PROGRAM

PARIZ, grad svjetlosti, mode, francuskih revolucija, historije i kulture. Na pomen njegovog imena bilo gdje u svijetu niko ne ostaje ravnodušan. One koji su boravili u njemu vežu nezaboravna sjećanja i prelijepi trenuci provedeni u romantičnim šetnjama pored Sene, širokim pariskim bulevarima ili najljepšom avenijom na svijetu, Champs-Elysees...

1. DAN(30.04.2019. - Utorak) SARAJEVO - PARIZ

Okupljanje putnika na sarajevskom aerodromu 90 minuta prije leta. Let za Paris na redovnoj liniji AIR SERBIA let JU113 u 15.15h. Po slijetanju u Pariz u 19.40h (let JU314), transfer u hotel.  Check in u hotel. Mogućnost odmor zajedničkog odlaska grupe METROOM u „Latinsku četvrt“ (jedan od najživopisnijih dijelova Pariza u samom srcu grada, tj. u blizini katedrale Notre Damm i ostrva Site...). Kraće upoznavanje sa boemskom četvrti grada, prilika za večeru u nekom od malih restorana u ovoj živopisnoj četvrti. Individualni povratak u hotel metroom ili taxijem. Noćenje.

2. DAN(01.05.2019. - Srijeda) PARIZ

Doručak. Nakon doručka slijedi fakultativni obilazak Pariza sa našim vodičem: Toranj Montparnasse* (fakultativno), Palata Invalida (Les Invalides), Marsova polja (Champ-de-Mars), most Aleksandra III, muzej LOUVRE, Trg Concorde, Jelisejska polja (Avenue des Champs-Elysees), Trijumfalna kapija  (l'Arc de Triomphe), Trocadero, Moulin  Rouge, Montmartre, basilique Sacre-Couer, Place du Tertre, Opera Garnier, Trg Vandome, ostrvo Site (Ile de la Cite), katedrala Notre Damme, Latinska četvrt, Sorbona... Povratak u hotel. Slobodno veče... Noćenje.

3. DAN (02.05.2019. - Četvrtak) VERSAJ I LOUVRE + SHOPPING

Doručak. Poslije doručka fakultativni odlazak u muzej «VERSAJ». Obilazak bivšeg dvorca francuskih kraljeva i jednog od najpoznatijih svjetskih muzeja. Individualno razgledanje dvorca Luja XIV (Louisa XIV) savršenog primjera francuskog baroka. Preporučujemo šetnju njegovim elegantnim parkovima.  U podnevnim satima povratak u Pariz. Slobodno vrijeme za samostalni obilazak grada i posjetu najpoznatijim shopping centrima i ekskluzivnim robnim kućama „Galeries Lafayete“ i „Printemps“ u kojima izlažu evropski i svijetski modni kreatori.Fakultativni odlazak u muzej «LOUVRE»  (najveći svjetski muzej, sa neprocjenjivim kolekcijama i remek djelima drevnih kultura i najpoznatijih umjetnika svih vremena... Mona Lisa, Veronesa, Kanini svatovi, Zlatni salon Napoleona III...). U večernjim satima fakultativni odlazak na izlet PARIZ «BY NIGHT» - Jednosatna romantična vožnja rijekom Senom panoramskim brodićem „BATEAUX PARIZIEN“ nakon koje slijedi posjeta LE TOUR EIFFEL (AJFELOVOM TORNJU) uz fascinantnu panoramu Pariza noću...

4. DAN(03.05.2019. - Petak) DISNEYLAND

Doručak. Fakultativni odlazak u «EURO DISNEYLAND PARK» koji je po anketi naših prethodnih grupa u proteklih 15 godina izabran kao NAJATRAKTIVNIJI izlet u našoj ponudi. Veliki broj atrakcija za sve generacije... Posjetite jedinstven zabavni park na području Evrope uz neograničeno korištenje svih atrakcija i prisustvovanje show programima kao i specijalnoj paradi... Ne propustite priliku da jednom u godini zaboravite na svakodnevni život i uživate u fantastičnom i nezaboravnom provodu...

Mogućnost fakultativnog odlaska u MOULIN ROUGE (Mulen Ruž), jedan od najpoznatijih svjetskih kabarea odakle potiče najpoznatiji francuski ples „Kan-kan“... Povratak u hotel. Noćenje. 

5. DAN(04.05.2019. - Subota) PARIZ - SARAJEVO

Doručak.Transfer na aerodrom u 07:00h. Let za Sarajevo na liniji Air Serbia let JU311 u 10.05h. Planirani dolazak u Sarajevo u 14.45h (let JU112).

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA DO 16.03.2019. (za uplate avansa od min 30%)

HOTEL Kategorija
Hotela
  Cijena u 1/2 sobi Cijena u
1/1 sobi
IBIS 3* - PORTE D’ITALIE ili sličan 3*   999,00KM 1249,00KM

* NAVEDENE CIJENE SU PO OSOBI

REGULARNA CIJENA OD 17.03.2019.(za uplate avansa od min 30%)

HOTEL Kategorija
Hotela
  Cijena u 1/2 sobi Cijena u
1/1 sobi
IBIS 3* - PORTE D’ITALIE ili sličan 3*   1199,00KM 1449,00KM

*NAVEDENA CIJENA U TABELI PREDSTAVLJA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI, U ODABRANOM TIPU SOBE.

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Avio prevoz na relaciji Sarajevo - Pariz – Sarajevo (via Beograd – avio kompanija Air Serbia)
 • Transfer aerodrom – hotel - aerodrom 
 • 4 noćenja sa doručkom u hotelu 3*
 • Popusta za djecu do 12 godina 30%
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Francuskoj kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Aerodromske takse 230 KM
 • Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje
 • Obavezno putničko zdravstveno osiguranje (PZO) 10 KM 

NAPOMENE (OBAVEZNO PROČITATI!!!):

 • Agencija nije odgovorna za eventualna kašnjenja aviona ili eventualne otkaze ili promjene satnice letova od strane avio kompanije a sve u skladu za Opštim uslovima putovanja.
 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili putem agencije).
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja SOL AZURA i BUENA VISTE od 01.04.2008. a koji su usklađeni sa UTABIH standardima.

 

AVION

ISTANBUL - RASPRODANO

ISTANBUL - RASPRODANO

30.04. – 04.05.2019.
(5 dana – 4 noćenja)

DUBAI – RASPRODANO

DUBAI – RASPRODANO

8 dana/7 noćenja – avio
GARANTOVANI TERMIN
27.04. – 04.05.2019.

RIM - RASPRODANO

RIM - RASPRODANO

30.04. – 04.05.2019.
5 DANA