PROGRAM

1.DAN – (16.04.2020 – ČETVRTAK) - SARAJEVO  – MALAGA - TORREMOLINOS

Okupljanje putnika na aerodromu Sarajevo u 07.15h. Planirani let za Istanbul u 09.10h (TK1022). Presjedanje u Istanbulu i nastavak putovanja za Malagu u 13.20h sati po lokalnom vremenu (TK1303). Dolazak u Malagu je planiran u 17.00h sati. Slijedi transfer do hotela 4* u Torremolinosu. Smještaj u hotel. Slobodne aktivnosti. Noćenje.

2. DAN – (17.04.2020. – PETAK)  TORREMOLINOS – GRANADA – ALHAMBRA - TORREMOLINOS

Doručak. Poslije doručka odlazak na cijelodnevni izlet u Granadu. Po dolasku razgled Granade i posjeta Alhambri sa prekrasnim dvorištima i fontanama, Trg s katedralom, Vrtove Generalife i Palaču Karla V. Slobodno vrijeme do povratka u Torremolinos. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3. DAN – (18.04.2020. – SUBOTA) TORREMOLINOS

Doručak. Nakon doručka, slobodno vrijeme i individualno upoznavanje grada. Večera. Noćenje

4. DAN – (19.04.2020. – NEDELJA) TORREMOLINOS – CORDOBA -TORREMOLINOS

Doručak. Cijelodnevni izlet u Cordobu. Cordoba se nalazi u uvali rijeke Guadalquivir i u podnožju masiva Sierra Morena. U starom gradu se još mogu vidjeti tragovi iz doba kad je Cordoba bila glavni grad Rimske republike Hispanie, provincije Bética ili prijestolnice kalifata u doba muslimanske ere. Posjeta džamiji-katedrali La Mezquita jednom od najveličanstvenijih spomenika islamske kulture koja je uvrštena u svjetsku baštinu UNESCO-a 1984. god. Iz Rimskog doba tu se nalaze most, hram, teatar kao i mauzolej posvećen bogatoj rimskoj porodici. U blizini džamije-katedrale se nalazi i Jevrejska četvrt sa sinagogom kojeg formiraju mnog nepravilne ulice kao što su Calleja de las Flores i Calleja del Pañuelo. Na jugozapadnom dijelu grada se nalaze Alcázar de los Reyes Cristianos, nekadašnja rezidencija kraljeva kao i sjedište Inkvizicije. U neposrednoj blizini su i kraljevske staje, poznate po rasplodu čuvenog Andaluzijskog konja. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

 

5. DAN – (20.04.2020. – PONEDELJAK) TORREMOLINOS - SEVILLA

Doručak. Nakon doručka cijelodnevni izlet u Sevillu. Po dolasku obilazak Seville: Gotička katedrala sa tornjem Giralda u kojoj se nalazi Columbova grobnica, Kraljevska palača Alcazar, Park Marije Luise, Trg Plaza Espana i Jevrejska četvrt... Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

6. DAN – (21.04.2020. – UTORAK) TORREMOLINOS – MALAGA - TORREMOLINOS

Doručak. Odlazak na izlet u Malagu. Panoramski obilazak grada: tvrđava La Alcazaba, utvrđenje Gibralfaro, Rimski forum... Posjeta Picassovom muzeju. Nakon obilaska, slobodno vrijeme do polaska za Torremolinos. Povratak u hotel. Večera.Noćenje.

7. DAN – (22.04.2020. – SRIJEDA)  TORREMOLINOS – RONDA – TORREMOLINOS

Doručak.  Odlazak na cjelodnevni izlet u Rondu. Ronda se uzdiže na 750m nadmorske visine i čiji se pejzaž može svrstati u svojevrsno čudo prirode. Naime, grad je smješten na vrhu dvije ogromne krečnjačke stijene između kojih je provalija dubine od oko 120m i veliki most Puente Nuevo, glavna atrakcija Ronde. Obilazak grada poznatog i kao mjesto "rođenja" koride i u kome se nalazi jedna od najstarijih i najljepših kružnih arena u Španiji izgrađena 1785. godine. Otac i sin Francisko i Pedro Romero sredinom 18. vijeka propisali su pravila borbe sa bikovima koja su, uz manje dopune, ostala nepromijenjena do danas. Veliki ljubitelji koride, Ernest Hemingvej i Orson Vels, bili su česti posjetioci Ronde. Nakon šetnje gradom obilazak Koride i posjeta jednoj od tradiconalnih vinarija . Slobodno vrijeme za ručak. Povratak u Torremolinos. Večera. Noćenje.

8. DAN – ( 23.04.2020. – ČETVRTAK) TORREMOLINOS – MALAGA - ISTANBUL – SARAJEVO

Doručak. Transfer hotel-aerodrom u jutarnjim satima. Polazak aviona za Istanbul u 13.0O sati (TK1306). Presjedanje u Istanbulu i nastavak leta za Sarajevo. Dolazak u Sarajevo je planiran u 20.15 sati. Kraj putovanja.

CIJENA

 

Cijena aranžmana po osobi:

BROJ PUTNIKA FIRST MINUTE DO 12.12.2019., REGULARNA CIJENA 13.12.2019.

Min. 25 putnika               -  2.199 KM                            - 2.299 KM

Min. 15 putnika               -  2.399 KM                            - 2.499 KM

 

Aranžman uključuje:

 • Avio karta na relaciji Sarajevo – Malaga  - Sarajevo  – Turkish airlines, dozvoljeni prtljag 30kg po osobi
 • Aerodromske taxe
 • 7 noćenja u dvokrevetnoj sobi na bazi polupansiona u hotelu Puente Real 4* ili sličan u Toreremolinosu- https://www.puentereal.com/
 • Transfer aerodrom-hotel-aerodrom
 • Cijelodnevni izlet u Granadu i obilazak grada na engleskom jeziku
 • Ulaznica i obilazak Alhambre u pratnji vodiča na engleskom jeziku
 • Cijelodnevni izlet u Cordobu i obilazak grada na engleskom jeziku
 • Ulaznica u Mezqita - cathedral de Cordoba + sinagoga i posjeta staroj jevrejskoj četvrti
 • Poludnevni izlet u Malagu u pratnji vodiča na engleskom jeziku jeziku
 • Ulaznica u Picassov muzej + audioguide na engleskom jeziku
 • Cjelodnevni izlet u Rondu u pratnji vodiča na engleskom jeziku
 • Ulaznicu u Plaza de Toros u Rondi
 • Degustacija vina u lokalnoj vinariji
 • Cjelodnevni izlet u Sevillu u pratnji vodiča na engleskom jeziku
 • Ulaznice za Katedralu u Sevilli
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz pratioca putovanja

Aranžman ne uključuje:

 • Obavezno putničko-zdravstveno osiguranje 16 KM po osobi
 • Doplata za 1/1 sobu 410,00 KM
 • Napojnice za vozače cca.30 EUR po osobi

NAPOMENE (OBAVEZNO PROČITATI!!!):

 • Agencija nije odgovorna za eventualna kašnjenja aviona ili eventualne otkaze ili promjene satnice letova od strane avio kompanije a sve u skladu za Opštim uslovima putovanja.
 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije).
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja SOL AZURA i BUENA VISTE od 01.04.2008. a koji su usklađeni sa UTABIH standardima.