PROGRAM

3 DANA / 1 NOĆENJE U OHRIDU
BROJ MJESTA OGRANIČEN / PRIJAVE NAJKASNIJE DO 03.07.

1. DAN,PONEDJELJAK , 07.08.2017. BiH - OHRID

Polazak sa dogovorenog mjesta iz Sarajeva u 00.30h. Noćna vožnja.U podnevnim satima dolazak u Ohrid. Smještaj grupe u hotel. Slobodno vrijeme do polaska na fakultativni obilazak Ohrida. Posjeta užem  jezgru grada sa kulturno-historijskim znamenitostima. Kasnije je moguće organizirati plovidbu Ohridskim jezerom. Obilazak tradicionalne čaršije gdje se prodaju čuveni ohridski biseri i ćilibari. Povratak u hotel.Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti.Noćenje.

2.DAN, UTORAK, 08.08.2017. OHRID – SKOPJE

Doručak. Check Out iz hotela.Polazak prema Skopju.Dolazak u Skopje. Slijedi slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativni obilazak Skopja u pratnji vodiča… razgled grada: stara željeznička postaja, spomenik i kuća Majke Terezije, kameni most iz 6. stoljeća, Daut-pašin amam iz 15. stoljeća, crkva sv. Spasa, tvrđava Kale, Stara skopska čaršija, džamija Mustafa-paše, moderni dio grada, spomenici Aleksandru Makedonskom i Filipu II...Slobodno vrijeme do zajedničkog polaska na “TELEKOM ARENU – FILIP II MAKEDONSKI”, na utakmicu  UEFA SUPER CUP 2017 / REAL MADRID – MANCHSTER UNITED. Kapacitet renovirane arene iznosi 33.460 mjesta, te će doživljaj utakmice upotpuniti najveće svjetske fudbalske zvijezde uz nevjerovatnu atmosferu. Utakmica počinje u 20.45. Nakon utakmice slijedi povratak ka BiH. Noćna vožnja

3. DAN, SRIJEDA, 09.08.2017. SKOPJE – BIH

Noćna vožnja. U popodnevnim satima dolazak u BiH.

NAPOMENA : NAVEDENI PROGRAM PLANIRANIH POSJETA PO DANIMA MOŽE BITI IZMJENJEN PRI KREIRANJU FINALNE SATNICE PUTOVANJA

CIJENA

HOTEL

Cijena 1/3

Cijena 1/2

Cijena 1/1

HOTEL AURA OHRID

150 KM

150 KM

190 KM

VAŽNE NAPOMENE:

*NAVEDENA CIJENA U TABELI PREDSTAVLJA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI, U ODABRANOM TIPU SOBE. (1/3 , ½ ILI 1/1 SOBA).

* PRILIKOM REZERVACIJE ARANŽMANA UPLAĆUJETE CIJELI IZNOS ARANŽMANA SA SVIM EVENTUALNIM DOPLATAMA.

 

CIJENA UKLJUČUJE

 • Prevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, TV , CD, DVD – VIDEO...)
 • 1 noćenja sa doručkom u Hotelu Beton Ohrid 3* (ex Hotel Beton) / www.hotelbeton.mk/en/index.shtml
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče

 

DODATNE DOPLATE

1. ULAZNICE ZA UTAKMICU

 • Kategorija 3 – 30 KM
 • Kategorija 2 – 60 KM
 • Kategorija 1 – 100 KM

NAPOMENE ZA ULAZNICE ZA UTAKMICU :

A) Prilikom prijave po zahtjevu UEFA-e pri kupovini karata dužni ste dostaviti podatke : Datum rođenja i br. Pasoša

B) Agencija će u ime klijenata slati UEFA-i zahtjeve za kupovinu karata, te agencija ne garantuje da će klijentima biti odobren zahtjev za kupovinu karata

C) Krajnji rok za aplikaciju za ulaznice je 03.07.2017.

D) Agencija će do 16. Jula obavjestiti putnike o statusu njihovog zahtjeva, te u slučaju odbijenice, agencija će putnicima izvršiti povrat uplaćenog iznosa.

