PROGRAM

1.         DAN 06.03.2021. / SUBOTA / POLAZAK – SARAJEVO - BIH

Polazak iz Sarajeva u jutarnjim satima. Putovanje kroz BiH. Ulazak u Srbiju i vožnja kroz slikovite predjele Srbije (prolazak kroz Beograd, Niš, Pirot). U večernjim satima ulazak u Bugarsku i putovanje kroz Bugarsku (Sofija, Plovdiv..)

2.         DAN  07.03.2021. / NEDJEJA / KUMBURGAZ MARIN PRINCESS HOTEL - DOLAZAK

U jutarnjim satima ulazak u Tursku – dolazak u turističko mjesto Kumburgaz, rani check in: smještaj grupe u hotel Kumburgaz Marin Priness. Nakon odmora na raspolaganju vam je korištenje sadržaja u hotelu kao što su: zatvoreni bazen sa grijanom vodom, tursko kupatilo, sauna, teretana. Noćenje

3.         DAN 08.03.2021. / PONEDJELJAK / ISTANBUL

Doručak u hotelu. Cjelodnevni fakultativni izleti uz oficijenog vodiča Istanbul posjeta Kapali čaršiji, Plavoj džamiji, Hipodromu, Aja Sofiji slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Krstarenje Bosforom (fakultativno se plaća brod). Povratak u Kumburgaz u večernjim satima.

4.         DAN 09.03.2021. / UTORAK / WELLNESS, TURSKO KUPATILO, SAUNA

Doručak u hotelu. Dan rezervisan za odmor i relaksaciju, opustite se u zatvorenom bazenu sa grijanom vodom, saunama, a poseban tretman posvetite sebi u turskom kupatilu. Svi sadržaje u wellness zoni putnici mogu koristiti u sklopu aranžmana bez doplate.

5.         DAN  10.03.2021. / SRIJEDA / KUMBURGAZ / ISTANBUL FREE TIME

Doručak u hotelu. Dan predviđen za odmor i relaksaciju u sklopu hotela: zatvoreni bazen, teretana, tursko kupatilo, sauna. U poslijepodnevnim satima mogućnost odlaska u Istanbul, prilika za shopping ili slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u Kumburgaz u večernjim satima.

6.         DAN  11.03.2021 / ČETVRTAK / EDIRNE

Doručak u hotelu. Check out iz hotela, pripreme za polazak prema Edirnama. Edirne - drugi glavni grad Osmanlijskog carstva sa čuvenom Selimiye džamijom, Arasta bazarom (shopping), spomenikom Mimaru Sinanu, Eski džamijom i  karavansarajima – prilika za završni shopping (posebno slatkiša). Nastavak putovanja od Edirna prema BiH uz  kraća zadržavanja grupe radi odmora. Noćna vožnja.

7.         DAN  12.03.2021. / PETAK / SARAJEVO - BiH

Nakon carinskih i pasoških  kontrola – planirani dolazak na odredište u podnevnim satima. Kraj programa.

CIJENA

Cijena aranžmana 279 KM za prvih 20 rezervacija

Redovna cijana aranžmana 309 KM

 

Aranžman obuhvata:

▪ Prijevoz modernim turističkim autobusom (TV-video, audio, WC, caffe-bar, klima-uređaj),

▪ Smještaj u turističkom mjestu Kumburgaz na bazi 4 noćenja sa doručkom u HOTEL KUMBURGAZ MARIN PRINCESS 5***** | više informacija o hotelu možete dobiti na linku:

http://www.kumburgazmarinprincess.com/  

·       zatvoreni unutarnji bazen sa grijanom vodom

·       teretana na raspolaganju gostima

·       tursko kupatilo

·       2 saune

·       zimska bašta

▪ Pratilac grupe i kompletna organizacija putovanja,

▪ Obilazak Edirne

Aranžman ne obuhvata:      

Fakultativne izlete:

·       Krstarenje Bosforom 20 €

·       Obilazak Istanbula 20 €

·       Istanbul Free Time 10 €

Individualni troškovi

-        PZO 14 ,00 KM  (24,00 KM za osobe u dobi 60-75 godina)

-        boravišna taksa u hotelu 1,5 €/po danu po osobi ( 6 € ili 12,00 KM za sve noći)

-        Doplata za jednokrevetnu sobu 25,00 KM  po noći (100,00 KM za četiri noćenja)

*Doplata za posebno odabrano sjedište u autobusu (sjedišta iza vozača, sjedišta za stolom, sjedišta iza 2. vrata) -50,00 KM.  Smještaj putnika u autobusu se vrši po redoslijedu prijava.

 

POTREBNA DOKUMENTACIJA:

• Biometrijski pasoš sa rokom važenja 150 dana od dana povratka sa putovanja

 

08. MART 2021. - BUS

ISTANBUL BUS - 06. - 11.03.2021.

od 185 KM

ISTANBUL BUS - 06. - 11.03.2021.

Istanbul nije glavni grad Turske, ali je najveći i predstavlja njen kulturni, historijski i ekonomski centar. Sa oko 14. miliona stanovnika Istanbul je jedan od najvećih gradova na svijetu po broju stanovnika u gradskom području. Najveće atrakcije ovog grada nalaze se u njegovom historijskom dijelu, čija se većina zdanja, muzeja i džamija nalazi na UNESCO-voj listi svjetske baštine. Istanbul je grad sa najvećim i najbržim ekonomskim rastom na svijetu. Na početku donosimo riječi čuvenog Alphonse de Lamartine koji je rekao: „Ukoliko bi imali pravo na samo jedan pogled u životu, uputite ga ka Istanbulu..“