PROGRAM

SPECIJALNA PONUDA ZA ISTANBUL
DIREKTAN LET IZ SARAJEVA SA TURKISH AIRLINES

“ ISTANBUL…BAJKA 1001 NOĆI  ”                                                 

1.DAN (01.04.2019. – PONEDJELJAK) – SARAJEVO – ISTANBUL 

Sastanak grupe na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, 2 sata prije leta. Check in i obavljanje pasoških i carinskih formalnosti. Polijetanje aviona za Istanbul planirano je u 09:05h (broj leta TK1022). Dolazak u Istanbul je planiran u 11:55h, slijetanje na Međunarodni aerodrom Mustafa Kemal Ataturk. Nakon pasoške kontrole slijedi odlazak do hotela. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

2.DAN (02.04.2019. – UTORAK) - ISTANBUL

Doručak. Fakultativno obilazak znamenitosti starog dijela grada:  Hipodrom (njemačka fontana, egipatski obelisk, zmijski stub, Sultan Ahmet džamija- Plava džamija, Aya Sofia, Topkapi Saray dvorac, odlazak u Kapali čaršiju) – slobodno vrijeme za shoping. Navečer fakultativno odlazak u nacionalni restoran, večera, turski folklor, trbušni ples, animacioni program... Povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN (03.04.2019. – SRIJEDA) - ISTANBUL

Doručak. Nakon doručka fakultativno vožnja autobusom do zaliva Zlatni rog. Ukrcavanje na brod i vožnja po Bosforu u trajanju od cca 2 sata. Nakon vožnje po Bosforu nastavak vožnje autobusom do najljepšeg shoping centra u Istanbulu CEVAHIR. Poslijepodne fakultativni obilazak Dolmabahče-a – riznice blaga iz Otomanske imperije. Povratak u hotel. Fakultativni izlazak u jedan od klubova sa zabavom. Noćenje.

4.DAN (04.04.2019. – ČETVRTAK) - ISTANBUL

Doručak. Nakon doručka planirana je posjeta Sultan Ejupu sa Miniaturkom (Turska u malom, gdje imate sve znamenitosti Turske na dlanu i svakako prilika da se uvjerite u raskoš koji ona pruža). Nakon toga odlazak prema Sultan Ejup džamiji (jednoj od ljepših u Istanbulu), slobodno vrijeme za odlazak na vidikovac Pierre Loti, gdje se možete osvježiti i uživati u pogledu na Zlatni rog. Povratak u hotel. Noćenje.

5.DAN (05.04.2019. – PETAK) - ISTANBUL - SARAJEVO

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme do transfera. Transfer do Međunarodnog aerodroma Mustafa Kemal Ataturk. Polijetanje aviona za Sarajevo planirano je u 19:20h (broj leta TK1025). Dolazak u Sarajevo je predviđen u 20:15h.

AVION

KAPADOKIJA – RASPRODANO

KAPADOKIJA – RASPRODANO

31.03. – 07.04.2019.
8 DANA (7 NOĆENJA)