 1. Fakultativni obilazak Ohrida sa vodičem + Plovidbu Ohridskim jezerom 20 EUR
 1. Fakultativni obilazak Skopja sa vodičem – 15 EUR
 1. Putničko zdravstveno osiguranje : 6 KM
 1. Doplata za posebno sjedište u autobusu 40,00 KM (sjedišta iza suvozača, sjedišta za stolom, sjediša iza 2. vrata)
 1. Doplata za dodatno sjedište u autobusu 100,00 KM

DODATNE NAPOMENE

 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.
 • Smještaj u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni ležaj (ili sofa) „na razvlačenje“. Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira dali se radi o sobama 1/1, 1/2 ili 1/3.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja BUENA VISTA D.O.O. ZENICA a koji su usklađeni sa UTABIH standardima.

NAPOMENE

Postovani,

Sve informacije vezano za aranzman i odlazak na utakmicu UEFA SUPER KUP-a REAL MADRID - MANCHESTER UNITED koja se odigrava u Skoplju 08.Augusta mozete pronaci na nasoj web stranici i linku www.solazur.ba

Prijave putem FAN PAGE-a na FACEBOOKU nisu vazece i iskljucivo ih morate zavrsiti direktno u agenciji Sol Azur Sarajevo (ulica Branilaca Sarajeva 21 - preko puta NARODNOG POZORISTA) ili agenciji BUENA VISTA Zenica (ulica Talica brdo 9) ili ukoliko niste iz jednog od ova 2 grada, prijave su OBAVEZNE putem e-mail adrese info@solazur.ba / Sve ostale prijave putem sms/viber poruka, telefonskih poziva ili bilo kakve informacije koje primite na ovaj nacin nisu u potpunosti garantovane i agencija zadrzava pravo da te informacije smatra nevazecim u slucaju da pojedine detalje niste dobro razumjeli.

Sto se tice ostalih detalja moramo napomenuti VEOMA VAZNE STAVKE te Vas molimo da OBAVEZNO PROCITATE NAVEDENE STAVKE KAKO BISTE BILI UPOZNATI SA SVIM DETALJIMA te odgovorom i detaljima koje trebate dostaviti kao odgovor na ovaj mail! Tek nakon sto odgovorite na ovaj mail mi cemo smatrati Vasu aplikaciju vazecom te da u potpunosti PRIHVATATE Vasu odgovornost da ste SVE NAVEDENE INFORMACIJE detaljno procitali i razumjeli te da se slazete sa istima u potpunosti!!!

1. PRIJAVE I UPLATE KOMPLETNOG IZNOSA ARANZMANA 150KM + pzo 6KM + ULAZNICA po izboru se vrse od 27.Juna u 10:00h pa najkasnije do 03.Jula u 12:00h! Agencija NE RADI za vrijeme praznika NEDELJA 25.06. I PONEDELJAK 26.06. te Vas molimo za strpljenje i razumjevanje zbog nemogucnosti da na sve zahtjeve odgovorimo instantno!

Prilikom Vase prijave e-mailom ili licno u agenciji OBAVEZNO je dostaviti sljedece podatke po ovom redoslijedu!
IME I PREZIME / DATUM I GODINU RODJENJA / BROJ PASOSA / BROJ MOBITELA / E-MAIL ADRESU / KUCNU ADRESU i MJESTO (GRAD) STANOVANJA
Ukoliko ste neki od podataka pogresno upisali, agencija ne preuzima odgovornost za printane greske na kartama ukoliko Vam iste budu odobrene od strane UEFA.

2. Prilikom prijave i uplate OBAVEZNI ste izabrati preferencijalni tip ulaznice koju biste zeljeli da kupite zavisno od zone na stadionu (30 ili 60 ili 100KM).

3. Nakon prijave i uplate, kopiju UPLATNICE, odmah i OBAVEZNO dostavljate agenciji na mail info@solazur.ba u sto kracem roku, a najkasnije 24h od momenta pravljenja rezervacije. U protivnom rezervacija se smatra storniranom. Za prijave koje budu primljene 3.Jula, kopija uplatnice mora biti dostavljena taj dan do 12:00h, a svaka naknadna uplata i prijava ce biti smatrana nevazecom.

4. Sama prijava i uplata aranzmana i ulaznice u agenciji SOL AZUR NE GARANTUJE Vam da ce UEFA da odobri Vas zahtjev za kartu sto Vam automatski iskljucuje mogucnost bilo kakve zalbe jer je UEFE ta koja je zaduzena iskljucivo za odobravanje ili odbijanje Vaseg zahtjeva.

