljamo stvari u našem smještaju, pravimo kratku pauzu za odmor, te odlazimo na tri čuvene plaže u Riju, Kopakabanu, Ipanemu i Leblon, gdje ćemo osjetiti pravi duh karioka. Na plaži ćemo isprobati caipirinhu, te ovaj dan odmarati, uživati i živjeti onako lagano, kao što i karioke žive. Noćenje.

DAN 8 – Fakultativni obilazak Glave šećera, Selaronovih stepenica, Lape i najljepše biblioteke Južne Amerike

Doručak. Novi dan počinjemo posjetom jednom od najpopularnijih mjesta u gradu, Glavi šećera. Ako biste pitali karioke, koji pogled u gradu je bolji, onaj sa Korkovada ili sa Glave šećera, vjerujem da bi vam većina preporučila upravo ovaj pogled, jer je nekako šarmantniji, te nigdje kao sa ovog mjesta nećete imati bolji pogled na Kopakabanu, kao što je to ovdje.

A osim samog pogleda, zanimljiva je i priča o imenu ovog mjesta, koje dolazi od starog načina dobijanja šećera iz šećerne trske koji je bio vrlo zastupljen u Portugalu prije nekoliko vijekova.

Nakon toga, odlazimo do mjesta Escaderia Selaron i fotkamo se na ovim predivnim stepenicama.

Te idemo u prekrasnu Real Gabinete Portugues de Leitura, biblioteku koja izgleda kao da je izašla iz nekog od filmova o Harry Potteru. Samo čekaš da knjige krenu da se pomjeraju, a neki novi prostori pojave između njih. Mjesto je osnovano 1837. godine, svega nekoliko godina nakon proglašenja nezavisnosti Brazila, nakon što je grupa od 43 portugalska useljenika (većinom političkih izbjeglica iz Portugala) odlučila otvoriti mjesto koje će promovisati kulturu Portugala, izvan njihove zemlje, na sasvim novom kontinentu.

Na kraju dana, odlazimo u neki od čuvenih barova u Lapi i uživamo u lokalnoj muzici i plesu, te usput isprobavamo neka nova brazilska pića. Noćenje.

DAN 9 – Fakultativni obilazak Kipa Isusa, stadiona Marakana i Sambodroma, posjeta prašumi Tižuka, botaničkom vrtu i mjestu park Lage

Doručak. Bez dileme najpoznatiji simbol zemlje je posjeta statui Isusa Hrista, smještenom na brdu Korkovado. Osim što se smatra jednim od novih svjetskih čuda, statua simbolizuje Brazil koji je prijateljski i otvoren ka svima, onaj Brazil koji će svakoga dočekat raširenih ruku. Žičarom ćemo se popeti do spomenika, napraviti neke od najboljih fotki ikada i uživati u pogledu od kojeg zastaje dah.

Nakon toga, obilazimo čuvenu Marakanu, najveći stadion na svijetu, kao i Sambodrom, mjesto odakle počinje čuveni karneval u gradu koji ste često imali priliku vidjeti na televiziji. Na ovom mjestu ćemo naučiti nešto novo o sambi i o tome kako se samba škole spremaju za karneval.

A nakon što se odmorimo uz dobru domaću klopu, te probamo čuveni asai, odlazimo do botaničkih vrtova, prave oaze zelenila i smiraja, gdje ćemo uživati u prirodi i otkriti neke neobične biljke iz džungle

A za kraj dana, obilazimo i park Lage (Parque Lage), mjesto koje je nekada bilo rezidencija porodice Lage i vjerovatno jedno od najgotogeničnijih mjesta u čitavom Riju.

DAN 10 – Fakultativni izlet u favelu Rocinhu

Doručak. Za one koji žele da upoznaju onu drugu stranu Brazila, organizovaćemo izlet u čuvenu Rocinhu, najveću favelu grada i jednu od najvećih favela svijeta u kojoj danas živi više od 300.000 ljudi. Saznaćemo više o favelama i njihovom nastajanju, te zaviriti u neke od njenih najzanimljiviji dijelova.

Zajedno sa lokalnim vodičem koji je inače iz favele, šetaćemo ulicama Rocinhe, razgovarati sa lokalcima, posjetiti lokalnu školu, kao i školu sambe. Biće ovo još jedna prava brazilska avantura. Noćenje.

