PROGRAM

Kada zamislite Italiju, da li obavezno zamislite prekrasne renesansne kupole, srednjevjekovne uličice i palate? Ako je tako, ne smijete propustiti gradove u ovoj regiji. Modena još uvijek ima mnogo originalnih zgrada iz 10. i 11. vijeka, uključujući i izuzetnu Duomo palatu i Knežev dvor i gradski hol iz 17. veka. Ferrara, nezavisna i moćna, postala je jedan od najpoznatijih italijanskih gradova 15. stoljeća i danas ima neke od najbolje očuvanih srednjevjekovnih zidina u Italiji. Bolonja je takođe procvjetala, politički i umjetnički, tokom renesanse, sa umjetnicima bolonjske škole, uključujući Annibale Carracci, Domenichino, i Guercino; Grad još uvijek ima svoje srednjevjekovne kule i renesansne palate i najstariji Univerzitet u Evropi. A Parmu, s romanskom Duomo palatom, gotičkim crkvama i gracioznim renesansnim palatama i pozorištima, zaista vrijedi posjetiti! Kuhunja regije Emilija Romanja se smatra najboljom u Italiji, a ovo je regija i odakle su potekli Ferari, Lamburgini, Maserati i Dukati.

1. DAN, 05.03.2020. (Četvrtak) BiH, Sarajevo

Polazak  u poslijepodnevnim satima iz Sarajeva, Zemaljski muzej. Vožnja kroz BiH, prema Hrvatskoj. Noćna vožnja.

2. DAN, 06.03.2020. (Petak) BiH, Sarajevo

Noćna vožnja kroz Sloveniju a zatim kroz Italiju, kraj Venecije, Vićence , Verone do gradića Carpi koji se nalazi 20 km severno od Modene. Grad je biser renesanse sa predivnim trgom Martiri koji je okružen kolonadama, zamkom porodice Pio koji je podignut u 16 veku, gradskom bibliotekom i katedralom. Nastavak vožnje prema Modeni. Modena je treći po veličini grad u pokrajini Emilija Romanja. Poznata po proizvodnji balzamiko sirćeta. Modena je, takođe, čuvena i po tome što je rodno mjesto poznatog italijanskog tenora, pokojnog Lućana Pavarotija ali i Enca Ferarija, čiji su domovi pretočeni u muzej. Po dolasku slijedi šetnja sa vodičem gradski jezgrom – Duomo jedna od najljepših romaničkih katedrala u Italiji. Torre Ghirlandina, toranj koji je simbol rivalstva Modene i Bolonje. Nakon obilaska slijedi nastavak vožnje prema Parmi. Dolazak u Parmu. Smještaj grupe u hotel. (šira gradska zona). Slobodno veče. Noćenje

3. DAN, 07.03.2020. (Subota) BiH, Sarajevo

Doručak u hotelu. Parma je drugi po veličini grad u pokrajini Emilija Romanja. Područje Parme poznato je i kao dolina hrane, dom je nekih od najpoznatijih italijanskih prehrambenih proizvoda uključujući i Poseciutto di Parma, Mutti pomodoro, Culatello di Zibelo i mnogih drugih. Obilazak centra sa vodičem: Trg Garibaldi,  romanska katedrala i krstionica iz 11 stoljeća, Epska palata. Slobodno poslijepodne za individualne aktivnosti. Noćenje

4. DAN, 08.03.2020. (Nedjelja) BiH, Sarajevo

Doručak. Check out iz hotela. Polazak prema Bolonji.Po dolasku slijedi obilazak Bolonje u pratnji vodica: lagana šetnja natkrivenim ulicama sve do Piazza Maggiore na kojoj se nalaze Fontana di Nettuno, Bazilika Svetog Petronija, Palazzo dei Notai, Palazzo d'Accursio, Palazzo del Podesta. Zatim idemo do dva najpoznatija tornja grada Bolonje (Torre Asinelli i Torre Garisenda) . Nastavak vožnje prema Ferarri, dolazak u Ferraru, jedan od najljepših talijanskih gradova umjetnosti, stari grad Ferrare Unesco proglasio svjetskom kulturnom baštinom. Kraći obilazak starog grada od dvorca Este do katedrale sv. Jurja. Slobodno vrijeme za kafu ili ručak. Nastavak puta prema Sloveniji (noćna vožnja)

5. DAN, 09.03.2020. (Ponedjeljak) BiH, Sarajevo

Predviđeni planirani dolazak na odredište u jutanjim satima.

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA - 279,00 KM

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA - 319,00 KM

Cijena aranžmana uključuje:

 • prevoz modernim turističkim autobusima (klima, webasto, audio/video, wc)
 • 2 noćenja sa doručkom u hotelu 3*** (šire gradsko područje Parme)
 • organizaciju i realizaciju putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • Putničko-zdravstveno osiguranje 10,00 KM (za osobe do 65. godina)
 • Doplatu za posebno mjesto u autobusu (prednja mjesta, mjesta iza 2. vrata, mjesta po željama putnika) 50,00 KM/putnik
 • Dodatno mjesto u autobusu na zahtjev se naplaćuje
 • Paket obilazaka 5 gradova za 50,00 Eur - uključuje obilaske prema programu: Carpi, Modena, Parma, Bolonja, Ferarra)
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu (na zahtjev) 30,00 KM/po sobi/po noćenju
 • turističku boravišnu (komunalnu) taksu (plaća se na recepciji hotela)
 • Individualne troškove putnika

NAPOMENE

 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.
 • Smještaj  u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni  ležaj (ili sofa) „na razvlačenje“. Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira dali se radi o sobama 1/1, 1/2 ili 1/3.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja SOL AZURA i BUENA VISTE od 01.04.2008. a koji su usklađeni sa UTABIH standardima.
 •  

8. MART

AZURNA OBALA

od 369 KM

AZURNA OBALA

06-11.03.2020.
3 NOĆENJA
LAST MINUTE CIJENA

TIRANA-OHRID-SKADAR

od 185 KM

TIRANA-OHRID-SKADAR

06-09.03.2020.
2 NOĆENJA
LAST MINUTE

ISTANBUL - RASPRODANO

od 279 KM

ISTANBUL - RASPRODANO

05-10.03.2020.
3 NOĆENJA