5. Proces odobrenja zahtjeva za ulaznice traje od 04.Jula do 14.Jula tako da cete u slucaju da Vam je ulaznica odobrena dobiti informaciju 15.Jula. Princip je takav da sve aplikacije i uplate UEFA prima do 3.Jula nakon cega ce zavisno od broja prijavljenih dodjeljivati ulaznice. Ukoliko broj zahtjeva bude manji od broja mjesta na stadionu, ulaznice ce biti odobrene automatski svima. Ukoliko broj zahtjeva bude prelazio visestruko kapacitete stadiona, onda ce UEFA organizovati elektronsku lutriju i ulaznice dodijeliti najsretnijim navijacima oba tima.

6. Ukoliko Vam ulaznica ne bude odobrena, agencija Vam vraca kompletno uplacen iznos aranzmana i ulaznice najkasnije do 20.Jula!!!

7. Veoma bitno je da prilikom aplikacije budete svjesni da ukoliko Vam UEFA ne odobri trazenu kategoriju i cijenu ulaznice od npr. 30KM, UEFA ce u slucaju nedovoljnog broja tih ulaznica automatski da Vam dodjeli skuplju ulaznicu od 60 ili 100KM za koju cete onda u tom slucaju biti OBAVEZNI da platite razliku cijene prilikom preuzimanja ulaznica. Ista situacija je da ukoliko aplicirate za skuplje ulaznice od 100 ili 60 KM a UEFA ne odobri taj tip ulaznice nego Vam dodijeli jefitniju ulaznicu, razlika u iznosu novca Vam se vraca najkasnije do 30.Jula

8. AGENCIJA NE GARANTUJE DA CE VAM UEFA ODOBRITI ULAZNICU I NIJE ODGOVORNA NI U KOM SLUCAJU UKOLIKO VASA APLIKACIJA BUDE ODBIJENA.

9. Ukoliko aplicirate sa vise prijatelja, postoji mogucnost da UEFA odobri samo nekima od Vas ulaznicu a drugima ne odobri, sto u tom slucaju Vam ne daje za pravo da odustanete od aranzmana, ili ukoliko odustanete, kompletan novac uplacen za aranzman i kartu je NEPOVRATAN.

10. Polazak je za sada GARANTOVAN samo iz SARAJEVA, ali cemo zavisno od PRIJAVA iz ostalih gradova i odobrenih karata nakon procesa aplikacije, 20.Jula potvrditi dali ce autobusi krenuti sa nekih drugih polaznih tacaka i gradova iz BiH. U slucaju da dolazite iz drugih gradova obavezni ste doci na polazak u SARAJEVO ukoliko agencije drugacije ne odluci. Putovanje do Makednije ce trajati od 10-16h (ili moguce i duze) zavisno od dionice puta kojom se bude putovalo kao i granicnih prelaza i guzvi na istim u toku ljetnje sezone! Agencija zadrzava pravo izmjene marsruta kao i odbija bilo kakvu odgovornost ukoliko ovo putovanje bude trajalo duze zbog carinskih/policijskih aktivnosti na granicama i velikih guzvi koje se ocekuju prilikom dolaska u Makedoniju!

11. Aranzman ukljucuje PREVOZ autobusom, 1 nocenja sa doruckom na OHRIDU i usluge vodica te s obzirom da ce grupe biti smjestene u vise hotela, agencija zadrzava pravo rasporeda grupa po hotelima bez mogucnosti da birate u kojem hotelu cete biti smjesteni. Vas je izbor samo tipa sobe i sa kim zelite biti smjesteni.

12. NIJE MOGUCE kupiti i aplicirati samo za ULAZNICU nego ste obavezni kupiti aranzman + pzo + ulaznicu!

13. Za sada NE PRODAJEMO niti BOOKIRAMO aranzmane bez organizovanog prevoza. Ukoliko budemo dobili potrebne kapacitete o istom cete biti obavjesteni putem nasih socijalnih mreza ili web stranice.

14. Agencija zadrzava pravo da Vam otkaze aranzman u toku putovanja i da se o svom trosku vracate na polaznu tacku ukoliko na bilo koji nacin narusavate sigurnost i privatnost ostalih putnika te Vas molimo da u slucaju da Vam ulaznica bude odobrena, budete svjesni da ste dio jedne velike grupe koja ce se morati pridrzavati pravila tokom putovanja i za vrijeme boravka u Skoplju.

Nadamo se da ce Vam nakon aplikacije ulaznice biti odobrene te da cemo zajedno uzivati u ovom vrhunskom fudbalskom spektaklu.

UziVaJtE u PoKrEtU...

Vas Sol Azur - Buena Vista