PROGRAM

Veneto je jedna od tri najbogatije i najrazvijenije regije u Italiji. Mnogi će reći i da je najpoznatija zahvaljujući glavnom gradu – Veneciji.  Poslije Lombardije i Lacija, to je treća najbogatija regija u Italiji. Turizam i industrija donose velike prihode ali ne treba zanemariti poljoprivredu, koja igra veoma važnu ulogu u budžetu regije. Tu se proizvode neka od najpoznatijih italijanskih vina, uključujući i pjenušavi Prosecco ili popularno bijelo vino Soave. Venecija, kao najposećeniji grad Veneta, imala je ostvarenih 53 miliona noćenja u toku jedne godine (2015. god) i prihod od 5.2 milijarde eura. Ovu cifru možemo razumjeti bolje ukoliko uporedimo podatke i navedmo da cijela južna Italija ima prihod od turizma od samo 5 milijardi eura Uvjerite se zašto ovo nije samo puki statistički podatak i zašto milioni turista za svoje odredište biraju Veneto.  

1.DAN, 06.03.2020. / PETAK / SARAJEVO - BiH

Polazak iz Sarajeva u 21.00 h ispred Zemaljskog muzeja. Polasci iz Zenice, Doboja, Tuzle i Banja Luke. Putovanje preko Hrvatske i Slovenije. Noćna vožnja.

2. DAN, 07.03.2020. / SUBOTA /  BiH – VENETO - VENECIJA

Planirano zaustavljenje u Palma Nova Outlet Village za shopping vrijeme, nastavak vožnje do hotela. Check-in u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. Fakultativno: Razgledanje Venecije. Odlazak brodom do istorijskog centra grada, šetnja sa vodičem: Trg sv.Marka, Duždeva palata, Bazilika sv.Marka, kanal Grande, Ponte Rialto, Akademija). Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti,kupovinu suvenira i slično. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN, 08.03.2020. / NEDJELJA / VENETO – VERONA - PADOVA  

Doručak. Check out iz hotela. U 10.00 sati Fakultativno: Polazak za Veronu. Odlazak autobusom do centra grada i razgledanje grada, šetnja sa vodičem: (Trg Bra, Arena, Via Mazzini, toranj Lamberti, Trg Signori sa spomenikom Dante Aligijeriju, Julijina kuća i najpoznatija ljubavna priča svih vremena)… Nastavak vožnje do Padove, po dolasku slijedi obilazak užeg centra grada Trg Prato dela Vale, Bazilika Sv. Ante Padovanskog, Botanička bašta.. Nastavak vožnje prema talijansko-slovenskoj granici. Noćna vožnja

4. DAN, 09.03.2020. / PONEDJELJAK /  BIH

Planiran dolazak na odredište u ranim jutarnjim satima

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA - 99,00 KM

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA - 119,00 KM

*Navedena cijena se odnosi na cijenu po osobi u 1/2 ili 1/3 sobi!

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz  autobusom visoke turističke klase,
 • smještaj u hotelu sa 3***  na bazi 1 noćenja s doručkom,
 • razgledanja prema programu,
 • pratilac grupe tokom putovanja,
 • pripremu, organizaciju i garanciju putovanja.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tokom razgledanja,
 • putničko zdravstveno osiguranje: 8,00 KM/putnik
 • na zahtjev 1x (jednokrevetna soba), naplaćuje se dodatno 30,00 KM
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom,
 • Troškove lične prirode (piće,dodatni obroci,troškove telefoniranja i interneta, karte za javni gradski prijevoz i sl.).

FAKULTATIVNE IZLETE:

 • VENECIJA – 25 Eur /gradska taksa, vožnja brodom do Venecije i natrag, obilazak sa vodičem
 • VERONA PADOVA – 25 Eur / dodatna usluga vožnje autobusom, takse i obilasci gradova
 • PAKET TRI GRADA 45 Eur

NAPOMENE

 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.
 • Smještaj  u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni  ležaj (ili sofa) „na razvlačenje“. Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira dali se radi o sobama 1/1, 1/2 ili 1/3.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja SOL AZURA i BUENA VISTE od 01.04.2008. a koji su usklađeni sa UTABIH standardima.

8. MART

AZURNA OBALA

od 369 KM

AZURNA OBALA

06-11.03.2020.
3 NOĆENJA
LAST MINUTE CIJENA

ISTANBUL - RASPRODANO

od 279 KM

ISTANBUL - RASPRODANO

05-10.03.2020.
3 NOĆENJA

TIRANA-OHRID-SKADAR

od 185 KM

TIRANA-OHRID-SKADAR

06-09.03.2020.
2 NOĆENJA
LAST MINUTE