DAN 11 – Fakultativni izlet u šarmantni gradić Parati

Doručak. Kao vjerovatno najšarmantnije mjesto u ovoj regiji, izdvaja se šarmantni Parati. Ono što posebno oduševljava u gradu je njegova prelijepa kolonijalna arhitektura iz 18.vijeka, kao i veliki broj prelijepih plaža i više od 60 ostrva.

Koliko je grad značajan, najbolje govori podatak da ga je UNESCO uvrstio na svoju listu kulturne baštine, a šetnja starom kaldrom grada, biće kao povratak u neko drugo vrijeme. Obilazimo šarene crkve, nevjerovatne spomenike istorije, upoznajemo lokalce i probavamo zanimljivu hranu ovog mjesta. Ovo je bez dileme jedan od skrivenih dragulja čitavog Brazila!

DAN 12 – Fakulativni izlet u Pedra do Telegrafo

Doručak. Vjerovatno jedan od najzanimljivijih izleta na koji ćemo otići i mjesto na kojem ćete napraviti možda i najbolju fotku u životu. Ako preživite, naravno.

Dan 13 – Slobodan dan za šoping i polazak ka Sao Paolu

Doručak. Posljednji dan ostavljamo samo za odmor, kupovanje suvenira i uživanje u gradu, te povratak za Sao Paolo u predvečernjim satima.

Dan 14 – Polazak za Beograd

Posljednji dan putovanja, iz Sao Paolo uzimamo let za Dohu, pa za Beograd. Na letu sumiramo utiske, sređujemo slike u telefonu i sa osmijehom i puno energije, idemo kući prisjećajući se kako nam je dobro bilo u Brazilu. 

Dan 15 - Slijetanje u Beograd.

Kad se ide?

Termin putovanja:  (11 noćenja – 15 dana).

Prevoznik je Qatar Airways/Swiss Airways.

CIJENA

FIRST MINUTE cijena putovanja je 1350,00 EUR (za prvih 10 prijava)
REGULARNA CIJENA  je 1599,00 EUR

CIJENA UKLJUČUJE:

 

 • Usluge turističkog vodiča i pratioca putovanja
 • Transferi na putovanju
 • Aerodromske takse

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Ostale fakultativne izlete i ulaznice za muzeje po izboru putnika
 • Obavezno putno zdravstveno osiguranje 1.25€ po danu (osiguranje ne pokriva bolest COVID-19) uz mogucu doplatu od 0,7€ po danu za COVID 19.
 • Negativan PCR test ne stariji od 72h, pre ukrcavanja na avion, deci mlađoj od 12 godina nije potreban PCR test.
 • Eventualnu doplatu za 1/1 (jednokrevetnu) sobu po zelji 200

 

NAPOMENE

NAČIN PLAĆANJA

 • Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti kompletan iznos aranžmana.
 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (uplaćeno putem agencije ili individualno)
 • Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
 • Buena Vista d.o.o. nije u mogućnosti da određuje satnicu po kojoj će letovi biti realizovani.
 • Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost sarajevskog i odredišnog aerodroma) koji mogu biti otežani.
 • Buena Vista d.o.o. ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja SOL AZURA i BUENA VISTE od 01.04.2008. a koji su usklađeni sa UTABIH standardima.

 

VAŽNO – OBAVEZNO PROČITATI

IZVOD IZ OPŠTIH USLOVA PUTOVANJA (CHARTER LETOVI):

CLAN 4.

“…Datum početka i završetka aranžmana utvrđen programom putovanja ne podrazumjeva cjelodnevni boravak putnika u smještajnom objektu, odnosno, destinaciji. Vrijeme–sat polaska ili dolaska putnika i ulaska putnika u smještajni objekat, uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom, koje mogu da utiču na vrijeme polijetanja aviona i dr., na koje organizator ne može uticati, te zbog toga navedeni razlozi ne mogu biti osnov prigovora-reklamacije putnika. Prvi i poslednji dan iz programa putovanja su predviđeni za putovanje (a kada je u pitanju drugi vid prevoza, putovanje može trajati i više dana) i ne podrazumjevaju boravak   u  hotelu   ili  mjestu   opredjeljenja -  već  samo   označavaju kalendarski  dan   početka   i  završetka putovanja, radi čega putnik nema pravo na prigovor-reklamaciju, zbog  večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta,  ulaska   u sobu  u  kasnim   večernjim  časovima,  napuštanja  hotela  u ranim jutarnjim časovima, i slično.

