PROGRAM

Grad svjetlosti, grad mode, francuskih revolucija, istorije i kulture. Na pomen njegovog imena bilo gdje u svijetu niko ne ostaje ravnodušan. One koji su boravili u njemu vežu nezaboravna sjećanja i prelijepi trenuci provedeni u romantičnim šetnjama pored Sene, širokim pariskim bulevarima ili najljepšom avenijom na svijetu „Champs-Elysees“ (Jelisejska polja)... Dok oni koji još nisu osjetili njegove čari zasigurno čeznu i sanjaju o danu kada će se susresti sa najljepšim gradom na Svijetu... Period proljećnih praznika je idealna prilika za to... Iskoristite je i Vi...

 

1. DAN (28.04.2020. - UTORAK) BiH, HRVATSKA, SLOVENIJA

Polazak sa odredišta po dogovoru. Vožnja na relaciji BiH – Hrvatska – Slovenija – Austrija - Njemačka uz kraća zaustavljanja i pauze radi odmora grupe. Noćna vožnja.

2. DAN (29.04.2020. - SRIJEDA) PARIZ


Vožnja kroz Njemačku i Francusku. Dolazak u Pariz u podnevnim satima. Smještaj grupe u hotel. Slobodno vrijeme za kraći odmor. U večernjim satima slijedi zajednički odlazak METROOM u „Latinsku četvrt“ (jedan od najživopisnijih dijelova Pariza u samom srcu grada, tj. U blizini katedrale Notre Damm i ostrva Site...) Slobodno vrijeme za šetnju ili večeru u nekom od brojnih restorana koji nude sve tipove svjetske kuhinje po pristupačnim cijenama... Povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN (30.04.2020. – ČETVRTAK) PARIZ …

Doručak. Poslije doručka slijedi PANORAMSKI RAZGLED PARIZA sa našim stručnim vodičem: Toranj Montparnasse* (uz doplatu), Palata Invalida, most Aleksandra III, «muzej LOUVR», Trg Concord, Jelisejska polja, Trijumfalna kapija, Trocadero, Moulin Rouge, Montmartre, BASILIQUE Sacre Couer, Place du Tertr, Opera Garnier, Trg Vandome (Hotel Ritz), Notre Damme, Latinska četvrt, Sorbona... Povratak u hotel. Slobodno veče za individualne aktivnosti. Noćenje…

4.DAN (01.05.2020. – PETAK) PARIZ …

Doručak. Poslije doručka fakultativni odlazak u MUZEJ «VERSAJ». Obilazak bivšeg dvorca francuskih kraljeva i jednog od najpoznatijih svjetskih muzeja. Individualno razgledanje dvorca Louisa XIV, savršenog primjera francuskog baroka. Preporučujemo šetnju njegovim elegantnim parkovima. U poslijepodnevnim satima povratak u Pariz. Odlazak u MUZEJ «LOUVRE» (individualna kupovina karata), najveći svjetski muzej, sa neprocjenjivim kolekcijama i remek djelima drevnih kultura i najpoznatijih umjetnika svih vremena...Mona Lisa, Kanini svatovi, Zlatni salon Napoleona III... U večernjim satima fakultativni odlazak na izlet PARIS «BY NIGHT» - Jednosatna romantična vožnja rijekom Senom panoramskom brodicom BATEAUX PARISIEN nakon koje slijedi posjeta AJFELOVOM TORNJU uz fascinantnu panoramu Pariza noću sa visine od 314 metara...Povratak u hotel. Noćenje.

5.DAN (02.05.2020. – SUBOTA) PARIZ …

Doručak. Odjava iz hotela poslije doručka. Posljednji dan boravka u „Gradu svjetlosti“ možete provesti u šopingu (kvart Opere, ul. Rivoli) gdje slobodno vrijeme možete iskoristiti da osjetite čari pariških ulica prepunih ekskluzivnih robnih kuća ili fakultativni odlazak u «EURO DISNEYLAND PARK» koji je po anketi naših prethodnih grupa u proteklih 10 godina izabran kao NAJATRAKTIVNIJI izlet u našoj ponudi. Veliki broj atrakcija za sve generacije... Jedinstven zabavni park na području Evrope... Cijena uključuje ulaznicu za park i prijevoz autobusom uz neograničeno korištenje svih atrakcija i prisustvovanje show programima kao i specijalnoj paradi...Ne propustite priliku da jednom u godini zaboravite na svakodnevni život i uživate u fantastičnom i nezaboravnom provodu...Polazak iz Pariza u večernjim satima (oko 21h).Noćna voznja kroz Njemačku...

6.DAN (03.05.2020. – NEDJELJA) NJEMAČKA, AUSTRIJA, SLOVENIJA…

U jutarnjim satima vožnja kroz Austriju prema Sloveniji i Hrvatskoj uz kraća zadržavanja i pauze radi odmora grupe. Dolazak u BiH u kasnim večernjim satima...

 

NAPOMENA : NAVEDENI PROGRAM PLANIRANIH POSJETA PO DANIMA MOŽE BITI IZMJENJEN PRI KREIRANJU FINALNE SATNICE PUTOVANJA

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA DO 15.03.2020. (za uplate avansa od min 30%)

HOTEL

Cijena 1/3 soba

Cijena ½ soba

Cijena 1/1 soba

IBIS ORLY CHEVILLY TRAM 7 ILI SL

395,00 KM

425,00 KM

605,00 KM


REGULARNA CIJENA OD 16.03.2020. (za uplate avansa od min 30%)

HOTEL

Cijena 1/3 soba

Cijena ½ soba

Cijena 1/1 soba

IBIS ORLY CHEVILLY TRAM 7 ILI SL

445,00 KM

475,00 KM

655,00 KM


*NAVEDENA CIJENA U TABELI PREDSTAVLJA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI, U ODABRANOM TIPU SOBE. (1/3 , ½ ILI 1/1 SOBA)

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Prijevoz modernim turistickim autobusom (kafe bar,WC,Tv–Video, klima...)
 • 3 noćenja sa „buffet“ doručkom u Hotelu Ibis 3* ili sličan
 • Usluge pratioca grupe ispred agencije kao i turističkog vodiča za vrijeme putovanja i boravka u Parizu te za vrijeme svih planiranih obilazaka u toku realizacije programa.

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Fakultativne izlete, ulaznice za diskoteke i muzeje.
 • Putničko zdravsveno osigruranje (PZO) 12KM
 • Doplata za posebno sjedište u autobusu 50,00 KM (sjedišta iza suvozača, sjedišta za stolom, sjediša iza 2. vrata)

 

FAKULTATIVNI IZLETI

 • PANORAMSKI RAZGLED PARIZA
 • VERSAJ
 • PARIS BY NIGHT (KRSTARENJE)
 • DISNEYLAND
 • MONTPARNAS

 

     Napomena:

 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.
 • Smještaj  u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni  ležaj (ili sofa) „na razvlačenje“. Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira da li se radi o sobama 1/1, 1/2 ili 1/3.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja SOL AZURA i BUENA VISTE od 01.04.2008. a koji su usklađeni sa UTABIH standardima.

 

BUS

VERONA - GARDALAND

od 269 KM

VERONA - GARDALAND

30.04. - 03.05.
4 dana - 2 noćenja

RIM

od 369 KM

RIM

28.04. - 03.05.
6 dana - 3 noćenja

AZURNA OBALA

od 429 KM

AZURNA OBALA

28.04. - 03.05.
6 dana - 3 noćenja