Barselona,

Nesumnjivo jedan od najljepših gradova na svijetu, bila je domaćin najznajčajnijih događaja poput, Olimpiskih igara 1992, Svjetskog prvensta u fudbalu i košarci, najvećih svjetskih izložbi i kongresa. Grad je znamenit prije svega po svojoj arhitekturi, kojoj je najznačajnija djela dao Antonio Gaudi. Stanovnici Barselone ponosni su na sugrađanina koji im je podario čudesne građevine: katedrala „Sagrada familia“, kuće Mila i Batlo, park Guelj... pa se Barselona može doživjeti kao muzej arhitekture i umjetnosti.

PROGRAM

1.DAN - 17.05.2022.  – SARAJEVO – DUBROVNIK – BARSELONA – LLORET DE MAR

Sastanak putnika ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u 05:00h. Transfer do aerodroma u Dubrovniku. Polijetanje aviona za Barselonu u 16:15h. Dolazak u Barselonu u 18:40h. Po dolasku transfer za Lloret de Mar  smještaj u hotel.Večera .Slobodno vrijeme.Noćenje.

 2.DAN - 18.05.2022. – 21.05.2022 SRIJEDA – SUBOTA – BARSELONA I LLORET DE MAR

Doručak. Fakultativno cjelodnevni odlazak u Barselonu: Korida, hram "Sveta Porodica" najinteresantnije i najimpresivnije Gaudijevo djelo za koje je prognozirao da će se graditi dva vijeka. Odlazimo da parka Guelj koji je projektovao Gaudi, obilazimo gornji dio parka koji je slobodan za posjete. Obilazak nastavljamo panoramskim obilaskom Trijumfalne kapije, parka Citadele, trga Katalonije, ulice Passeig de Gracia sa Gaudijevvim kućama Batllo i La Pedrera, avenijiom Dijagonal prolazimo pored stadiona fudbalskog kluba Barselone, čuveni Camp Nou. Zatim slijedi trg Španije, brdo Mon Žuik na kom se nalazi Olimpijski prsten sa Olimpijskim stadionom, salom Svetog Đorđa, I fantastičnim repetitorom još jedno fantastično djelo Santjaga Kalatrave, vidikovac Mirador sa nezaboravnom panoramom Barselone. Obilazak grada završavamo na trgu Kolumbo. I šetnja po glavnom šetalištu grada, ulici Ramblas. Slobodno vrijeme za individualne obilaske. Povratak u Lloret de Mar na večeru.

DODATNE OPCIJE ZA OBILAZAK

Doručak. Slobodan dan za individualne obilaske i šoping. Za zainteresovane putnike organizovaćemo pješačku turu po Gotskoj četvrt, glavnom šetalištu Rambla... fakultatvino Akvarijum, najveći u Evropi. Predlažemo Vam ili individulani odlazak u muzeje Pikasa, Miroa, vostanih figura, pomorskog muzeja, Nacionalnog muzeja Katalunje, galerije Olimpijade,.. a za šoping preporučujemo popularnu i pristupačnu Špansku modnu kuću Zaru, Springfild, Mango ili robnu kuću “El Corte Ingles”. Također, tu je i mogućnost fakultativne posjete jednog od najzabavnijih tematskih parkova u Evropi PORT AVENTURA sa brojnim rollercosterima i atrakcijama. Napominjemo da je u sklopu PORT AVENTURE smješten i rollercoster SHAMBALA sa najvećim padom nekog rollercostera u svijetu.Još jedna stvar koju ne trebate propustiti je fakultativni odlazak u Flamenco club gdje cete moći uživati u fenomenalnom tradiocionalnom program. Za one koji žele dobar noćni provod tu je disco Tropics, gdje ćete moći uživati svaku večer.

6.DAN - 22.05.2022. – NEDJELJA – BARSELONA – DUBROVNIK - SARAJEVO

Doručak.Transfer za Barcelonu u 07.00h. Let za Dubrovnik u 10.25., dolazak u Dubrovnik u 12.40. transfer za Sarajevo.