Za avio aranžmane ugovoreno vrijeme početka putovanja je sastanak putnika na aerodromu, koji je najmanje 2 sata ranije, u odnosu na prvo objavljeno vreme polijetanja od strane avio-kompanije. U slučaju pomjeranja navedenog vremena polijetanja aviona, organizator ne snosi nikakvu odgovornost, već se primjenjuju nacionalni i međunarodni propisi iz oblasti avio-saobraćaja. Po pravilu odlazak – dolazak, polijetanje-slijetanje aviona, kod čarter letova je u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satim, i ako je npr. obezbjeđen ugovoreni početni ili završni obrok u vidu tzv. “hladnog obroka”, van ili u smještajnom objektu, smatra se da je program putovanja u cijelosti izvršen.
Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča i turističkog animatora ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način. Instrukcije i uputstva turističkog vodiča, turističkog pratioca ili predstavnika organizatora (posebno u vezi sa vremenom polazaka, prevozom,  smještajem, zakonskim i drugim propisima, i dr.) obavezuju putnika, a nepridržavanje pomenutih instrukcija predstavlja povredu ovih opštih uslova,  i sve eventualne posljedice i štetu u takvom slučaju, snosi putnik u cjelosti.
Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije putnika…”

FAKULTATIVNI IZLETI

SANTOS – 50

Obilazimo grad Santos, jedan od zanimljivijih gradova, poznat i po tome što je u njemu nekada igrao čuveni Pele. Obići ćemo stadion na kojem je Pele započeo karijeru, učiti kako se pravi kafa, te ćemo se opustiti šetajući gradskom prelepom plažom.

IGUACU VODOPADI – 145

Dvodnevni izlet. Odlazimo do aerodroma i letimo dva sata do Iguacu vodopada, bez dileme jednih od najlepših vodopada sveta. Vodopadi se inače sastoje se od čak 275 manjih vodopada, koji zauzimaju 2,7 km reke Iguazu. Neki od pojedinačnih vodopada su visoki i do 82 metra, većina visoka oko 64 m, a verovatno najpoznatiji vodopad je Đavolje Grlo (Garganta del Diablo). Noćimo jednu noć u blizini vodopada i vraćamo se za Sao Paolo, sledećeg dana.

GLAVA ŠEĆERA, SALERNOVE STEPENICE, LAPE i NAJLEPŠE BIBLIOTEKE – 75 €

Poseta jednom od najpopularnijih mesta u gradu, Glavi šećera, ako biste pitali karioke, koji pogled u gradu je bolji, onaj sa Korkovada ili sa Glave šećera, verujemo da bi Vam većina preporučila upravo ovaj pogled, jer je nekako šarmantniji, te nigde kao sa ovog mesta nećete imati bolji pogled na Kopakabanu, kao što je to ovde, a osim samog pogleda, zanimljiva je i priča o imenu ovog mesta, koje dolazi od starog načina dobijanja šećera iz šećerne trske koji je bio vrlo zastupljen u Portugalu pre nekoliko vekova. Nakon toga, odlazimo do mesta Escaderia Selaron i fotkamo se na ovim predivnim stepenicama, posle idemo u prelepu Real Gabinete Portugues de Leitura, biblioteku koja izgleda kao da je izašla iz nekog od filmova o Harry Potteru. Samo čekate da knjige krenu da se pomeraju, a neki novi prostori pojave između njih. Mesto je osnovano 1837. godine, svega nekoliko godina nakon proglašenja nezavisnosti Brazila, nakon što je grupa od 43 portugalska useljenika (većinom političkih izbeglica iz Portugala) odlučila otvoriti mesto koje će promovisati kulturu Portugala, izvan njihove zemlje, na sasvim novom kontinentu. Na kraju dana, odlazimo u neki od čuvenih barova u Lapi i uživamo u lokalnoj muzici i plesu, te usput isprobavamo neka nova brazilska pića. 

