PROGRAM

Rim, vječni grad, antička baština bez premca sa najznačajnijim hrišćanskim svetilištima, i bogatom kolekcijom umjetničkih djela u brojnim muzejima, slikovite uličice, mirisne gradske tržnice, bučni i temperamentni žitelji, arhitektura koja je obilježila gotovo sve epohe...Grad koji je uvijek postavljao nove standarde i kojeg su pokušavali slijediti.

 

1. DAN (28.04.2020. – UTORAK) BiH

Polazak sa dogovorenog mjesta u poslijepodnevnim satima. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim zadržavanjima po potrebi grupe.

2. DAN (29.04.2020. – SRIJEDA) RIM

Ulazak u regiju Lacio i dolazak u vječni grad Rim u podnevnim satima. Smještaj u hotel, a nakon kraćeg odmora slijedi popodnevni fakultativni obilazak prijestolnice Italije: mješavinu legendi, istorije, tradicije i religije započinjete Bazilikom svete Marije, a potom ulazite u crkvu svetog Petra u lancima sa famoznom Mikelanđelovom skulpturom Mojsija. Osjetite antički duh grada pokraj najpoznatijeg amfiteatra svijeta -  Koloseuma, Konstantinovog slavoluka, Rimskog foruma kao središta društvenog zivota antičkog Rima, zatim carskih Foruma sa Trajanovim stubom, Kapitolskim brdom i istoimenim trgom, kao i monumentalnog zdanja Vitoriano na Trgu Venecija. Slobodno vrijeme provedite šetajući šoping ulicom Via del Korso ili osjetite noćnu draž svjetski poznate Fontane di Trevi, živu atmosferu Španskog trga ili uživajte u brojnim romantičnim kafanicama Rima. Noćenje.

3. DAN (30.04.2020. - ČETVRTAK) RIM – VATIKAN

Doručak. Nakon doručka ne propustite mogućnost fakultativne posjete Vatikanskim muzejima sa neprocjenjivo vrijednom zbirkom antičkih skulptura, Pinakotekom, papskim odajama i neponovljivim Rafaelovim sobama. Pred sam kraj obilaska tiho i sa divljenjem zakoračite u Sikstinsku kapelu nakon koje vaše shvatanje umjetnosti više nikada neće biti isto. Slijedi doživljaj unutrašnjosti najveće hrišćanske crkve na svijetu Bazilike Svetog Petra kao i istoimenog prostranog trga sa kolonadom stubova i kreacijama baroknog umjetnika Berninija. Prošetajte do najpoznatije papske tvrđave, Kastel San Anđela gdje vijugavi Tibar i brojni mostovi kreiraju jedinstven doživljaj grada. Za kraj ne propustite najočuvaniji rimski hram Panteon kao i boemska atmosfera Trga Navona sa fontanom Četiri Rijeke. Popodnevni dio predviđen je za individualne aktivnosti. Noćenje. 

4. DAN (01.05.2020. - PETAK) RIM – TIVOLI

Doručak. Izaberite slobodno vrijeme u Rimu ili prijepodnevni fakultativni izlet do predivnog gradića Tivoli nedaleko od Rima sa posjetom Vili d’Este objektom koji je pod zaštitom UNESCO-a a plijeni bajkovitim fontanama i vrtovima jedne od najmoćnijih porodica renesansnog Rima. Nakon povratka u Rim, popodnevni dio predviđen je za individualne aktivnosti. Noćenje.

5. DAN (02.05.2020. – SUBOTA) RIM

Doručak. Nakon doručka slijedi napuštanje hotela i slobodno vrijeme za završni doživljaj grada i posjetu boemskom kvartu Trastevere ili fakultativni obilazak Koloseuma i rimskih foruma. U  predvečernjim satima izaberite tipičnu rimsku večeru u autentičnim restoranima. U večernjim satima slijedi putovanje kroz Italiju. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju, Hrvatsku.

6. DAN (03.05.2020. – NEDJELJA) Hrvatska, BiH

Nastavak vožnje prema BiH. Usputna zadržavanja radi odmora grupe. Dolazak na odredište u predvečernjim satima.

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA DO 15.03.2020. (za uplate avansa od min 30%)

HOTEL

CHALETI ILI BUNGALOVI 1/5,1/4 i 1/3

BUNGALOVI 1/2

Cijena 1/1 soba

 

369,00 KM

369,00 KM

489,00 KM


REGULARNA CIJENA OD 16.03.2020. (za uplate avansa od min 30%)

HOTEL

CHALETI ILI BUNGALOVI 1/5,1/4 i 1/3

BUNGALOVI 1/2

Cijena 1/1 soba

 

399,00 KM

399,00 KM

519,00 KM


*NAVEDENA CIJENA U TABELI PREDSTAVLJA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI, U ODABRANOM TIPU SOBE.

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Prijevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, WC, TV - VIDEO...)
 • 3 noćenja u Rimu, u hotelu sa 3* (sobe 1/2, 1/3 )
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje, diskoteke...
 • Obavezno putničko zdravstveno osiguranje (PZO) 12KM.
 • Doplata za doručak
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu KM
 • Gradska taxa, plaća se na recepciji prilikom check in-a (od 4 do 6 EUR-a po osobi po danu)
 • Doplata za sjedište po izboru 50,00 KM (sjedišta iza suvozača, sjedišta za stolom, sjediša iza 2. vrata) – u zavisnosti od raspoloživosti.

FAKULTATIVNI IZLETI

 • OBILAZAK RIMA
 • TIVOLI
 • VATIKANSKI MUZEJI
 • KOLOSEUM I RIMSKI FORUM

NAPOMENE:

 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.
 • Smještaj  u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni  ležaj (ili sofa) „na razvlačenje“. Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira dali se radi o sobama 1/1, 1/2 ili 1/3.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja putničke agencija BUENA VISTA doo a koji su usklađeni sa UTABIH standardima.

 

 

BUS

VERONA - GARDALAND

od 269 KM

VERONA - GARDALAND

30.04. - 03.05.
4 dana - 2 noćenja

AZURNA OBALA

od 429 KM

AZURNA OBALA

28.04. - 03.05.
6 dana - 3 noćenja

VENECIJA - VERONA

od 229 KM

VENECIJA - VERONA

30.04. - 03.05.
4 dana - 2 noćenja