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA - POSLJEDNJA MJESTA

CIJENA ARANŽMANA – 849 KM + taxe

REGULARNA CIJENA ARANŽMANA

CIJENA ARANŽMANA – 999 KM + taxe

CIJENA UKLJUČUJE:

  • Avio kartu na relaciji Dubrovnik – Barselona – Dubrovnik
  • Transfer aerodrom – hotel - aerodrom
  • Smještaj u Lloret de Maru (5 punih pansiona) – Hotel Maria del Mar 4* ili sličan
  • Troškovi organizovanja putovanja
  • Usluge vodiča

CIJENA NE UKLJUČUJE:

  • Aerodromske takse 150,00KM
  • Transferi autobusom Sarajevo - Aerodrom Ćilipi - Sarajevo (doplata 70,00KM po osobi i realizacija transfera na min 10 prijava).
  • Fakultativni izleti i eventualne ulaznice za muzeje
  • Lokalne turističke takse (6EUR po osobi)
  • Putničko zdravstveno osiguranje 2 KM po danu

NAPOMENE:

·      Za ulazak u Španiju potrebno da ste vakcinisani (dvije doze) ili priložite negativan PCR test. Na ulazu u Španiju trebate ispuniti i formular na aplikaciji da bi dobili QR kod koji prezentujete na aerodromu nakon pasoške kontrole https://www.spth.gob.es/

·       Popust za djecu od 2 do 12 godina – 30 % na kompletnu cijenu aranžmana u slučaju da su smješteni sa dva roditelja u istoj sobi na pomoćnim ležajevima.

·       Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.

·       Agencija BUENA VISTA nije u mogućnosti da određuje satnicu po kojoj će čarter letovi biti realizovani.

·       Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost sarajevskog i odredišnog aerodroma) koji u proljetnoj sezoni mogu biti otežani.

·       Agencija BUENA VISTA ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.

·       Za ovaj program važe OPSTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije BUENA VISTA od 01.04.2008.

VAŽNO – OBAVEZNO PROČITATI

IZVOD IZ OPSTIH USLOVA PUTOVANJA (CHARTER LETOVI):

CLAN 4.

“…Datum početka i završetka aranžmana utvrđen programom putovanja ne podrazumjeva cjelodnevni boravak putnika u smještajnom objektu, odnosno, destinaciji. Vrijeme–sat polaska ili dolaska putnika i ulaska putnika u smještajni objekat, uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom, koje mogu da utiču na vrijeme polijetanja aviona i dr., na koje organizator ne može uticati, te zbog toga navedeni razlozi ne mogu biti osnov prigovora-reklamacije putnika. Prvi i poslednji dan iz programa putovanja su predviđeni za putovanje (a kada je u pitanju drugi vid prevoza, putovanje može trajati i više dana) i ne podrazumjevaju boravak   u  hotelu   ili  mjestu   opredjeljenja -  već  samo   označavaju kalendarski  dan   početka   i  završetka putovanja, radi čega putnik nema pravo na prigovor-reklamaciju, zbog  večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta,  ulaska   u sobu  u  kasnim   večernjim  časovima,  napuštanja  hotela  u ranim jutarnjim časovima, i slično. Za avio aranžmane ugovoreno vrijeme početka putovanja je sastanak putnika na aerodromu, koji je najmanje 2 sata ranije, u odnosu na prvo objavljeno vreme polijetanja od strane avio-kompanije. U slučaju pomjeranja navedenog vremena polijetanja aviona, organizator ne snosi nikakvu odgovornost, već se primjenjuju nacionalni i međunarodni propisi iz oblasti avio-saobraćaja. Po pravilu odlazak – dolazak, polijetanje-slijetanje aviona, kod čarter letova je u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satim, i ako je npr. obezbjeđen ugovoreni početni ili završni obrok u vidu tzv. “hladnog obroka”, van ili u smještajnom objektu, smatra se da je program putovanja u cijelosti izvršen.
Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča i turističkog animatora ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način. Instrukcije i uputstva turističkog vodiča, turističkog pratioca ili predstavnika organizatora (posebno u vezi sa vremenom polazaka, prevozom,  smještajem, zakonskim i drugim propisima, i dr.) obavezuju putnika, a nepridržavanje pomenutih instrukcija predstavlja povredu ovih opštih uslova,  i sve eventualne posljedice i štetu u takvom slučaju, snosi putnik u cjelosti.
Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije putnika…”