OBILAZAK KIPA ISUSA, STADIONA MARAKANA I SAMBODROMA, POSETA PRAŠUMI TIŽUKA, BOTANIČKOM VRTU I MESTU PARK LAGE – 70

Bez dileme najpoznatiji simbol zemlje je poseta statui Isusa Hrista, smeštenom na brdu Korkovado. Osim što se smatra jednim od novih svetskih čuda, statua simbolizuje Brazil koji je prijateljski i otvoren ka svima, onaj Brazil koji će svakoga dočekati raširenih ruku. Žičarom ćemo se popeti do spomenika, napraviti neke od najboljih fotki ikada i uživati u pogledu od kojeg zastaje dah. Nakon toga, obilazimo čuvenu Marakanu, najveći stadion na svetu, kao i Sambodrom, mesto odakle počinje čuveni karneval u gradu koji ste često imali priliku videti na televiziji. Na ovom mestu ćemo naučiti nešto novo o sambi i o tome kako se samba škole spremaju za karneval. Nakon što se odmorimo uz dobru domaću klopu, te probamo čuveni asai, odlazimo do botaničkih vrtova, prave oaze zelenila i smiraja, gde ćemo uživati u prirodi i otkriti neke neobične biljke iz džungle. Za kraj dana, obilazimo i park Lage (Parque Lage), mesto koje je nekada bilo rezidencija porodice Lage i verovatno jedno od najegzotičnijih mesta u čitavom Riju. Ako vam se lokacija čini poznatom, možda ste je videli u ovom čuvenom spotu:https://youtu.be/_FE194VN6c4

FAVELA ROCINHA – 50

Za one koji žele da upoznaju onu drugu stranu Brazila, organizovaćemo izlet u čuvenu Rocinhu, najveću favelu grada i jednu od najvećih favela sveta u kojoj danas živi više od 300.000 ljudi. Saznaćemo više o favelama i njihovom nastajanju, te zaviriti u neke od njenih najzanimljivijih delova. Zajedno sa lokalnim vodičem koji je inače iz favele, šetaćemo ulicama Rocinhe, razgovarati sa lokalcima, posetiti lokalnu školu, kao i školu sambe. Biće ovo još jedna prava brazilska avantura.

ŠARMANTNI GRADIĆ PARATI – 55

Kao verovatno najšarmantnije mesto u ovoj regiji, izdvaja se šarmantni Parati. Ono što posebno oduševljava u gradu je njegova prelepa kolonijalna arhitektura iz 18.veka, kao i veliki broj prelepih plaža i više od 60 ostrva. Koliko je grad značajan, najbolje govori podatak da ga je UNESCO uvrstio na svoju listu kulturne baštine, a šetnja starom kaldrmom grada, biće kao povratak u neko drugo vreme. Obilazimo šarene crkve, neverovatne spomenike istorije, upoznajemo lokalce i isprobavamo zanimljivu hranu ovog mesta. Ovo je bez dileme jedan od skrivenih dragulja čitavog Brazila!

PEDRA DO TELEGRAFO – 45

Verovatno jedan od najzanimljivijih izleta na koji ćemo otići i mesto na kojem ćete napraviti možda i najbolju fotku u životu. Nekada je ovde bila bivša osmatračnica koju su brazilske pomorske snage koristile tokom Drugog svetskog rata. Danas na ovo mesto pohrle brojni turisti i uživaju u autentičnom trekingu do vidikovca. Pogled i fotografije koje ovde napravite zasigurno će vas ostaviti bez daha. Bujno zelenilo i čarobna vegetacija, okean i plaže čine predeo vrlo živopisnim. U zoni Telegrapho nije dozvoljeno kretanje velikih turističkih buseva te se stoga koristi kombi prevoz.

POJEDINAĆNA CIJENA (IZLETA FAKULTATIVNIH / NEOBAVEZNIH IZLETA) :

SANTOS 50 EUR / IGUACU VODOPADI 145 EUR (sa ukljucenom avio kartom i nocenjem)

GLAVA ŠEĆERA, SALERNOVE STEPENICE, LAPE i NAJLJEPŠE BIBLIOTEKE 75 €

OBILAZAK KIPA ISUSA, STADIONA MARAKANA I SAMBODROMA, POSJETA PRAŠUMI TIŽUKA, BOTANIČKOM VRTU I MJESTU PARK LAGE 70   / FAVELA ROCINHA 50

ŠARMANTNI GRADIĆ PARATI 55 / PEDRA DO TELEGRAFO 45

UKUPNO SVIH 7 IZLETA / 490 €   

 

CIJENA PAKETA SA POPUSTOM -20% ZA PAKET SVIH 7 IZLETA / 400 €

SOL AZUR EXOTIC

ZANZIBAR IZ SARAJEVA

ZANZIBAR IZ SARAJEVA

Hakuna Matata ili Život je divan! Ovo ćete čuti iz svakog ugla! Zaboravite na dosadu, zaboravite na sve, ovdje napetosti i lošem raspoloženju nema mjesta, jer RAJ je ovdje: palmine plaže sa mekim i čistim pijeskom, okružene tirkiznom vodom; zanimljiva i ukusna kuhinja, a muzika je svuda!